+ Απάντηση στο Θέμα
Αποτελέσματα 1 έως 7 από 7

Θέμα: Setup του Time Capsule μας με το modem/router του ISP μας σε Bridge Mode

  1. Top - #1
    MacLife Support 8u88l3's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2009
    Τοποθεσία
    Πειραιάς
    Μηνύματα
    2,536
    Όνομα
    Μιχάλης Μυρσιάδης


    Liked (2).

    Lightbulb Setup του Time Capsule μας με το modem/router του ISP μας σε Bridge Mode

    1.jpgΤο Time Capsule είναι κατά βάση μια συσκευή 2 σε 1. Είναι ένα ενσύρματο (4xGigabit Lan Ethernet) αλλά και ασύρματο (802.11 a/b/g/n Wi-Fi στα 2.4GHz αλλά και στα 5GHz συγχρόνως) ρούτερ από τη μία και από την άλλη περιέχει εσωτερικό σκληρό δίσκο (1TΒ ή 2TΒ), τον οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για αποθηκευτικό χώρο ή για να παίρνουμε τα backups μας (συνιστάται να μην χρησιμοποιείται και για τα 2 συγχρόνως, αλλά όχι ότι δε γίνεται). Δυστυχώς αυτό που δεν είναι το Time Capsule είναι μόντεμ. Τι σημαίνει αυτό; Δεν μπορεί να κάνει κλήση προς τον πάροχο μας ώστε να ενωθούμε μαζί του και συνεπώς στο ίντερνετ. Οπότε για να το χρησιμοποιήσουμε ως πρωτεύον ρούτερ/μόντεμ στο δίκτυο μας, θα πρέπει να του καλύψουμε το κομμάτι του μόντεμ που δεν έχει. Αυτό μπορεί να γίνει εύκολα, αρκεί το ρούτερ/μοντεμ που έχουμε στην κατοχή μας από το πάροχο μας να μπορεί να μπει σε Bridge Mode (ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν παρέχουν όλα τα ρουτερ/μόντεμαυτή την επιλογή). Στον οδηγό που ακολουθεί, χρησιμοποιώ το ADSL Ενσύρματο Router BaudTec T263R1U που έδινε κάποτε το CONN-X και μου είχε ξεμείνει.

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν αγγίξουμε το υπάρχων ρούτερ/μόντεμ μας, να είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουμε τα username και password μας που συνδεόμαστε με τον πάροχο μας, διότι εαν βάλουμε το ρουτερ/μόντεμ μας σε Bridge Mode δεν έχουμε πια καμία πρόσβαση πάνω του παρά μόνο με reset..Ισχύει για κάποια ρουτερ/μόντεμ αυτό.

    ΒΗΜΑ 1ο: Bridge Mode

    Ανοίγουμε τον explorer μας για το ίντερνετ (Safari, Mozilla, Chrome κτλ.) και βάζουμε στην διεύθυνση, την IP του ρούτερ μας. Οι πιο συνήθεις είναι 192.168.1.1 και 192.168.2.1. Εαν δεν την γνωρίζουμε:
    • Σε Mac πάμε System Prefs-->Network και αναλόγως αν είμαστε ενσύρματα ή ασύρματα ενωμένοι επιλέγουμε Ethernet ή AirPort αντίστοιχα, και στα δεξιά βλεπουμε την διευθυνση του Router.
    • Σε Windows είναι το Default Gateway και μπορούμε να το δούμε από τα Properties της κάρτας δικτύου μας
    Με αυτή την διεύθυνση λοιπόν μπαίνουμε στην σελίδα του setup του (ίσως χρειαστεί κάποιο username/password, εαν είχαμε δηλώσει. Τα πιο συνήθη, σε περίπτωση που δεν έχουμε βάλει δικά μας, είναι: admin/admin ή admin/1234 ή admin/γραμμένo σε αυτοκόλλητο κατω από το ρούτερ/μόντεμ μας).

