+ Απάντηση στο Θέμα
Αποτελέσματα 1 έως 8 από 8

Θέμα: Δημιουργία site με Rapid Weaver - Διαχείριση από PC user

1. Top - #1

Προεπιλογή Δημιουργία site με Rapid Weaver - Διαχείριση από PC user

Καλημέρα παιδιά

Έχω δημιουργήσει μια ιστοσελίδα με Rapid Weaver αλλά ο διαχειριστής της θα χρησιμοποιεί Windows. Ανα διαστήματα η ιστοσελίδα θα πρέπει να ενημερώνεται με νέα, ανακοινώσεις κτλ. από τον διαχειριστή της και όχι από εμένα. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:

1. Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του περιεχομένου της (όχι της δομής της) από άλλα Web-editing προγράμματα που τρέχουν σε windows?
    2. Αν εγώ κάνω extract την σελίδα σε html μπορεί ο διαχειριστής να την κάνει upload με κάποιο άλλο πρόγραμμα και να αλλάζει το περιεχόμενο της μόνος του, πχ με Microsoft Web Expression?

Σημείωση: οι γνώσεις μου στην σχεδίαση και κατασκευη σελίδων είναι μηδαμινές. Πρώτη φορά ασχολήθηκα με το θέμα και βρήκα το Rapid Weaver ως εναλλακτική του iWeb.

2. Top - #2
    MacLifer Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Προεπιλογή

Δύσκολα τα πράγματα. Για να γίνει import σε άλλο πρόγραμμα δύσκολο εώς ακατόρθωτο.

Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να editάρει τα HTML αρχεία που θα δημιουργήσει το Rapidweaver. Χρειάζονται οι απαραίτητες γνώσεις βέβαια.

Γιατί δεν το στήνετε καλύτερα σε wordpress που είναι ευκολότερο και πολύ παραμετροποιήσιμο;

3. Top - #3

Προεπιλογή Re: Δημιουργία site με Rapid Weaver - Διαχείριση από PC user

Quote Originally Posted by Economou D. View Post
    Δύσκολα τα πράγματα. Για να γίνει import σε άλλο πρόγραμμα δύσκολο εώς ακατόρθωτο.

Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να editάρει τα HTML αρχεία που θα δημιουργήσει το Rapidweaver. Χρειάζονται οι απαραίτητες γνώσεις βέβαια.

Γιατί δεν το στήνετε καλύτερα σε wordpress που είναι ευκολότερο και πολύ παραμετροποιήσιμο;
    Να σου πω την αλήθεια Δημήτρη ο διαχειριστής δεν έχει τις γνώσεις και το σημαντικότερο, τον χρόνο για να ασχοληθεί με το wordpress. Πιστεύεις οτι θα μπορεί να κάνει edit στα html αρχεία εύκολα με το FrontPage? (την προηγούμενη μορφή του site την είχε στήσει με το FrontPage και το γνωρίζει το πρόγραμμα)

4. Top - #4
    MacLife Support MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης Σίμος

Πιο απλή είναι η διαχείριση της ιστοσελίδας με το wordpress, απ΄ότι με το Rapid Weaver προκειμένου να ανανεώνει το περιεχόμενό του. Το wordpress το εγκαθιστάς στον σερβερ, του βάζεις κι ένα theme και τέλος. Μετά η διαχείριση γίνεται online, και είναι εξαιρετικά απλή ακόμη και για τον πιο αδαή.

5. Top - #5

Δημήτρη και Μιχάλη σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα δοκιμάσω αυτά που μου προτείνετε και θα επανέλθω!

6. Top - #6

Καλησπέρα και πάλι παιδιά!
    Δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα μεταξύ RapidWeaver και FrontPage ακόμα και στο να κάνεις edit το index.html...
    Το FrontPage αδυνατεί να "αναγνωρίσει" το sidebar με τα links του ιστότοπου, τα βλέπει ως πίνακα... Επίσης λόγω περιορισμένου χρόνου και ηλικίας του διαχειριστή (το οποίο σημαίνει "δεν μπορώ να κάτσω να ασχοληθώ με το θέμα, ξέρω το FrondPage και με αυτό θα δουλέψω), η λύση με το WordPress πάει επίσης περίπατο...
    Παιδιά η ερώτηση μου είναι απλή:

Υπάρχει πρόγραμμα σε MacOsx που το "τελικό προιόν" να είναι συμβατό με το FrontPage??? Τι προτείνετε εσείς? (πέρα από το να αγοράσει βέβαια Mac ο φίλος μου!!! )

7. Top - #7
    MacLife Support MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης Σίμος

Μαρίνο το FrontPage ήταν ένας WYSIWYG html editor ο οποίος έχει σταματήσει να αναπτύσσεται και να διατίθεται από την Microsoft εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δύσκολα θα βρεις κάτι σε σημερινή εφαρμογή που να προσφέρει συμβατότητα όπως την εννοεί ο γνωστός σου. Προσωπικά δεν έχω να σου προτείνω κάποια λύση. Επιμένω πως το wordpress είναι τόσο απλό, που δεν χρειάζεται να μάθει κάτι. Άλλωστε απ' ότι κατάλαβα, δεν υπάρχει διαχείριση της σελίδας από μέρους του, αφού εσύ την φτιάχνεις κι αυτός απλά θα δημοσιεύει. Το δεν ασχολούμαι δεν δίνει λύση. Θα διαθέσει 10 λεπτά και θα το μάθει, πόσο πιο εύκολο...

8. Top - #8

Quote Originally Posted by MihalisGR View Post
    Μαρίνο το FrontPage ήταν ένας WYSIWYG html editor ο οποίος έχει σταματήσει να αναπτύσσεται και να διατίθεται από την Microsoft εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δύσκολα θα βρεις κάτι σε σημερινή εφαρμογή που να προσφέρει συμβατότητα όπως την εννοεί ο γνωστός σου. Προσωπικά δεν έχω να σου προτείνω κάποια λύση. Επιμένω πως το wordpress είναι τόσο απλό, που δεν χρειάζεται να μάθει κάτι. Άλλωστε απ' ότι κατάλαβα, δεν υπάρχει διαχείριση της σελίδας από μέρους του, αφού εσύ την φτιάχνεις κι αυτός απλά θα δημοσιεύει. Το δεν ασχολούμαι δεν δίνει λύση. Θα διαθέσει 10 λεπτά και θα το μάθει, πόσο πιο εύκολο...
    Μιχάλη καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Μιας και είμαι οπαδός του open source θα το δοκιμάσω και θα προσπαθήσω να μεταπείσω τον φίλο να αφήσει το "απολιθωμένο" FrontPage... Έχω ήδη ξεκινήσει το ψάξιμο στους οδηγούς του forum αλλά και σε άλλες τοποθεσίες στο web. Θα επανέλθω μόλις έχω νέα!!

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντ: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-02-2011, 22:54
  2. Ερώτηση: Rapid Repair...
    By KoStAsMaC in forum Συσκευές (iPhone)
    Απαντ: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-09-2010, 17:01
  3. Διαχείριση CDs/DVDs
    By iGiorgio in forum Αρχείο
    Απαντ: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-02-2010, 14:47