+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 11 έως 20 από 37

Θέμα: free memory

Hybrid View

1. Top - #1
    MacLifer mogliset's Avatar
    Όνομα
    Ευριπίδης

Προεπιλογή Re: free memory

Παιδιά μην τρελαίνεστε. Είπαμε ότι είναι οριακά, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο το πόσες και τι εφαρμογές είναι ανοικτές.
    Αν θέλετε να έχετε 10 εφαρμογές ταυτόχρονα σίγουρα το SL έχει μεγάλη διαφορά.
    Αν πάλι μπορείτε να έχετε μια πιο καλή διαχείριση των εφαρμογών, θα υπάρχει πρόβλημα σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

2. Top - #2
    MacLifer skiabox's Avatar
    Όνομα
    Σταύρος

Εγώ τώρα με google chrome, netbeans ide και eclipse ide ανοικτά, έχω 3gb ελεύθερα!

3. Top - #3
    MacLifer Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Προεπιλογή

Το κατεβατό που βλέπεις από processes του Chrome, είναι μια process για κάθε tab που έχεις ανοιχτό στον Chrome και γίνεται για να προστατεύεται η εφαρμογή και να μην κλείνει ολόκληρη αν "κρεμάσει" ένα από τα tab αλλά να κλείνει μόνο αυτό το tab.

Όσο για την μνήμη, στην ελεύθερη μνήμη να υπολογίζεις και την Inactive που είναι ουσιαστικά ελεύθερη ανά πάσα στιγμή αν απαιτηθεί από κάποια εφαρμογή. Πόση inactive μνήμη έχεις;

4. Top - #4

Quote Originally Posted by mogliset View Post
    Γενικώς ο Google chrome δεν τρώει και πάρα πολύ μνήμη.
    Quote Originally Posted by Economou D. View Post
    Το κατεβατό που βλέπεις από processes του Chrome, είναι μια process για κάθε tab που έχεις ανοιχτό στον Chrome και γίνεται για να προστατεύεται η εφαρμογή και να μην κλείνει ολόκληρη αν "κρεμάσει" ένα από τα tab αλλά να κλείνει μόνο αυτό το tab.
    Ακριβώς όπως λέει ο Δημήτρης είναι ο Chrome σε ξεγελάει και νομίζεις ότι δεν τρώει πολύ μνήμη...
    Αν θες να δεις το σύνολο της μνήμης που χρησιμοποιεί ο Chrome θα πρέπει να προσθέσεις όλα τα process με το "Chrome" μέσα στο όνομα, στο Activity Monitor βάλε πάνω δεξιά στο filter "Chrome" και θα δεις πόσες είναι...

Quote Originally Posted by mogliset View Post
    Επειδή τα 4 gb RAM με το Lion είναι οριακά αν έχεις ανοικτές πολλές εφαρμογές, άνοιξε το Appstore και κατέβασε το "freememory".
    Είναι πολύ καλό για περιπτώσεις όπου σου έχει περισσέψει λίγη μνήμη.
    Quote Originally Posted by VENTETA View Post
    Οριακότατα! Το Lion νιώθει άνετα με 8 GB και πάνω.
    Quote Originally Posted by Economou D. View Post
    Όσο για την μνήμη, στην ελεύθερη μνήμη να υπολογίζεις και την Inactive που είναι ουσιαστικά ελεύθερη ανά πάσα στιγμή αν απαιτηθεί από κάποια εφαρμογή. Πόση inactive μνήμη έχεις;
    Συγνώμη αλλά πάλι λάθος είστε και εδώ ισχύει αυτό που λέει ο Δημήτρης στο OS X πάντα θα πρέπει να υπολογίζεις στη διαθέσιμη μνήμη και την μνήμη που δηλώνει το σύστημα σαν "Inactive"...
    Είναι μέρος του τρόπου διαχείρισης μνήμης του λειτουργικού αυτό. Όταν μπορεί εσείς να βλέπετε χαμηλή "Free" μνήμη το λειτουργικό αν δεν έχει διαθέσιμη θα πάρει από την "Inactive" και δεν υπάρχει πρόβλημα και ούτε θα καταλάβετε τίποτα. Αν θέλετε να δείτε αν όντως έχετε πρόβλημα με την ελεύθερη μνήμη θα πρέπει να παρακολουθήσετε το πεδίο "Swap Used" σε νορμάλ καταστάσεις αυτή η τιμή θα είναι χαμηλή κάτω από 100MB.

Επίσης αν θέλετε να "πιέσετε" το λειτουργικό να ελευθερώσει την "Inactive" μνήμη μπορείτε να πάτε στο "Terminal" και να δώσετε την εντολή "purge" για να ελευθερώσει την "Inactive" μνήμη.

5. Top - #5
    Όνομα
    Δημήτρης

Προεπιλογή

Η οποία εντολή κάνει την δουλειά που κάνουν τα προγραμματάκια που "ελευθερώνουν" μνήμη! Απλά το κάνουν με ένα κλικ!

