+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 37

Θέμα: Προβλήματα με τον νέο macbook pro

Hybrid View

Προεπιλογή Προβλήματα με τον νέο macbook pro

Γεια σας παιδιά,

μετά από 3 μήνες που έχω τον macbook pro, αρχίζουν να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα και θα χαιρόμουν πολύ αν είχατε μια λύση για αυτά. Αρχικά, μου έχει παρουσιαστεί ένα πρόβλημα με την οθόνη. Υπάρχουν στιγμές που η οθόνη σβήνει για μισό δευτερόλεπτο και μετά επανέρχεται. Αυτό δεν το κάνει σε σταθερό διάστημα αλλά όποτε ναναι. Μπορεί να το κάνει και 3 φορές σε ένα λεπτό ή και 3 φορές σε μια ώρα. Το παράξενο είναι ότι όταν μπαίνω με boot camp partition με windows αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει. Επίσης τώρα τελευταία, κάθε 5 λεπτά ακούω τα ανεμιστηράκια να λειτουργούν με αρκετή δύναμη και οφείλω να ομολογήσω, ότι κάτι τέτοιο είναι αρκετά εκνευριστικό. Αυτό το πρόβλημα δεν υπήρχε μέχρι πριν από λίγο καιρό. Τώρα κάθε 5 λεπτά ακούω τον macbook μου να ζορίζεται.

Έχει κανείς καμιά ιδέα τι συμβαίνει?
    Αποφάσινα να πάρω mac για να ξεφορτωθώ επιτέλους τα απαίσια windows με τα άπειρα προβλήματα, και δεν αντέχω την ιδέα να παρουσίαζονται προβλήματα hardware σε υπολογιστές σαν τους macbook pro.

Αυτή τι στιγμή που γράφω, ακούω πάλι τα ανεμιστηράκια μου να ζορίζονται...και σε 5 λεπτά αφού σταματήσουν θα τα ξανακούσω. ΕΛΕΟΣ!!!

Editor MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης

Προεπιλογή Απάντηση: Προβλήματα με τον νέο macbook pro

Κλείνεις ποτέ τον φορητό σου ή τον έχεις ανοιχτό 24/7;

Η αλήθεια είναι ότι τον κλείνω κάθε 2 μέρες αφού σπουδάζω πληροφορική και τον χρειάζομαι συνέχεια. Και από αυτό να είναι, που οφείλεται η συμπεριφορά του υπολογιστή μου. Τον είχα 2 μέρες κλειστό και τον άνοιξα και το πρόβλημα παρέμενε...

Editor MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης

Αρχικά θα ήθελα να επισημάνω πως αν το πρόβλημα της οθόνης ή και των ανεμιστήρων που ανέφερες επιμένει, θα πρέπει ν' απευθυνθείς σε κάποιο AASP ώστε να περάσει από το σχετικό έλεγχο. Δεν αποκλείεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα hardware κι αφού το μηχανάκι σου είναι μέσα στην εγγύηση δεν έχεις λογο να μην το κάνεις.

Τώρα πάμε στην φιλολογική πλευρά της ιστορίας... Κατέβασε το iStat Pro widget ώστε να παρακολουθήσεις λίγο τις θερμοκρασίες του συστήματός σου αλλά και τις στροφές των ανεμιστήρων, για να εκτιμήσεις πότε και πώς δημιουργούνται οι παρενέργειες. Από την περιγραφή σου το μυαλό μου πάει στην κάρτα γραφικών αν το συνδυάσουμε με το πρόβλημα της οθόνης.

Από κεί και πέρα πρέπει να κατανοήσουμε πως ένας φορητός δεν μπορεί να υποκαταστήσει ένα Desktop σύστημα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο περιορισμένος χώρος εντός του φορητού, όποια μάρκα κι αν είναι αυτός, δεν προσφέρεται για 24/7 λειτουργία αφού η ψύξη του συστήματος δεν συγκρίνεται μ' αυτή ενός desktop. Και η ψύξη είναι σημαντική για τα περισσότερα μέρη ενός υπολογιστή καθώς και για την διάρκεια ζωής τους.

Σε καμμία περίπτωση δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω πιθανές κατασκευαστικές ανωμαλίες ενός συστήματος. Απλά προσπαθώ να πώ ότι ένας φορητός δεν μπορεί να λειτουργεί όλη μέρα στην πρίζα, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

MacLifer gkok's Avatar
    Όνομα
    Γιώργος

Δεν χρειάζεται να το κλείνεις,απλά μπορείς να το βάζεις σε sleep.Το mac δεν το κλείνεις,δεν είναι pc.To πρόβλημα πρέπει να προέρχεται από αλλού,και δεν είναι από το μη κλείσιμο του macbook pro.Μην ξεχνάμε ότι αρχίσαν οι ζέστες και είναι λογικό οι ανεμιστήρες να δουλεύουν περισσότερο.

