+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 30

Θέμα: MBP απο Αμερική

1. Top - #1

Προεπιλογή MBP απο Αμερική

Καλημερα,
    Αυριο πεταω για 1 μηνα Αμερικη και θα παρω σιγουρα υπολογιστη απ την φρουταρια. Σκευτομουν για ιΜακ αλλα λογο οτι σε λιγο καιρο θαμε παω για σπουδες λεω να φερω ΜΒΡ(+ δυσκολο να περασει απο το τελωνειο).
    Το 15ρι για μενα και για την τζεπι, ειναι μια χαρα νομιζω. Αν θελω κατι μεγαλυτερο υπαρχουν και τα μονιτορ.
    1.Για δισκο λεω οχι στους μικρους δεμονες μιας και ειναι μικροι σε μεγεθος και ακριβοι (SSD), λεω να παρω τον 500ρι στα 7200RPM.
    2.Αυτα τα εξτρα στην οθωνη Hi-Res Glossy Widescreen Display και Hi-Res Antiglare Widescreen Display θα τα χρειαστω και τι κανουν ακριβως?
    3.AppleCare Protection Plan ναι ή ου? θα με καλυπτει στην Κυπρο?
    4. Να παρω το φθινο με την μικρη καρτα γραφικων 256 η την 1GB. Παιχνιδια μπαααα εδω και χρονια, αλλα μαρεσει να βλεπω την ταινια μου με εικονα οχι με πιξελς
    Τον υπολογιστη τον θελω για ελαχιστο Photoshop αντε κανα delete background κτλ, ελαχιστο editing κωδικο σε Dream Weaver, Firefox με περιπου 10-15 tabs, emails με DataBase 10Κ mails μεχρι τωρα,itunes με μεγαλη βαση απο μουσικη, ταινιες, διαφορα μικρα προγραμματακια για NetWorking, VMWare. Γεννικες γραμμες αυτα.
    Νομιζω το προ ειναι μια χαρα ετσι?

2. Top - #2
    MacLifer
    Όνομα
    ΧΡΥΣΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Προεπιλογή Re: MBP απο Αμερική

Ναι μια χαρά θα σου είναι ...καλό ταξίδι αν και σε βλέπω με κανένα 17"

3. Top - #3

Ευχαριστω φιλε...Δεν νομιζω 17ρι γιατι η τιμη ειναι .
    Κάποιος που να μπορεί να απαντήσει σαυτα τα ερωτήματα? μην πάω με άγνοια και το πάρω και μετά μετανιώνω

4. Top - #4
    MacLifer lagoudakis's Avatar
    Όνομα
    Γιαννης

μια χαρα θα σε καλυψει το μηχανημα,προσωπικα ειμαι ειμαι υπερ του apple care αν εχεις σκοπο να το κρατησεις
     THINK DIFFERENTmbp 13 late 2010-Iphone 3gs white-ipad 1

5. Top - #5

Quote Originally Posted by Naziris View Post
    Καλημερα,
    Αυριο πεταω για 1 μηνα Αμερικη και θα παρω σιγουρα υπολογιστη απ την φρουταρια. Σκευτομουν για ιΜακ αλλα λογο οτι σε λιγο καιρο θαμε παω για σπουδες λεω να φερω ΜΒΡ(+ δυσκολο να περασει απο το τελωνειο).
    Το 15ρι για μενα και για την τζεπι, ειναι μια χαρα νομιζω. Αν θελω κατι μεγαλυτερο υπαρχουν και τα μονιτορ.
    1.Για δισκο λεω οχι στους μικρους δεμονες μιας και ειναι μικροι σε μεγεθος και ακριβοι (SSD), λεω να παρω τον 500ρι στα 7200RPM.
    2.Αυτα τα εξτρα στην οθωνη Hi-Res Glossy Widescreen Display και Hi-Res Antiglare Widescreen Display θα τα χρειαστω και τι κανουν ακριβως?
    3.AppleCare Protection Plan ναι ή ου? θα με καλυπτει στην Κυπρο?
    4. Να παρω το φθινο με την μικρη καρτα γραφικων 256 η την 1GB. Παιχνιδια μπαααα εδω και χρονια, αλλα μαρεσει να βλεπω την ταινια μου με εικονα οχι με πιξελς
    Τον υπολογιστη τον θελω για ελαχιστο Photoshop αντε κανα delete background κτλ, ελαχιστο editing κωδικο σε Dream Weaver, Firefox με περιπου 10-15 tabs, emails με DataBase 10Κ mails μεχρι τωρα,itunes με μεγαλη βαση απο μουσικη, ταινιες, διαφορα μικρα προγραμματακια για NetWorking, VMWare. Γεννικες γραμμες αυτα.
    Νομιζω το προ ειναι μια χαρα ετσι?
    1. o 500αρης μανισιος ειναι μια χαρα, αλλωστε με το time machine θα εχεις παντα backup (αρκει να το ενεργοποιησεις και να συνδεεις τον εξωτερικο σκληρο που θα ορισεις συχνα)
    2. δεν ειναι εξτρα αλλα τυποι οθωνης, ψαξε στο youtube videakia για διαφορες αν και δεν υπαρχουν σημαντικες, η glossy ειναι το standart που τα πουλανε και ειναι super, δες και στο site της apple
    3. αν εχεις τα εξτρα φραγκα φυσικα ναι, απλα το θεμα αν υπαρχει εξουσιοδοτημενο service στην κυπρο (το βλεπεις στο σιτε της apple)
    4. μια χαρα ειναι και με την 256, αλλωστε οι intel i επεργαστες που φορανε εχουν ηδη μια καρτα γραφικων onboard (οποτε εχεις ουτως η αλλως διπλη καρτα)
    πανω κατω τα ιδια κανω με 15αρι και ειναι μια χαρα, ακομη και προγραμματισμο σε xcode με ευκολια κανει

