+ Απάντηση στο Θέμα
Αποτελέσματα 1 έως 7 από 7

Θέμα: spinning wheel of death σε ιmac i7 27" 2T HHD + 250 ssd

1. Top - #1

Προεπιλογή spinning wheel of death σε ιmac i7 27" 2T HHD + 250 ssd

αγορασα το νοεμβρη τον πρωτο μου imac ενω ειχε ηδη προηγηθει ενα macbook pro προηγουμενης γενιας και το τελευταιο plastic macbook white. πρωτη φορα ομως αντιμετωπιζω τοσο σοβαρο προβλημα που να μην μπορω να το λυσω μoνος, μετα και απο αναζητηση σε ξενα φορα!!

λοιπον το imac κολλαει (βγαζει την γνωστη χρωματιστη μπαλιτσα) απο τον δευτερο μηνα νομιζω χωρις να ειμαι σιγουρος γιατι δεν τον χρησιμοποιουσα τοσο πολυ στις αρχες! μετα απο περιπου 5 λεπτα επανερχοταν συνηθως αλλιως εκανα hard restart. στη συνεχεια που χρειαστικε να τον χρησιμοποιησω περισσοτερο αρχισαν τα κολληματα να γινονται πιο συχνα και πιο βαρια, πλεον το dock εκανε freeze και το ΟPT+CMD+ESC δεν εκανε τιποτα!!!

πλεον οταν το ανοιγω στανταρ θα κολλησει μια φορα (τις περισσοτερες και παραπανω) οποτε κανω hard restart και καποια στιγμη επανερχεται (οχι παντα). τον τελευταιο καιρο χρησιμοποιω μονο το partition των windows που βρισκονται στο μηχανικο σκληρο και δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα!!!

αρχικα ειχα μεταφερει τα αρχεια μου απο το macbook (στο πρωτο startup με time machine) και καποιοι μου ειπαν οτι μπορει να φταιει αυτη η μεταφορα απο υπολογιστη dual core σε intel i series. οποτε εκανα καθαρη εγκατασταση και ειδα παλι τα ιδια προβληματα!! ξανα καθαρη εγκατασταση χωρις τα προγραμματα μου για λιγο καιρο και παλι μου εκανε το ιδιο.

πλεον εχω εγκαταστησει κανονικα τα προγραμματα μου και εχω και ενα account "παρθενο" ( :P ) αλλα παλι δεν βλεπω διαφορα!! εχω κανει memtest,hardware test (απο το cd), κοιταω activity monitor αλλα τιποτα.. δεν μπορω να εντοπισω κατι!!! και το τρελο της υποθεσης ειναι οτι μου κολλαει σε προγραμματα της apple περισσοτερο οπως ichat,iweb,iphoto,photobooth και φυσικα σχεδον παντα στο textedit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

υπαρχει καποια ιδεα?? αν δεν βρω λυση θα το στειλω απο βδομαδα στο service αλλα προσπαθω να το αποφυγω γιατι μου χρειαζεται αυτη την περιοδο ο υπολογιστης μου!!!!
    συγνωμη για το τεραστιο ποστ αλλα ηθελα να ειμαι σαφης στο τι εχω κανει απο την αρχη που τον αγορασα!!

2. Top - #2
    Editor leonbis2000's Avatar
    Όνομα
    Λεωνίδας

Προεπιλογή Re: spinning wheel of death σε ιmac i7 27" 2T HHD + 250 ssd

Από την στιγμή που τα προβλήματα συνεχίζουν μετά από clean install είναι σχεδόν σίγουρα πρόβλημα hardware. Οπότε στείλτο στο service.
    Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
    Facebook Group: Greek Mac Community
    Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com

3. Top - #3
    Editor Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Και σχεδόν σίγουρα έχει πρόβλημα ο SSD αφού τα Windows στον μηχανικό δίσκο σου δουλεύουν κανονικά.

4. Top - #4

παιδια ευχαριστω πολυ για την γρηγορη απαντηση, θα σας ενημερωσω μολις τον παραλαβω απο το service!!

5. Top - #5

Γεια σου φιλε μου.

Το εν λογω προβλημα το ειχα για 4 μηνες. Ο iMac μου, ενας των 21,5" πηγε και ηρθε στο σερβις ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορες. Σε καθε περιπτωση, εμφανιζοταν η πολυχρωμη μπαλλα, κολλουσαν τα ΠΑΝΤΑ... hard-reset , εκ νεου install, memory test, τα παντα.... Δεν επιανε τιποτα.

Μου αλλαξανε τα ΠΑΝΤΑ στον imac. Μητρικες, καρτες γραφικων, σκληρους δισκους....

Και , τελικα, ανακαλυφθηκε το προβλημα : το καλωδιακι που συνεδεε τον σκληρο δισκο πανω στη μητρικη ειχε, απο την ημερα που πρωτο-τοποθετηθηκε, μια τσακιση η οποια, με τον καιρο, άρχισε να καθιστα απαγορευτικη την επικοινωνια σκληρου - μητρικης. Με λιγα λογια, στα καλα καθουμενα, ο δισκος "αποσυνδεοταν" απο τη μητρικη πλακετα κ εμφανιζοταν η μπαλλιτσα...

Επειτα απο ατελειωτες ωρες αγχους, στενοχωριας , απογοητευσης, πανε - ελα στα service, τσακωμους με το προσωπικο κλπ, ο iMac Μου δουλευει μια χαρα. Φυσικα, απο τοτε, καθε φορα που βλεπω - εστω και για ενα δευτερολεπτο - την μπαλλιτσα, ανεβαζω τριψηφιους σφυγμους....

6. Top - #6

Οπότε φίλε μου πηγαινέ το στο service για να σου λύσουν το πρόβλημα!

7. Top - #7

Για ψάξου πριν το πας εκεί στα Preferences->spotlight ->Privacy και δες αν είναι το partition των Windows! Αν δεν είναι βάλτο, αν είναι βγάλτο. Κάπου είχα ακούσει ένα ανάλογο πρόβλημα εδώ μέσα και λύθηκε έτσι. Εύχομαι να μην αναγκαστείς να το πας και να λυθεί έτσι! Good luck!
    Happy i2011

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα: Συνεχόμενο spinning wheel στο Mail
    By George in forum Προεγκατεστημένες, iLife, iWork
    Απαντ: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-12-2010, 11:46
  2. Blue Screen of Death (BSOD)
    By chrisv in forum Leopard & Snow Leopard
    Απαντ: 5
    Τελευταίο Μήνυμα: 17-11-2010, 17:48
  3. Ιmac από edustore.gr
    By djperi in forum iMac
    Απαντ: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-02-2010, 21:23
  4. Steering Wheel for iPhone and iPod Touch! !
    By Spiros P. in forum Αξεσουάρ (iPhone)
    Απαντ: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-09-2009, 17:46
  5. iPhone "white screen of death"... το πάθαμε κι αυτό!
    By MihalisGR in forum Συσκευές (iPhone)
    Απαντ: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-03-2009, 00:33

Δικαιώματα Δημοσίευσης