    Πρέπει τώρα να βρούμε το encapsulation mode κάπου στη σελίδα του setup (συνήθως βρίσκεται μέσα στο interface setup του ιντερνετ, αλλιώς σίγουρα θα το βρούμε μπροστά μας κάνοντας ένα Quick Setup/Start) και να δούμε εαν έχει την επιλογη για Bridge Mode.

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Να δούμε στο Encaplulation Mode πως είναι σεταρισμένο το ρούτερ/μόντεμ μας αυτή τη στιγμή (PPPoE ή PPPoA) διότι θα το χρειαστούμε παρακάτω.

    2.jpg

    Εάν υπάρχει η επιλογή για Bridge Mode, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε, Εαν δεν υπάρχει το Bridge Mode στις επιλογές μας τότε θα πρέπει να προμηθευτούμε ένα μόντεμ (δεν χρειάζεται να είναι και ρούτερ απαραιτήτως) που να υποστηρίζει αυτό το Mode. Κάνοντας save για να πάρει τις ρυθμίσεις το ρούτερ/μόντεμ θα κάνει επανεκκίνηση. Επίσης να ξέρετε ότι δε θα έχετε από εδώ και πέρα ίντερνετ μέχρι να τελειώσουμε το setup και όπως προ-είπα δε θα έχετε πλέον πρόσβαση στο ρούτερ/μόντεμ σας (ισχύει για ορισμένα μοντέλα). Οπότε καλό είναι να έχετε ήδη εκτυπώσει τον οδηγό ή να τον έχετε ανοίξει/αποθηκεύσει μπροστά σας.


    ΒΗΜΑ 2ο: Συνδεσμολογία

    Αφήνουμε στην άκρη το ρούτερ/μόντεμ, εφόσον δε θα χρειαστεί να κάνουμε κάτι άλλο επάνω του, για να δούμε λίγο την συνδεσμολογία.

    3.jpg

    Όπως μπορείτε να δείτε και από ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα που έφτιαξα, η συνδεσμολογία είναι η εξης:

    Η γραμμή που έρχεται από τη πρίζα του τηλεφώνου, μένει εως έχει πάνω στο ρούτερ/μόντεμ μας.
    Από το ρούτερ/μόντεμ μας πρέπει να φύγει ένα καλώδιο δικτύου (RJ45) και συγκεκριμένα από το LAN (δεν έχει σημασία από ποιο LAN σε περίπτωση που το ρούτερ/μόντεμ μας έχει 4 ή ακόμα και 8 θύρες) και να πάει στη WAN πόρτα του Time Capsule μας (WAN, είναι η πρώτη πόρτα, αυτή δίπλα στο USB και είναι υποχρεωτικότατο να κουμπώσει εκει)

    ΒΗΜΑ 3ο: Time Capsule Setup

    Έχοντας λοιπόν αναμμένες και ενωμένες και τις 2 μας συσκευές, προχωράμε πλέον στο τελευταίο βήμα, που είναι το setup του Time Capsule. Για να αρχίσει η διαδικασία του setup πρέπει να βρούμε και να τρέξουμε το

    4.jpg

    Κανονικά βρίσκεται μέσα στο Applications > Utilities, αλλιώς θα υπάρχει στο CD του Time Capsule ή το κατεβάζετε από το λινκ που έχω ενσωματώσει στην εικόνα του.

    (Σημειωτέον ότι το δικό μου είναι ήδη σεταρισμένο αλλά θα εξηγώ αναλυτικά τι πρέπει να βάζετε σε κάθε πεδίο..δυστυχώς επειδή φτιάχνω αυτό τον οδηγό από τη δουλειά δεν έχω την πολυτέλεια να το κάνω από την αρχή...Σε ορισμένα σημεία θα κάνει restart το Time Capsule, οπότε του δίνεται κανά 5λεπτο και συνεχίζετε από εκεί που είχατε μείνει..Ευχαριστώ)

    Με το που ανοίξει θα πατήσετε manual setup και αρχίζουμε...