6. Top - #6

Το δισκο με τα 7200RPM τον θελω για να ειναι απλα πιο γρηγορος.
    Στη σελιδα της Apple δεν υπαρχει Service αλλα μονο AppStore. Τα εξτρα φραγκα δεν τα εχω αλλα αν θα παρω κατι λεω να παρω κατι καλο απο την αρχη.
    Οποτε παω για 256ΜΒ.
    Τωρα με την οθωνη δεν ειμαι σιγουρος...τι να διαλεξω ρε γμτ και να μεν το μετανιωσω μετα η να μην δωσω φραγκα για κατι αχρειαστο που θα μπορουσα να τα δωσω για κατι αλλο.

7. Top - #7

Quote Originally Posted by Naziris View Post
    Το δισκο με τα 7200RPM τον θελω για να ειναι απλα πιο γρηγορος.
    Στη σελιδα της Apple δεν υπαρχει Service αλλα μονο AppStore. Τα εξτρα φραγκα δεν τα εχω αλλα αν θα παρω κατι λεω να παρω κατι καλο απο την αρχη.
    Οποτε παω για 256ΜΒ.
    Τωρα με την οθωνη δεν ειμαι σιγουρος...τι να διαλεξω ρε γμτ και να μεν το μετανιωσω μετα η να μην δωσω φραγκα για κατι αχρειαστο που θα μπορουσα να τα δωσω για κατι αλλο.
    μην κολλας σε λεπτομεριες οπως για την οθωνη, παρτο με την standart την glossy, δεν θα το μετανιωσεις καθολου, για τον σκληρο οτι φοραει ή πανε σε ssd, και για το apple care να το παρεις ανεπιφυλακτα γιατι απο διαβασα θα μετακινησε πολυ και αυτο ισχυει παντου

8. Top - #8
    MacLifer
    Όνομα
    Γιώργος

οθόνη να δοκιμάσεις εδώ ή εκεί ώστε να δεις διαφορεσ ο ίδιος. προσωπικά θα εμενα στη στάνταρ επιλογή κ εγώ.

για σκληρο είναι στάνταρ τα 7200? όλοι λένε ότι έχει μικρή διαφοα από 5400. σκέφτηκες να πάρεις ssd μικρότερο κ ν σαι κυρίως μ εξωτερικό σκλήρο? αυτό έχει να κάνει μ ανάγκες σου ποσο φορητό το θες κλπ. απλώς η διαφορα με ssd σ ταχύτητα είναι μεγάλη να χεις υπόψη σου.

εγγύηση πιπλεον εγώ λέω ν αγοράσεις για τέτοιο μηχάνημα. μια χαρα χαλάνε κ αυτά πίστεψε με!
    το aplcare μετράει παντού μη σε αγχώνει που θα είσαι. με αππλεκαρε αγορασμένο από αμαζον είχα σερβισ για το ελληνικο μου μακμπουκσ στη Σουηδία. για Κύπρο δνε ξέρω μιλα με κάποιον επίσημο αντιπρόσωπο εκεί.

το σημαντικό για το applecare είναι ότι μπορείς να το αγοράσεις και μια μερα πριν λήξει η αρχική-ετησια εγγύηση σου αρχόμενη από την αγορα (να το ενεργοποιήσεις για την ακρίβεια, οποτε αν κανεις ονλαιν αγορα το παραγγελνεις λίγο νωρίτερα ώστε να το έχεις πριν λήξει ).
    αρα αν εσια σίγουρος ότι θα ξαναπάς εντός έτους Αμέρικα ή αν δεν φοβάσαι ονλαην αγορές αστό για το μέλλον. να σαι πιο άνετος οικονομικά δλδ. από ebay το βρίσκεις έτσι Κα λλιως φθηνά! ίσως μ μικρο ρίσκο. από αμαζον πάει πιο ακριβά αλλα χωρίς ρίσκο και σίγουρα φθηνότερα από ότι αν το αγοράσεις από ένα κανονικό ελληνικο καταστημα.

καλη αγορα!
    Τελευταία επεξεργασία: 05-08-2011 στις 00:06.

