+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 10 1 2 3 4 ... ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 95

Θέμα: Trim enabler for mac os x

Hybrid View

1. Top - #1

Προεπιλογή Trim enabler for mac os x

Παιδιά κυκλοφόρισε το trim enabler το οποιο ενεργοποιει το trim για τους ssd δισκους δεν ξέρω εάν θα πρέπει να βάλω link για τοθς κανονες του forum αλλα εαν το ψάξετε στο google θα το βρείτε..

2. Τα παρακάτω 2 Μέλη λένε 'Ευχαριστώ' στον 360kias για το χρήσιμο μήνυμα:

3. Top - #2

4. Το παρακάτω Μέλος λέει 'Ευχαριστώ' στον osxspot για το χρήσιμο μήνυμα:

5. Top - #3

Προεπιλογή Re: Trim enabler for mac os x

Τι ειναι αυτα φίλε μου?

6. Top - #4

ειναι οτι εχει ηδη γινει ποστ και η με8οδος, και το προγραμμα.
    dont worry ομως, ειναι σχετικα σημαντικο οποτε και ενα ποστ παραπανω καλο ειναι...

7. Top - #5

Σε ένα από τα παραπάνω link λέει ότι από την 10.6.6 το OS υποστηρίζει την trim σε ssd της apple "Apple SSD"
    Εγώ έχω iMac i7 αγορασμένο τον Δεκέμβριο του 2010 με ssd apple και την 10.6.7 αλλά δεν υποστηρίζει την trim, θα έπρεπε να την υποστηρίζει?
    Γιατί αυτό το κρυφτούλι, για κάτι που θα έπρεπε να το δώσει αμέσως, μιας και είναι απαραίτητο? Μήπως για να ακούσει ο steve ουααααου και παλαμάκια όταν παρουσιάσει το lion?
    Άντε γιατί είδα και την γνωστή κιτρινίλα στην οθόνη χθες κι έχω γίνει 3000€ μηχάνημα

8. Top - #6

κανονικα υποστηριζεται απο το 10.6.7 με πυρηνα 10.7.3 (το εχουν μονο τα macbook pro 2011) αλλα, η υποστηριξη μπορει να υπαρξει απο το 10.6.6 με πυρηνα 10.6.0, αρκει να βαλουμε τον driver που εχουν τα macbook pro 2011, το δικο σου 10.6.7 εχει πυρηνα 10.7.0.
    κατεβασε το προγραμματακι trim enabler και θα γινει.
    Sorry για την κιτρινιλα... αν ειναι τοσο μεγαλο το προβλημα πιστευω οτι καποια στιγμη θα το αναγνωρισει και θα το υποστηριξει...

9. Top - #7

Ότι θα δουλέψει θα δουλέψει αλλά γιατί δεν το ενεργοποίησε με ένα update σε όσους έχουν το snow leopard, έστω μόνο γι' αυτούς με "Apple SSD" που τον χρυσοπλήρωσαν στην apple.
    Εγώ εσύ και γενικά οι πιο ψαγμένοι θα την βρούμε την άκρη, όμως οι χρήστες που δεν ασχολούνται περαιτέρω δεν θα το ενεργοποιήσουν ποτέ, και πολύ πιθανό να μην γνωρίζουν καν τι είναι, αυτούς δεν πρέπει να τους δώσει κάτι τόσο σημαντικό που θεωρείτε βασικό κι όχι έξτρα, από τι στιγμή μάλιστα που πουλάει mac με ssd.
    Το θεωρώ απαράδεκτο και μου την δίνουν αυτές οι λαμόγιες.
    Να αγοράσουμε ντε και καλά το lion, και όσοι πήραν το 2011 mac θα το πάρουν φτηνότερα. Το έχουμε ξαναδεί το έργο όταν βγήκε το SL.

10. Top - #8
    MacLifer jackc's Avatar
    Όνομα
    Ζακ

Καταρχήν να ευχαριστήσω 360kias και τον OSXspot για την ενδιαφέρουσα πληροφορία. Το TRIM είναι πολύ σημαντικό για τους SSD δίσκους, και το θεωρώ μεγάλο σπάσιμο που το Mac OS δεν το υποστηρίζει όταν το κάνουν ακόμα και τα Win7...

Το θέμα είναι ότι ενώ ψήνομαι ιδιαίτερα να τρέξω το Enabler patch, ομολογώ ότι με φρενάρει το γεγονός ότι από ότι διαβάζω υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνει ζημιά στο δίσκο. Κακά τα ψέμματα, οι solid-state δίσκοι είναι πανάκριβοι, και δεν έχω καμία διάθεση να πληρώνω καινούριο - χώρια όλη η ταλαιπωρία να κάνω restore από time machine, κλπ...

Για αυτό το λόγο λοιπόν, αν δεν βγει κάποιο patch που να είναι απόλυτα σίγουρο ότι δεν έχει φόβο για τυχόν παρενέργειες, με βλέπω να κάθομαι στα αυγά μου και να ελπίζω ότι θα φιλοτιμηθεί κάποια στιγμή η Apple να το κάνει...
    Ζακ
    Συσκευές: MacBook Pro 15'' i7 - iPhone 4 32GB - iPad 2 64GB 3G

11. Top - #9

Προεπιλογή

Καλο σας απογευμα,
    Εχω κανει patch το trim enabler απο χθες το απογευμα σε macbook pro mid 2009 17" με ssd τον ocz vertex 2 100gb και ολα πανε καλα μεχρι τωρα.
    Αυτο που εχω διαπιστωση ειναι οτι το itunes με 96000 τραγουδια δουλευει πιο ομαλα. Εχουν "φυγει" καποιες ελαφριες διαλειψεις κατα το ψαξιμο σε playlists κλπ. Επισης, οι χρονοι εκκινησης των προγραμματων ειναι ελαφρως καλυτεροι

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Mac Bookpro 17" 2,8Ghz OCZ Vertex 2 100Gb MCE Optibay Toshiba MK1059GSM 1Tb

12. Top - #10

tonyM ειμαι σχεδον σιγουρος οτι στο 10.6.8 θα δουλεψει για τους apple ssd χωρις patch.
    αυτο το λεω με βαση οτι το 10.6.7 των macbook pro 2011 εχει πιο updated πυρηνα απο το 10.6.7 που λαβαμε με το update.
    βεβαια... apple ειναι αυτη... ποτε δε ξερεις...

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 10 1 2 3 4 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. SSD + Trim on a Mac
    By vag3d in forum Δίσκοι, Εκτυπωτές, και λοιπά περιφερειακά.
    Απαντ: 28
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-2011, 07:19

Δικαιώματα Δημοσίευσης