+ Απάντηση στο Θέμα
Αποτελέσματα 1 έως 7 από 7

Θέμα: EFI Update gone bad...!

Hybrid View

1. Top - #1

Προεπιλογή EFI Update gone bad...!

Καλημέρα παιδιά!
    Αντιμετωπίζω πρόσφατα το εξής πρόβλημα:
    Για κάποιον λόγο, (εν αγνοία μου ή δέν το πρόσεξα) μάλλον διακόπηκε κάποιο EFI Update.
    Τώρα, κάθε φορά που ανοίγω τό MBP, μου εμφανίζει την γκρίζα μπάρα (λογικά πάει να κάνει update το EFI). Όταν φτάσει κάπου στο 1/3, η μπάρα ξαναρχίζει από την αρχή (λογικά αποτυγχάνει να κάνει το update και προσπαθεί να γυρίσει στην προηγούμενη version του EFI (από ότι έχω διαβάσει), αλλά δέν κάνει τόν χαρακτηριστικό ήχο και blinkering (3 βραχύχρονους, 3 μακρόχρονους και 3βραχύχρονους ήχους, με το Led να αναβοσβήνει σε αντίστοιχο συγχρονισμό), που όπως διάβασα θα έπρεπε να κάνει σε αυτήν την περίπτωση.). Αφού λοιπόν ξαναρχίσει η μπάρα από την αρχή, μετά από λίγο κλείνει ο υπολογιστής! Νέκρα! Και όταν τόν ξανανοίξω ξανά τα ίδια!
    Αποφάσισα λοιπόν να κάνω restore το firmware από κάποιο firmware restoration cd (κατέβασα το 1.9 από το Site της Apple). Στις οδηγίες λέει ότι πρέπει να το κάψω σε cd, να πατήσω παρατεταμένα το κουμπί on/off μέχρι να δώ το σήμα (3 γρήγορα blinks του Led, 3 πιό αργά και 3 γρήγορα) να βάλω το cd και θα γίνει restore (επίσης αναφέρει ότι αυτή η μέθοδος λειτουργεί μόνο όταν το firmware είναι corrupted και όχι λειτουργικό). Όμως το πρόβλημά μου είναι ότι όταν πατάω παρατεταμένα το on/off button δέν μου κάνει το παραπάνω σινιάλο, αλλά το κλασσικό που κάνει στο SMC reset. Και ο υπολογιστής ανοίγει και ξανακολλάει και κλείνει με τόν ίδιο ακριβώς τρόπο. Και εγώ μένω και τόν κοιτάω σαν χαζός. (Είναι και antiglare η οθόνη και δέν χρησιμεύει ούτε για καθρέφτης !).
    Έχει (μάλλον) corrupted EFI και δέν μπορώ να το φλασάρω χειροκίνητα. Δέν ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω. Όποιος έχει κάποια ιδέα πώς να φλασάρω το EFI, είναι ευπρόσδεκτη! Ή γενικά οποιαδήποτε ιδέα που νομίζετε μπορεί να βοηθήσει. Thanks in advance.

Να σημειώσω ότι μπορώ να μπώ στο Windows partition, λόγω του ότι έχω εγκατεστημένο το rEFIt (το οποίο ίσως ευθύνεται για το πρόβλημα και παραδόξως λειτουργεί κανονικά). Σε Mac OS δέν μπορώ να μπουτάρω ούτε σε safe mode ούτε σε verbose mode, γιατί αυτά προαπαιτούν να λειτουργεί σωστά το EFI.
    Ακόμη, αν κάποιος έχει καμιά ιδέα για το αν μπορώ να κάνω κάτι μέσω του shell που παρέχει το rEFIt (και το οποίο μου είναι άγνωστο), ας την καταθέσει.

2. Top - #2
    Editor MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης

Προεπιλογή Re: EFI Update gone bad...!

