όσοι έχετε πρόβλημα με ραμ έχετε παρατηρήσει κάνα ουσιαστικό πρόβλημα ?
εγώ απλα έχω σταματήσει να το κοιτάω, το μηχάνημα δεν μου έχει δείξει το παραμικρό σημάδι ότι χολενει από μνήμη
βεβαια μιλάω για οικιακή χρήση...
όσοι έχετε πρόβλημα με ραμ έχετε παρατηρήσει κάνα ουσιαστικό πρόβλημα ?
εγώ απλα έχω σταματήσει να το κοιτάω, το μηχάνημα δεν μου έχει δείξει το παραμικρό σημάδι ότι χολενει από μνήμη
βεβαια μιλάω για οικιακή χρήση...
Εγω παρατηρω. Ενταξει στα 2gb οταν εχω free ειμαι οκ, αλλα οταν πεφτει κατω απο 1 (και ειδικα 200-300mb που εχω δει) με πεθαινει στα beach balls και αργει στο παραμικρο.
Judge a man by his question, rather than his answers.. (Voltaire)
από τα συνολικά ποσα γίγα ?
και σε τι μηχάνημα ? αν έχει ενσωματομενη κάρτα γραφικών (macbook air mac mini macbook pro) θέλει και αυτή την μνήμη της...
Σε mbp 5.5 με 6gb ram και SL το έγραψα και πιο πίσω.
Μα όσο πέφτει η ραμ λογικό δεν είναι να βαραίνει το σύστημα; Και το θέμα δεν είναι ότι χρησιμοποιείται αλλα για κάποιο λόγο είναι inactive. Αν είναι να έχω 500 και 900 mb free τσάμπα έκανα αναβάθμιση στη ραμ
Λάθος λογική. Δεν πρέπει να σε απασχολεί μόνο πόση είναι η ελεύθερη RAM αλλά και η inactive. Το δικό μου έχει φτάσει να έχει free 16MB και να μην καταλαβαίνω τίποτα. Για να δεις αν έχει πρόβλημα, προσπάθησε να "ρίξεις" την free πολύ χαμηλά (10-20ΜΒ) και μετά άνοιξε μια εφαρμογή που θέλει πολλή RAM. Το πιθανότερο είναι ότι θα δεις την free να μένει σταθερή και να μειώνεται η inactive.
Μα δεν λεω οτι κοιταζω μονο τι λεει το μονιτορ. Το βλεπω οταν πεφτει πολυ χαμηλα οτι κολαει το μηχανημα. Να ειναι τυχαιο γεγονος δηλαδη οτι κολαει? Ή να φταιει η cpu ή ο δισκος? (αν και η cpu στο istat δεν δειχνει να ζοριζεται).
Last login: Wed Apr 11 13:59:37 on ttys000
-iMac:~ $ purge
-bash: purge: command not found
-iMac:~ $
βρε παιδια μια βοηθεια...γιατι μου το βγαζει αυτο?
Bookmarks