6. Top - #6
    App Developer Geocool's Avatar
    Όνομα
    Γιώργος Σοφιανός

Ρε παιδιά η inactive μνήμη τι είναι ? Μνήμη που έχει ζητήσει κάποιο πρόγραμμα και φαίνεται άδεια "null" και την ελευθερώνει το σύστημα αν χρειαστεί ?
    Πολλές φορές βλέπω inactive στο 1GB και χρήσιμοποιήται η swap σε μεγάλο ποσοστό και τρελαίνομαι..
    Αυτό που λέει από πάνω ο Ηλίας για το ότι θα χρησιμοποιήσει το λειτουργικό την inactive και δε καταλαβαίνουμε τίποτα δεν ισχύει,
    έχω παρατηρήσει πολλές φορές να χρησιμοποιήται swap αντί για inactive ram. Και όταν ο δίσκος είναι μηχανικός αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα...
    "There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't." **Geocool's Game Dev**

7. Top - #7

Σχετικά με την "Inactive" μνήμη μπορεί να δει κανείς την εξήγηση από την ίδια την Apple εδώ: http://support.apple.com/kb/ht1342

Αν όντως βλέπεις ότι έχεις μεγάλο μέγεθος swap (όχι VM size, swap) ή βλέπεις δίπλα στα Page in/out ότι τα νούμερα μέσα στις παρενθέσεις παίζουν συνέχεια (άρα ο υπολογιστής μεταφέρει δεδομένα από την μνήμη στον δίσκο) τότε ναι μάλλον έχεις αρκετά προγράμματα ανοιχτά για την διαθέσιμη μνήμη ή κάποιο από τα προγράμματα σου τρώει πολύ μνήμη.

Ένα άλλο που ήθελα να πω για την μνήμη είναι ότι ο Safari κάνει πολύ συχνά κακή διαχείριση μνήμης, ειδικά "Inactive" μνήμης και ενώ μου αρέσει πάρα πολύ, ειδικά το μπρος/πίσω με το ποντίκι και το control-z για να ανοίξεις πάλι το τελευταίο tab. Τελευταία δοκιμάζω τον Firefox 9.0.1 που μάλλον δείχνει κάπως καλύτερος και έχει επιτέλους την υποστήριξη για το μπρος/πίσω με το ποντίκι....

8. Top - #8
    App Developer Geocool's Avatar
    Όνομα
    Γιώργος Σοφιανός

Quote Originally Posted by Mirdin View Post
    Σχετικά με την "Inactive" μνήμη μπορεί να δει κανείς την εξήγηση από την ίδια την Apple εδώ: http://support.apple.com/kb/ht1342

Αν όντως βλέπεις ότι έχεις μεγάλο μέγεθος swap (όχι VM size, swap) ή βλέπεις δίπλα στα Page in/out ότι τα νούμερα μέσα στις παρενθέσεις παίζουν συνέχεια (άρα ο υπολογιστής μεταφέρει δεδομένα από την μνήμη στον δίσκο) τότε ναι μάλλον έχεις αρκετά προγράμματα ανοιχτά για την διαθέσιμη μνήμη ή κάποιο από τα προγράμματα σου τρώει πολύ μνήμη.

Ένα άλλο που ήθελα να πω για την μνήμη είναι ότι ο Safari κάνει πολύ συχνά κακή διαχείριση μνήμης, ειδικά "Inactive" μνήμης και ενώ μου αρέσει πάρα πολύ, ειδικά το μπρος/πίσω με το ποντίκι και το control-z για να ανοίξεις πάλι το τελευταίο tab. Τελευταία δοκιμάζω τον Firefox 9.0.1 που μάλλον δείχνει κάπως καλύτερος και έχει επιτέλους την υποστήριξη για το μπρος/πίσω με το ποντίκι....
    Για swap μίλησα φίλε Ηλία όχι VM και συνήθως το προγράμματα που είναι ανοιχτά είναι ο Safari, το iTunes και το Mail.
    Και όπως λες και εσύ για το safari κάνει πολύ κακή διαχείριση της μνήμης, αυτός συνήθως μου δημιουργεί πρόβλημα παρέα με το φίλο του τον Flash Player.
    Πάντως στα Lion θες 8αρα για να είσαι "χαλαρός" είναι γεγονός πια.
    Αναρωτιέμαι πως δουλεύουν οι Air με τα 2GB. Τόσο γρήγοροι πια είναι οι SSD που έχουν, που δεν καταλαβαίνεις το πρόβλημα με τη μνήμη ?
    "There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't." **Geocool's Game Dev**

9. Top - #9

Δεν είναι ιδιαίτερα βαρύς απλώς μπορεί να σε ξεγελάσει το γεγονός ότι για κάθε tab έχει άλλο process και λόγο αυτού μπορεί να μην υπολογίσεις σωστά το πόση μνήμη "χάνεις" στον browser και πόση σε άλλα προγράμματα.

10. Top - #10
    Όνομα
    Δημήτρης

Πρόσφατα απέκτησα ένα Macbook Pro 13.3 early '11 με το default configuration και ήμουν περίεργος να δω πόσο αργό ή πόσα κολλήματα κάνει το Lion γιατί τόσο καιρό διαβάζω και νομίζω ότι το Lion είναι σαν τα Vista.

Ευτυχώς, επαληθεύτηκε η δική μου εντύπωση και όχι των υπολοίπων Δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα και μου φαίνεται όσο γρήγορο ήταν και το Snow Leopard (και μιλάω για δίσκο στις 5400rpm ε; ). Τα δε gestures στο trackpad είναι Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Η ευκολία και δεν μου λείπει καθόλου το ποντίκι...

Ορίστε κι ένα screenshot με ανοιχτά: Google Chrome, Twitter, Skype, Mail (με 3 account και κάπου 20.000 mail).

Να σημειώσω ότι εδώ και 5 μέρες που τον έχω, δεν τον έκανα ποτέ shutdown αλλά μόνο sleep.
    Συνημμένες Εικόνες

11. Τα παρακάτω 2 Μέλη λένε 'Ευχαριστώ' στον Economou D. για το χρήσιμο μήνυμα:

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Memory Upgrade
    By soulmategr in forum Mac mini
    Απαντ: 59
    Τελευταίο Μήνυμα: 04-04-2011, 00:01
  2. Memory of Colors
    By leonbis2000 in forum Αρχείο
    Απαντ: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-03-2011, 18:49
  3. Ερώτηση: Καταστροφή memory sticks;