Ποιο μοντέλο έχεις Γιάννη;

3. Top - #3

Προεπιλογή

Παράλειψη! Έχω το MacBook Pro 17" late 2009 (5,2).

4. Top - #4
    Editor Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Το έχεις στην πρίζα όταν πατάς παρατεταμένα το κουμπί; Μέσω rEFIt, μήπως βλέπει το CD σαν bootable;

5. Top - #5

Προεπιλογή

Ναι το έχω στην πρίζα όταν πατάω το κουμπί. Δοκίμασα και χωρίς να το συνδέσω, αλλά πάλι τίποτα.
    Το CD δέν το βλέπει ως bootable το rEFIt. Λογικά δέν είναι bootable, γιατί για φορτώσει ένα bootable cd, πρέπει να λειτουργεί το EFI. Επομένως το EFI restoration cd λειτουργεί με άλλο τρόπο, πιό low level.
    Απλά δέν μπορώ να καταλάβω πώς να κάνω reset το EFI. Για να το κάνω reset πρέπει να είναι corrupted (που προφανώς είναι), δέν ξέρω ίσως μπερδεύεται λόγω rEFIt και δέν μπορεί να κάνει restore.
    Αλλά το rEFIt λειτουργεί πιό κάτω από το EFI και μόλις επιλέξω να μπουτάρει το OS X, αναλαμβάνει κανονικά το EFI (οπότε το EFI δέν μπλέκεται με το rEFIt και θα έπρεπε να μπορεί να γίνει restore).
    Σκέφτομαι να βγάλω το rEFIt, αλλά από την μία δέν γνωρίζω καθόλου το shell που μου παρέχει, από την άλλη θα μείνω χωρίς υπολογιστή (τώρα στην χειρότερη βάζω ένα live cd αν χρειαστώ να κάνω κάτι). Ίσως βέβαια από το shell να μπορώ να φλασάρω και να διορθώσω το EFI, αλλά δέν ξέρω πώς!

6. Top - #6
    Editor MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης

Δύσκολα τα πράγματα Γιάννη. Με το rEFIt δεν ασχολήθηκα ποτέ, οπότε δεν έχω ιδέα πως να σε καθοδηγήσω. Αν όμως αυτό είναι το πρόβλημα, η λογική κίνηση είναι να το αφαιρέσεις. Αφού προσπαθεί να κάνει restore στο EFI και τελικά δεν γίνεται, δεν αποκλείεται να το εμποδίζει όπως λες και εσύ. Είσαι σίγουρος ότι η έκδοση του Firmware που έχεις κατεβάσει για το συγκεκριμένο MacBook Pro είναι η σωστή; Βλέπω ότι το 1.9 είναι για MacBook Pro Mid 2010, ενώ το 1.8 είναι για το 5,2.

7. Top - #7

Προεπιλογή

Εγώ στο site της Apple είδα ότι το 1.8 ήταν για κάτι Mac Pro. Το 1.7 και κάτω ήταν για πολύ παλιά μοντέλα, και το 1.9 ήταν το κοντινότερο στο δικό μου μοντέλο. Θα δοκιμάσω και με το 1.8 και θα ενημερώσω.
    Σαν τελευταία λύση θα το πάω στο service να δώ τί θα μου πούν.
    Μάλλον δέν είναι και τόσο απλό να γίνει, γιατί το EFI είναι γραμμένο στο EEPROM και όχι σε κάποιο partition του δίσκου, οπότε η επαναφορά του είναι δυσκολότερη. Anyway, όταν βρώ λύση θα επανέλθω.
    Σας ευχαριστώ όλους για τόν χρόνο σας!

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

1. New update
    By bmxas in forum Leopard & Snow Leopard
    Απαντ: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-01-2011, 12:52
  2. Ερώτηση: update 4.1
    By jgrillas in forum Λειτουργικό iOS, Εφαρμογές & AppStore
    Απαντ: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-09-2010, 15:11
  3. Ερώτηση: 10.6.4 update