    5.jpg

    Εδώ θα μπορείτε να δείτε γενικές πληροφορίες όπως:
    • μηνύματα λάθους (αν τυχόν έχετε)
    • την έκδοση του firmware
    • τo σειριακό αριθμό σας
    • σε ποιο κανάλι παίζεται
    • πόσοι είναι ενωμένοι ασύρματα
    • την πραγματική σας IP κ.α.
    6.jpg

    Εδώ μπορείτε να:
    • δώσετε όνομα στο Time Capsule σας
    • βάλετε κωδικό πρόσβασης
    • ρυθμίσετε την αυτόματη ώρα/ζώνη
    • επιτρέψετε την απομακρυσμένη διαχείρηση του (δεν συνιστάται σε μεσαίους και κάτω χρήστες)
    7.jpg

    Εδώ μπορείτε να:
    • σετάρετε το ασύρματο σας δίκτυο (επιλέγετε Create a wireless network)
    • του δώσετε ένα όνομα (μην τσεκάρετε το Allow this network to be extended)
    • διαλέξετε σε τι πρωτόκολλο θα παίζει (συνιστάται το ίδιο με εμένα)
    • διαλέξετε σε ποιο κανάλι θα παίζετε
    • διαλέξετε τον τύπο ασφαλείας που θα έχει το ασύρματο σας δίκτυο (συνιστάται το ίδιο με εμένα)
    • βάλετε το κωδικό που επιθυμείτε για το ασύρματο δίκτυο
    Πατώντας στο Wireless Network Options

    7a.jpg

    Εδώ μπορείτε να πειράξετε κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις, όπως:
    • να δηλώσετε την ισχύ του ασύρματου δικτύου
    • να τσεκάρετε αν θέλετε να μην φαίνεται το ασύρματο σας δίκτυο στα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα που πιάνετε (δεν συνιστάται για μεσαίους χρήστες και κάτω)
    8.jpg

    Εδώ μπορείτε να δηλώσετε για επιπλέον ασφάλεια του ασύρματου δικτύου σας ποιες MAC διευθύνσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση. Οι MAC (δεν έχουν καμία σχέση με τους Mac υπολογιστές) διευθύνσεις είναι μοναδικές για κάθε ασύρματη κάρτα στο κόσμο. Είναι σα να λέμε με απλά λόγια η «ταυτότητα» της ασύρματης κάρτας. Εάν ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία (όπου ουσιαστικά είναι ένα MAC filtering) είναι σαν να λέτε το εξής σε όποιον πάει να ενωθεί στο ασύρματο σας δίκτυο:
    • πες μου κωδικό
    • εφόσον πει σωστά τον κωδικό, ζητάει ταυτότητα, και κοιτάει στη λίστα που έχετε φτιάξει με τις «ταυτότητες» (MAC διευθύνσεις) εάν είναι δηλωμένη. Εάν ναι, τον αφήνει να ενωθεί. Εάν όχι, τρώει πόρτα και ας ξέρει το κωδικό.
    Πατώντας λοιπόν το "+" προσθέτουμε τις διευθύνσεις MAC και μια περιγραφή να θυμόμαστε τι είναι η κάθε μια.

    8a.jpg

    Ο τρόπος που το έχω φτιάξει εγώ είναι ο εξής

    8b.jpg

    MAC Address Access Control --> Timed Access (αυτό σημαίνει ότι μπορώ όχι μόνο να λέω ποιες MAC διευθύνσεις επιτρέπω στο δίκτυο μου αλλά και για πόσο χρόνο)
    Στο (default) που το ονόμασα Not Declared MACs έδωσα No Access. Έπειτα, όπως είπα, πατώντας το "+" πρόσθεσα τις MAC διευθύνσεις που με ενδιαφέρουν και τους έδωσα access.