9. Top - #9

Αποσα μου λετε πάω με την γκλοσσυ οθόνη. Διάβασα οτι ο 7200 κάνει ελάχιστη διαφορά σε θέμα ταχύτητας και μεγάλη διαφορά σε θέμα θορύβου, θερμοκρασίας και μπαταρίας. Τώρα μιας και θα γλιτώσω λίγα χρήματα από την οθόνη λέω να πάω σε SSD 128gb. Αλλά μου φαίνονται λιγα...στο Λαπτοπ που χρησιμοποιώ, έχω 130 Used και έχω επάνω πάρα πολλές ταινίες που αυτές θα τις περάσω στον εξωτερικό οπότε θα έχω ακόμη αρκετό χώρο.. Κάποιος με SSD να μου πει αν μπορεί για το χώρο...Τον αρκούν 128?
    Για το Apple Care Λέω να το πάρω να μην τρέχω μετά..Άκουσα οτι αυτό προστατεύει και σε περίπτωση κλοπής ισχύει?

---------- Post added at 03:18 ---------- Previous post was at 02:26 ----------

Δεν ξερω αν γινεται να δινω λινκς απο αλλα φορουμ αλλα εδω λεει οτι οι SSD της Apple ειναι σκουπιδια..Ειναι αληθεια? Καλύτερα να πάρω πιο μετά απο αλλου?
    forums. macrumors.com/showthread.php?t=1102514

10. Top - #10

Προεπιλογή

Ο 7.200 δίσκος όντως δεν έχει και την τεράστια διαφορά σε επιδόσεις, αλλά ούτε πιο θορυβώδης είναι ούτε θερμοκρασίες ανεβάζει (τουλάχιστον τόσο ώστε να το αντιληφθείς). Αλλά πάνε καλύτερα σε SSD. Εκεί θα δείς τρομακτική διαφορά. Και τα 128GB είναι αρκετά. Ειδικά αν μιλάμε για εφαρμογές και αρχεία (εκτός ταινιών HD), είναι υπέρ αρκετά!
    Όσον αφορά τους SSD της Apple, σίγουρα μπορείς να βρείς καλύτερους στην αγορά (π.χ. OCZ Vertex 3 ή OWC Mercury Extreme Pro), αλλά σε καμία περίπτωση αυτοί της Apple δέν είναι σκουπίδια. Ίσως αυτοί που χρησιμοποιούνταν σε παλιότερα μοντέλα πράγματι να μην ήταν τόσο καλοί, αλλά αυτοί που χρησιμοποιούνται στα τελευταία είναι μια χαρά.

Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, να ξέρεις ότι χρησιμοποιείται και στο rendering φωτογραφιών και βίντεο (Aperture, Final Cut X), γιατί έχει πολλαπλούς πυρήνες καθώς και ταχύτατη μνήμη. Επομένως μιά καλύτερη κάρτα γραφικών θα επιταχύνει προγράμματα που έχουν σχέση με rendering. Αν όμως δέν ασχολείσαι συχνά, η διαφορά δέν είναι τόσο σημαντική.

Τέλος, όσον αφορά την οθόνη, προτίμησε την High-Res σίγουρα, για τους ευνόητους λόγους (τα πάντα θα φαίνονται πιο ευκρινή, οι ταινίες θα παίζουν σε μεγαλύτερη ανάλυση, κτλ.).
    Όσον αφορά το θέμα Glossy-Antiglare, προσωπικά προτιμώ την Antiglare. Είναι στην ουσία το ίδιο πάνελ, απλά δέν έχει το κρύσταλλο μπροστά, αλλά μια μάτ επίστρωση.
    Με την glossy απλά δέν βλέπεις τί σου γίνεται όταν είσαι σε εξωτερικό χώρο ή σε εσωτερικό με πολλά φώτα (κάτι σαν τις παλιές τηλεοράσεις που έβλεπες την φάτσα σου αν είχε πολύ φώς στο δωμάτιο!), λόγω των αντανακλάσεων. Ακόμη, η Antiglare είναι πιό ξεκούραστη σε ανάγνωση κειμένου και γενικά πολύωρη χρήση. Τέλος, οι επαγγελματίες του είδους (φωτογράφοι, κτλ.) λένε ότι με την Antiglare, αυτό που βλέπεις είναι πιό κοντά σε αυτό που θα πάρεις στο τύπωμα (μεγαλύτερη "πιστότητα").
    Στον αντίποδα, λέγεται ότι η Glossy έχει πιό ζωηρά χρώματα (πλεονέκτημα για ταινίες), αν και εγώ προτιμώ την Antiglare, γιατί δίνει πιό "υποβλητικά" χρώματα και πιο κινηματογραφική αίσθηση.
    Anyway, αυτό είναι κάτι υποκεινενικό, οπότε πάς σε ένα κατάστημα και βλέπεις. Στην Αμερική, στο Apple Store σίγουρα θα έχουν και κάποια μηχανήματα με Antiglare (αλλά και να μην έχουν, μπορείς να δείς την οθόνη του Air, που βγαίνει μόνο σε Antiglare).

Καλές αγορές!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Αγορά από iPad από Αμερική
    By godfather77 in forum Συσκευές (iPad)
    Απαντ: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-07-2011, 16:48
  2. iphone 3GS 32GB white από Αμερική
    By dviixv in forum Αρχείο Αγγελιών
    Απαντ: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-03-2011, 07:57