Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 25

Θέμα: Πώς να ''κόψετε'' τραγούδια και να φτιάξετε ringtone για το κινητό με το Audacity

1. Top - #1
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Lightbulb Πώς να ''κόψετε'' τραγούδια και να φτιάξετε ringtone για το κινητό με το Audacity

Όλοι πλέον έχουμε κινητό τηλέφωνο και θέλουμε συνήθως να ακούμε το αγαπημένο μας τραγούδι όταν μας καλούν. Ένα ωραίο πρόγραμματάκι που κόβει τα τραγούδια και φτιάχνει τα ringtones που εμείς θέλουμε είναι το Audacity, το οποίο είναι freeware.

1. Κατεβάζουμε το Audacity από το αντίστοιχο site και το εγκαθιστούμε. Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε και το αντίστοιχο addon για να μπορούμε να κάνουμε export τα τραγούδια σε mp3 μορφή.

2. Ανοίγουμε το Audacity και στο File -> Open, διαλέγουμε το τραγούδι που θέλουμε να ''κόψουμε'':

Γίνεται import του τραγουδιού:

και εμφανίζεται το τραγούδι στη μορφή που φαίνεται παρακάτω:

3. Αφού είναι πατημένο το κουμπάκι Ι , πηγαίνουμε πάνω στο τραγούδι, διαλέγουμε το σημείο που θέλουμε για αρχή και σέρνοντας το ποντίκι προς τα αριστερά (το βελάκι γίνεται χεράκι), επιλέγουμε το κομμάτι του τραγουδιού πριν το σημείο που έχουμε ορίσει για αρχή:

Πηγαίνοντας Edit -> Delete , διαγράφουμε το κομμάτι που έχουμε επιλέξει:

4. Με τον ίδιο τρόπο διαλέγουμε και το τέλος του ringtone, επιλέγουμε και διαγράφουμε το κομμάτι μετά το τέλος:

5. Αφού έχουμε κόψει το τραγούδι, η εικόνα που θα έχουμε μπροστά μας θα είναι κάπως έτσι:

Η εικόνα που έχουμε μπροστά μας αντιστοιχεί στο ringtone που έχουμε φτιάξει. Πατώντας το Play μπορούμε να το ακούσουμε.

6. Επόμενο βήμα είναι η αποθήκευση. Πηγαίνοντας File -> Export as mp3 file αποθηκεύουμε το ''κομμένο'' μας τραγούδι στο φάκελο που θέλουμε.

Έχουμε πλέον έτοιμο το ringtone και μπορούμε να το μεταφέρουμε στο κινητό μας.
    Τελευταία επεξεργασία: 01-10-2009 στις 22:43.

2. Top - #2
    MacLife Support MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης Σίμος

Προεπιλογή Απάντηση: Πώς να ''κόψετε'' τραγούδια και να φτιάξετε ringtone για το κινητό με το Au

Τάσο γουέλκαμ του δι κλάμπ!

Εξαιρετικός ο οδηγός σου! Να μην ξεχνάμε το εικονίδιο με το λαμπτήρα για να διαχωρίζονται οι οδηγοί μας!

3. Top - #3
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Προεπιλογή Απάντηση: Πώς να ''κόψετε'' τραγούδια και να φτιάξετε ringtone για το κινητό με το Au

Ευχαριστώ Μιχάλη. Παιδιά είναι η πρώτη μου απόπειρα, οπότε μη με λιθοβολήσετε για οποιαδήποτε λάθη!
    Για το εικονίδιο με το λαμπτήρα δεν το ήξερα Μιχάλη. Ευχαριστώ που το πρόσθεσες!

4. Top - #4
    MacLifer siakar's Avatar

Πολύ ωραία Τάσο . Μπράβο σου...... εγώ όμως δεν μπορώ να τα κάνω ολα αυτά..... έχω κάνει κάτι πιο απλό, έχω ορίσει ένα αποθηκευμένο mp3 ( το πιο αγαπημένο μου) ως ήχο κλήσης και ειμαι ok

5. Top - #5
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Σία δεν είναι δύσκολο. Κάνε μια προσπάθεια και αν δυσκολευτεις, εδώ είμαστε!

6. Top - #6
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Μπράβο Τάσο, κι άλλα τέτοια !.
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

7. Top - #7
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Ευχαριστώ Γιώργο. Να πώ πάντως ότι εσυ μου είχες προτείνει αυτο το πρόγραμμα όταν έψαχνα κάτι.

8. Top - #8
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Α, κάτι σαν πνευματικό πατέρα του οδηγού με βλέπεις ;.
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

9. Top - #9
    MacLifer gha's Avatar
    Όνομα
    Γιώργος

Τάσο! Πολύ καλό!!!

10. Top - #10
    MacLifer siakar's Avatar

Quote Originally Posted by TasosK View Post
    Σία δεν είναι δύσκολο. Κάνε μια προσπάθεια και αν δυσκολευτεις, εδώ είμαστε!
    Ευχαριστώ Τάσο. Η προθυμία σου,όπως και όλων σας στο forum, είναι αυτό που μετράει για μένα. Εξάλλου το έχω πει : δεν θέλω να φορτώνω τον μακάκα με προγράμματα που δεν τα χρειάζομαι άμεσα

Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντ: 42
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-09-2011, 04:15
  2. Πώς ''κόβω'' τραγούδια;
    By TasosK in forum Αρχείο
    Απαντ: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-2009, 08:46

Δικαιώματα Δημοσίευσης