    9.jpg

    Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε τα στοιχεία της σύνδεσης σας με τον πάροχο σας:
    • PPPoE ή PPPoA (εαν δεν το είχατε σημειώσει ή δεν το διευκρίνιζε δοκιμάστε πρώτα με το over Ethernet και αν δεν ενωθείτε δοκιμάστε με το over ATM)
    • Βάζετε το username της σύνδεσης σας
    • Βάζετε 2 φορές τον κωδικό της σύνδεσης σας
    • Προαιρετικά δηλώνετε τον πάροχο σας
    • Επιλέγετε Always On για να μην αποσυνδέεται η σύνδεσης σας
    • Επιλέγετε Never για να μην αποσυνδέεται όταν είναι αδρανής η σύνδεσης σας
    10.jpg

    Εδώ μπορείτε να δείτε, εφόσον έχετε ενωθεί, την πραγματική σας IP και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε τους DNS servers του πάροχου σας. Για δική σας ευκολία τους μάζεψα όλους:

    (βέβαια μπορείτε να τους τσεκάρετε και από τα site των παρόχων σας, μήπως έχουν αλλάξει...όπως μπορείτε να δείτε από τη φωτό μου ο 2ος DNS της Forthnet έχει πλέον αλλάξει από τότε που είχα τραβήξει τη φωτό)

    OTEnet
    DNS Address για Αττική, Νησιά, Πελοπόννησο και Κεντρική Ελλάδα
    DNS1: 195.170.0.1
    DNS2: 195.170.2.2
    DNS Address για Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα
    DNS1: 195.170.2.2
    DNS2: 195.170.0.1

    Forthnet
    DNS Address για Αττική, Νησιά, Πελοπόννησο και Κεντρική Ελλάδα
    DNS1: 193.92.150.3
    DNS2: 194.219.227.2
    DNS Address για Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα
    DNS1: 193.92.110.1
    DNS2: 193.92.110.2
    DNS Address για Κρήτη
    DNS1: 193.92.30.19

    HOL
    DNS Address
    DNS1: 194.30.220.114
    DNS2: 194.30.220.117

    Tellas
    DNS Address
    DNS1: 62.169.194.17
    DNS2: 62.169.194.18

    Vivodi
    DNS Address
    DNS1: 80.76.39.10
    DNS2: 80.76.33.227

    ACN
    DNS Address
    DNS1: 213.5.17.21
    DNS2: 213.5.41.8

    Teledome
    DNS Address
    DNS1: 213.142.128.1
    DNS2: 213.142.128.2

    Q-Telecom
    DNS Address
    DNS1: 194.30.200.119
    DNS2: 194.30.200.118

    Telepassport
    DNS1: 82.197.97.3
    DNS2: 82.197.97.4

    11.jpg

    Εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε το Time Capsule να είναι DHCP server, δηλαδή να μοιράζει IP διευθύνσεις στις συσκεύες που ενώνονται στο δίκτυο μας (είτε ενσύρματα είτε ασύρματα). Σαφώς και συνιστάται, ειδικότερα για μεσαίους και κάτω χρήστες. Σε περίπτωση που δεν ενεργοποιηθεί θα πρέπει η κάθε συσκευή που θέλει να ενωθεί να τις βάζετε χειροκίνητα (επίσης γνωστές ως καρφωτές ή manual IPs). Εαν για τον οποιοδήποτε λόγο δε θέλετε να αφήσετε το δίκτυο 10.0. και να βάλετε το κλασσικό για Ελλάδα 192.168., μετά την επανεκκίνηση που θα κάνει το Time Capsule σε αυτό το σημείο, διαλέξτε από το drop down menu (εκεί που λέει τώρα 10.0), 192.168. μετά αφήστε το 1.1 και σαν τεςλευταία IP του δικτύου σας διαλέξτε όποιον αριθμό θέλετε μέχρι το .254 (μάξιμουμ δηλαδη θα είναι το 192.168.1.254)

    Σημείωση: (σαν τελευταία IP συνιθίζεται να είναι το .254 για να έχουμε διαθέσιμο όλο το εύρος των IPs που θα μπορούσαμε. Αν κάποιος βάλει για τελευταία IP το 192.168.1.10 τότε θα μπορούν να ενωθούν μόνο 9 συσκεύες στο δίκτυο του καθότι θα έχει ένα έυρος 9 IP να δώσει + 1 που θα χρησιμοποιεί το Time Capsule για τον εαυτό του...ελπίζω να μην σας μπέρδεψε αυτό. Καλύτερα πάντως να το αφησέτε .254 σαν τελευταία IP)

    11a.jpg

    Πατώντας το "+" μπορούμε να δηλώσουμε συγκεκριμένες διευθύνσεις MAC για συγκεκριμένες συσκευές μας. Αυτό θα χρειαστεί σε περίπτωση που θέλουμε να μην αλλάζει ποτέ η IP που θα έχει κάποια συσκευή μας. Όπως έχω δηλώσει εγώ για τις δικές μου συσκευές και φαίνονται στο DHCP Reservations στη φωτό από πάνω.

