Καλησπέρα, δε ξέρω πόσοι επο εδώ έχουν το RetinaMacbookPro. Για όσους το έχετε διβάστε τα παρκάτω.
Η Apple ανέθεσε τις retina οθόνες στην LG και στην Samsung. Φυσικά δεν μπορείτε να διαλέξετε από πριν τι οθόνη θα παρετε, είναι καθαρά τυχαίο.
Για να δείτε αν έχετε LG ή Samsung κάντε paste στο terminal window αυτό: ioreg -lw0 | grep \"EDID\" | sed "/[^<]*</s///" | xxd -p -r | strings -6
Άμα σας βγάλει:
LSN = Samsung
LP = LG.
΄Οσοι έχετε LG κατα 90% έχετε image ghosting βλέπε
Για να το ελέγξετε κάντε το παρακάτω τεστ:
1) Πηγαίνετε System Preferences> Desktop & Screen Saver>Apple>Solid Colours> και επιλεξτε το dark gray.
2) Αλλάξτε προσωρινά να μην μπει screen saver και η οθόνη να μην πάει σε sleep.
3) ανοίξτε αυτή την εικόνα με το preview κάντε zoom έτσι ώστε να πιάσει όλη την οθόνη(να έχετε ανοιχτό μονο το preview κάντε minimize όλα τα άλλα παράθυρα, μην ανοίξετε πχ την εικόνα και απο πίσω να έχετε ανοιγμένο άλλο πρόγραμα όπως safari)
4) αφήστε την οθόνη με την εικόνα ανοιγμένη για 15 λεπτά
5) κλείστε την εικόνα. Αν έχετε IR θα φανεί πάνω στο dark gray wallpaper
Εγώ προσωπικα είχα την ατυχία να έχω LG οθόνη και φυσικά είχα image retention. πήγα στην Systemgraph_ για repair, και μου αλλάξαν την οθόνη, πλέον έχω τέλεια Samsung οθόνη. Αν το ψάξετε λίγο έχει γίνει ένας ψιλοχαμός στα ξένα forums με αυτό το πρόβλημα
EDIT: Δυστηχώς η ηλήθια πολιτική του site δεν μου επιτρέπει να ποστάρω εικόνα αν δεν έχω πάνω απο 5 posts,
EDIT2: εδώ είναι η εικόνα για το τεστ imageshack.us/photo/my-images/266/cb1n.jpg/
Bookmarks