+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 7 1 2 3 4 ... ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 69

Θέμα: Πως να κάψετε το Mac OS X Lion σε Bootable DVD [SL to Lion]

1. Top - #1
    MacLife Support 8u88l3's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης Μυρσιάδης

Liked (2).

Arrow Πως να κάψετε το Mac OS X Lion σε Bootable DVD [SL to Lion]

Το OS X Lion είναι γεγονός από την Apple. Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού για τους υπολογιστές Mac, προσφέρει περισσότερα από 250 νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες για τους χρήστες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται οι χειρονομίες αφής, οι εφαρμογές σε λειτουργία πλήρης οθόνης, το Mission Control, το βελτιωμένο Mac App Store, το Launchpad, οι λειτουργίες Resume, Auto Save και Versions, το AirDrop για τον διαμοιρασμό αρχείων, η ανανεωμένη εφαρμογή Mail και πολλά ακόμη. Την δε διάθεση του η Apple αποφάσισε να την αποκλειστικά από το Mac App Store, που σημαίνει πως δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν ψηφιακοί δίσκοι. Επειδή είναι αρκετοί οι χρήστες που αναρωτιούνται τι γίνεται στην περίπτωση που θέλουν να εγκαταστήσουν εκ νέου το λειτουργικό τους, να σημειώσουμε πως η Apple έχει κάνει σχετική πρόβλεψη, δημιουργώντας κατά την αρχική εγκατάσταση ένα build-in restore partition, που μας επιτρέπει την επισκευή ή την επανεγκατάσταση του λειτουργικού χωρίς να απαιτούνται τα φυσικά δισκάκια. Για όσους όμως επιθυμούν να φτιάξουν ένα φυσικό δίσκο με το καινούργιο λειτουργικό της Apple, ακολουθεί ο οδηγός μας.

Αγοράστε και κατεβάστε το Lion από το Mac App Store σε οποιοδήποτε συμβατό για το Lion Mac σας το οποίο τρέχει το Snow Leopard με όλα τα updates του.
    1.jpg
    Δεξί κλικ στο “Mac OS X Lion” installer που θα το βρείτε μέσα στο φάκελο των Applications σας.
    2.jpg

και επιλέξτε την επιλογή “Show Package Contents”.
    3.jpg

Μέσα στο φάκελο Contents που θα εμφανιστεί, θα βρείτε ένα φάκελο SharedSupport και μέσα σε αυτό το φάκελο θα βρείτε το InstallESD.dmg.
    4.jpg

Αντιγράψτε (copy-paste) το InstallESD.dmg στην επιφάνεια εργασίας σας.
    5.jpg

Τρέξτε το Disk Utility και πατήστε το κουμπί επάνω στη μπάρα "Burn".
    6.jpg

Διαλέξτε από εκεί που κάνατε copy το InstallESD.dmg, τοποθετήστε ένα απλό 4.7 GB DVD, και περιμένετε για να "καεί" το Lion Boot Disc σας.

7.jpg

Και ιδού το αποτέλεσμα μου..

8.jpg

***UPDATED***

Να σημειώσουμε ότι όποιος προχώρησε στην εγκατάσταση δε θα μπορεί να βρεί πλέον μέσα στο φάκελο των Applications τον installer μιας και αυτός διαγράφεται αυτόματα μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξανακατεβάσει τον installer του Lion.

Σε περίπτωση που έχετε ήδη εγκαταστήσει το lion θα παρατηρήσατε ότι δεν υπάρχει πλέον το αναφερόμενο "Install Mac OS Lion.dmg" του βήματος 2 του οδηγού, μέσα στο φάκελο των Applications.
    9.jpg
    Και αν τρέξετε το Mac App Store, σας το δείχνει αχνό και ότι το έχετε ήδη εγκαταστήσει.
    10.jpg

Για να μπορέσετε να το ξανακατεβάσετε (όπως μας υπέδειξε ο φίλος jig), πατάτε το Back (<-) ή κάποια άλλη καρτέλα όπως πχ "Featured", ώστε να φύγετε από τη καρτέλα "Purchased" και στη συνέχεια κρατώντας πατημένο το κουμπί Option (Alt key) πατάτε πάλι πάνω στη καρτέλα "Purchased".
    11.jpg

Και τώρα πια μπορείτε να το ξανακατεβάσετε...