    12.jpg

    Εδώ δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι για το ΝΑΤ.

    13.jpg

    Εδώ μπορούμε να δούμε κάποιον εκτυπωτή, αν τον έχουμε ενώσει στη USB θύρα πίσω από το TC. Με αυτό το τρόπο τον μετατρέπουμε σε δικτυακό και μπορούν εύκολα να τυπώσουν όλοι πάνω του. Επίσης δεν χρειάζεται φυσικά να είναι αναγκαστικά κάποιος υπολογιστής του δικτύου μας ανοικτός ώστε να μπορούν οι άλλοι να τυπώσουν. Πράγμα που συμβαίνει στην περίπτωση που τον μοιραζόμαστε μέσω κάποιου υπολογιστή.

    14.jpg

    Εδώ βλέπουμε τον εσωτερικό δίσκο του TC συν τον όποιο/ους έχουμε τυχόν ενώσει μέσω της USB θύρας πίσω από το TC. Με την ίδια λογική του εκτυπωτή πάλι οι δίσκοι μας γίνονται δικτυακοί και εύκολα προσβάσιμοι από όλα τα μηχανήματα μας στο δίκτυο.

    14a.jpg

    Στο File Sharing δηλώνουμε με ποιον τρόπο θα έχουν πρόσβαση οι χρήστες στους δίσκους μας.

    15.jpg

    Εδώ δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι.

    16.jpg

    Το τελευταίο πράγμα που θα ασχοληθούμε είναι το γνωστό μας Port Mapping. Για όσους δε γνωρίζουν ουσιαστικά ανοίγουμε κάποια πόρτα (την ίδια που έχουμε δηλώσει και στο κατεβαστήρι μας) για να πιάνουμε μεγαλύτερες ταχύτητες.

    16a.jpg

    Πατώντας το "+" εύκολα και ωραία δηλώνουμε τις πόρτες μας (UDP και TCP), σε ποιον υπολογιστή αντιστοιχούν (σύμφωνα πάντα με την IP του. Να ένας λόγος που δεν θα θέλαμε να αλλάζει η IP του υπολογιστή μας) και ξανά μανά τις πόρτες ως private αυτή τη φορά.

    17.jpg

    Εδώ αν θέλουμε δηλώνουμε το MobileMe μας για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την υπηρεσία Back to My Mac.

    18.jpg

    Εδώ δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι.
    Τελευταία επεξεργασία: 14-01-2012 στις 22:25.

  2. Τα παρακάτω 13 Μέλη λένε 'Ευχαριστώ' στον 8u88l3 για το χρήσιμο μήνυμα:


  3. Top - #2
    MacLifer
    Εγγραφή
    Aug 2010
    Τοποθεσία
    USA Louisiana since 2009 (from Thessaloniki)
    Μηνύματα
    453
    Όνομα
    K.K.


    Προεπιλογή Re: Οδηγός: Setup του Time Capsule μας με το modem/router του ISP μας σε Bridge Mode

    Perfect 10!!!!!!!!!

  4. Το παρακάτω Μέλος λέει 'Ευχαριστώ' στον apple_boy007 για το χρήσιμο μήνυμα:


  5. Top - #3
    MacLife Support 8u88l3's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2009
    Τοποθεσία
    Πειραιάς
    Μηνύματα
    2,536
    Όνομα
    Μιχάλης Μυρσιάδης


    Arrow Re: Οδηγός: Setup του Time Capsule μας με το modem/router του ISP μας σε Bridge Mode

    Και το setup μου..