Αρχικά να πω ότι καλή η λύση με το sleep και τη χρησιμοποιώ συχνά όμως επιτρέψτε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου. Σε ένα φορητό υπολογιστή που κύριο χαρακτηριστικό του είναι η φορητότητα του θεωρώ πως δεν πρέπει να τον βάζεις σε sleep mode σε περίπτωση που τον παίρνεις μαζί σου και τον μετακινείς(κάτι που εγώ το κάνω συχνά). Πιστεύω ότι το σύστημα είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσει ανωμαλίες και είναι αρκετά επικύνδινο για σφάλματα στους δίσκους.
    Επίσης όσων αφορά το πρόβλημα της οθόνης, που σας προανέφερα είδα ότι υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα και σε άλλους χρήστες.
    Μπορείτε να δείτε εδώ: YouTube - 15" Unibody Macbook Pro screen flicker or flash
    Επίσης, αν το πρόβλημα είναι hardware δεν ξέρω που να απευθυνθώ για να πάω το macbook μου αφού τον έχω πάρει από το ebay. Παρόλα αυτά έχει ένα χρόνο εγγύηση.
    Υπάρχει κάποιο κατάστημα στην Ελλάδα που αναλαμβάνει το service των mac?

MacLifer evripidis's Avatar

Quote Originally Posted by gkok View Post
    Το mac δεν το κλείνεις,δεν είναι pc.
    Και το mac PC είναι. Μηχάνημα είναι και εαν δεν το χρειάζεσαι το κλείνεις μια χαρά.
    Δηλαδή εαν έχω ένα PC hackintosh το βάζω sleep, ενώ με windows ή linux επάνω, δεν κάνει να βάζω sleep, πρέπει να το κλείνω;

MacLifer gkok's Avatar
    Όνομα
    Γιώργος

Quote Originally Posted by evripidis View Post
    Και το mac PC είναι. Μηχάνημα είναι και εαν δεν το χρειάζεσαι το κλείνεις μια χαρά.
    Δηλαδή εαν έχω ένα PC hackintosh το βάζω sleep, ενώ με windows ή linux επάνω, δεν κάνει να βάζω sleep, πρέπει να το κλείνω;
    Όπως είπες το pchackintosh με os x είναι hackintosh οπότε δεν ξέρω τι θα συμβεί γιατί δεν είναι φιαγμένο να δουλεύει με os x σε αντίθεση με το pc macbook.Άφησε ένα μήνα ανοιχτό το laptop με windows ανοιχτό και άφησε για το ίδιο διάστημα ένα macbook ανοιχτό να δούμε τι θα συμβεί.

MacLifer evripidis's Avatar

Ότι θα συμβεί στον ένα, θα συμβεί και στο άλλο. Το θέμα είναι πως χειρίζεσαι το κάθε μηχάνημα και τι φορτώνεις στο κάθε λειτουργικό σύστημα. Παίζει τεράστιο ρόλο ο χρήστης. Και ναι συμφωνώ απόλυτα με τον Μιχάλη στο προηγούμενο του post.

Anyway είναι άλλο θέμα συζητήσεως, δεν θέλω να το συνεχίζω σε αυτό το thread. Πρέπει να καταλάβουμε πως τα mac είναι και αυτά μηχανήματα και όχι εξωγήινη τεχνολογία.

MacLifer gkok's Avatar
    Όνομα
    Γιώργος

Quote Originally Posted by evripidis View Post
    Ότι θα συμβεί στον ένα, θα συμβεί και στο άλλο. Το θέμα είναι πως χειρίζεσαι το κάθε μηχάνημα και τι φορτώνεις στο κάθε λειτουργικό σύστημα. Παίζει τεράστιο ρόλο ο χρήστης. Και ναι συμφωνώ απόλυτα με τον Μιχάλη στο προηγούμενο του post.

Anyway είναι άλλο θέμα συζητήσεως, δεν θέλω να το συνεχίζω σε αυτό το thread. Πρέπει να καταλάβουμε πως τα mac είναι και αυτά μηχανήματα και όχι εξωγήινη τεχνολογία.

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Mac OS X updates και συνακόλουθα προβλήματα
    By iGiorgio in forum Leopard & Snow Leopard
    Απαντ: 60
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-12-2010, 14:45
  2. Απαντ: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-12-2010, 14:56
  3. Απαντ: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-03-2009, 08:20
  4. Απαντ: 9