12.jpg
    13.jpg

Όταν κατέβει υπάρχει πλέον κανονικά το αναφερόμενο "Install Mac OS Lion.dmg" του βήματος 2 του οδηγού, μέσα στο φάκελο των Applications.
    14.jpg
    Κάνετε Quit τον Auto Installer που ξεκινάει με δεξί κλικ στο εικονίδιο του στο Dock.
    1.jpg
    Και συνεχίζετε πλέον τον πιο πάνω οδηγό.
    Τελευταία επεξεργασία: 18-11-2011 στις 12:25.

2. Τα παρακάτω 15 Μέλη λένε 'Ευχαριστώ' στον 8u88l3 για το χρήσιμο μήνυμα:

3. Top - #2

Προεπιλογή Re: Οδηγός: Πως να κάψετε το Mac OS X Lion σε Bootable DVD

Εαν ηδη εχουμε εγκαταστισει το Lion?

4. Top - #3
    MacLifer lagoudakis's Avatar
    Όνομα
    Γιαννης

cmd+r την ωρα που κανει boot και σε βγαζει στο partition οπου διαλεγεις τι θελεις να κανεις
     THINK DIFFERENTmbp 13 mid 2010-mac mini mid 2011-Iphone 4s-ipad 2

5. Το παρακάτω Μέλος λέει 'Ευχαριστώ' στον lagoudakis για το χρήσιμο μήνυμα:

6. Top - #4

Ευχαριστω!

7. Top - #5

Επειδη εκανα install το lion και μπηκα με cmd+r οταν κανει boot αλλα δεν μου λεει καπου δημιουργια dvd ή μαλλον δεν καταλαβα εγω καπου να μπορω να καψω dvd και να το εχω οπως το snow μπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες;

8. Top - #6
    MacLifer leonbis2000's Avatar
    Όνομα
    Λεωνίδας

Μάλλον να έχεις ήδη εγκαταστήσει το Lion δεν μπορείς να το κάψεις. Τουλάχιστον ο παραπάνω οδηγός είναι μόνο για Snow Leopard. Αν έχεις ήδη εγκαταστήσει το Lion δεν μπορείς να το ξανακατεβάσεις. Ίσως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος.
    Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
    Facebook Group: Greek Mac Community
    Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com

9. Top - #7
    MacLifer nimits's Avatar
    Όνομα
    Γιώργος

ισως να γινομαι κουραστικος και ζητω συγνωμη για αυτο ,απλα προσπαθω απο χθες να βρω που ειναι το dmg του lion στο mac mini μου και δε μπορω να το βρω για να καψω το dvd και να το εγκαταστησω στα αλλα μηχανηματα μου.μηπως μπορει να βοηθησει καποιος;

10. Top - #8
    MacLifer michkal13's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης

Οταν εισαι στο snow leopard μολις εχει κατεβει το install mac os lion πας στα apps και το βρισκεις. δεξι κλικ -> show contents καπου εκει εχει εναν φακελο shared... δεν θυμαμαι ακριβως. εκει εχει δυο αρχεια το πρωτο ειναι 3.7 giga ειναι το dmg αρχείο που χρειάζεσαι...(ειμαι απο το ipad και δεν εχω προσβαση στο mac να σου πω στα σιγουρα)

11. Top - #9
    MacLifer jig's Avatar
    Όνομα
    Mike

Quote Originally Posted by nimits View Post
    ισως να γινομαι κουραστικος και ζητω συγνωμη για αυτο ,απλα προσπαθω απο χθες να βρω που ειναι το dmg του lion στο mac mini μου και δε μπορω να το βρω για να καψω το dvd και να το εγκαταστησω στα αλλα μηχανηματα μου.μηπως μπορει να βοηθησει καποιος;
    Ανοιξε το Αpp Store και πριν πατησεις το Purchased, κρατα πατημενο κ το alt και ετσι θα στο εμφανισει install αντι installed, οποτε μπορεις να το κατεβασεις ξανα

12. Τα παρακάτω 8 Μέλη λένε 'Ευχαριστώ' στον jig για το χρήσιμο μήνυμα:

13. Top - #10

Αυτα ειναι, thanks το ξανακατεβαζω...

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 7 1 2 3 4 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντ: 24
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-08-2011, 13:13
  2. Δημιουργία bootable cd
    By SteliosD in forum Αρχείο
    Απαντ: 12