  6. Τα παρακάτω 4 Μέλη λένε 'Ευχαριστώ' στον 8u88l3 για το χρήσιμο μήνυμα:


  7. Top - #4
    MacLifer irapol's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2008
    Τοποθεσία
    Λάρισα
    Μηνύματα
    984
    Όνομα
    Ο Ήρας


    Προεπιλογή Re: Οδηγός: Setup του Time Capsule μας με το modem/router του ISP μας σε Bridge Mode

    Μήπως γνωρίζει κανείς αν το NetFasteR IAD2 modem/router της hol μπορεί να μπει σε Bridge mode; Στο protocol έχει την επιλογή "Bridging" φαντάζομαι ότι αυτό είναι ή κάνω λάθος;
    Επίσης γιατί δεν μπορώ να βρω πουθενά το username και password;;;
    once you go mac, you never go back...
    Για δυο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς: Για αυτά που γίνονται και για αυτά που δεν γίνονται...

  8. Top - #5
    MacLifer besddimo's Avatar
    Εγγραφή
    Dec 2009
    Τοποθεσία
    Χανιά
    Μηνύματα
    240
    Όνομα
    Δημήτρης


    Προεπιλογή Re: Οδηγός: Setup του Time Capsule μας με το modem/router του ISP μας σε Bridge Mode

    Καλησπέρα Μιχάλη,

    μήπως ξέρεις γιατί εκεί που είναι να διαλέξεις χώρα (στην εικόνα 3α στο δικό σου που έχει US σε σενα) σε εμένα δε βγάζει Ελλάδα (ούτε US). To έχω πάρει από Αυστραλία και έχει χώρες της περιοχής. Τι κάνει αυτή η ρύθμιση; Χρειάζεται κάτι;

  9. Top - #6
    MacLife Support 8u88l3's Avatar
    Εγγραφή
    Nov 2009
    Τοποθεσία
    Πειραιάς
    Μηνύματα
    2,536
    Όνομα
    Μιχάλης Μυρσιάδης


    Προεπιλογή Re: Οδηγός: Setup του Time Capsule μας με το modem/router του ISP μας σε Bridge Mode

    Εγώ το έχω πάρει από Αμερική Δημήτρη και δεν μου είχε Ελλάδα ούτε εμένα. Δεν νομίζω όμως ότι έχει και μεγάλη σημασία...μου δουλεύει μια χαρά!! Φαντάζομαι ίσως έχει να κάνει με τα presets κάθε χώρας...αλλά δε το έχω ψάξει και καθόλου.

  10. Το παρακάτω Μέλος λέει 'Ευχαριστώ' στον 8u88l3 για το χρήσιμο μήνυμα:


  11. Top - #7


    Προεπιλογή Re: Setup του Time Capsule μας με το modem/router του ISP μας σε Bridge Mode

    Εκπληκτικό άρθρο. Έχω όμως μια ερώτηση. Βελτιώνει κάτι ως προς την ποιότητα internet στο σπίτι ή δεν φέρει καμία αλλαγή από την χρήση των συσκευών του IP? Μήπως θα έπρεπε να αγοραστεί κάποιο adsl modem ξεχωριστά αντί του adsl modem/router του IP?

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

  1. Time Capsule & Modem από CONN-X
    By Aenarion in forum Πληκτρολόγια, Ποντίκια, Airport Extreme, Time Capsule
    Απαντ: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-2011, 16:11
  2. Οδηγός Ρυθμίσεων Linksys WAG320N Modem Router
    By dviixv in forum Δίσκοι, Εκτυπωτές, και λοιπά περιφερειακά.
    Απαντ: 24
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-03-2011, 19:51
  3. Ερώτηση: modem router
    By ntsaf in forum Πληκτρολόγια, Ποντίκια, Airport Extreme, Time Capsule
    Απαντ: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-09-2010, 23:36
  4. Router σε bridge mode
    By vang in forum Πληκτρολόγια, Ποντίκια, Airport Extreme, Time Capsule
    Απαντ: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-05-2010, 13:06
  5. αναζητηση modem για time capsule και ρυθμισεις?
    By majee in forum Πληκτρολόγια, Ποντίκια, Airport Extreme, Time Capsule
    Απαντ: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-01-2010, 06:48

Δικαιώματα Δημοσίευσης

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts