+ Απάντηση στο Θέμα
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 10

Θέμα: Popup menu ή dropdown list σε επεξεργαστή κειμένου

1. Top - #1

Προεπιλογή Popup menu ή dropdown list σε επεξεργαστή κειμένου

Ξέρει κανείς αν υπάρχει τρόπος να δημιουργήσεις σε ένα έγγραφο του pages 09 ή σε κάποιον άλλο επεξεργαστή κειμένου για mac (εκτός από το word), ένα popup menu ή drop down list απ΄όπου να διαλέγεις δεδομένα που έχεις καταχωρήσει πχ ονόματα έτσι ώστε να μη χρειάζεται να τα γράφεις συνέχεια?

2. Top - #2
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Προεπιλογή Απάντηση: Popup menu ή dropdown list σε επεξεργαστή κειμένου

Καλησπέρα φίλε μου και καλως ήρθες! Μια καλησπέρα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Πέρνα και από εδώ να συστηθείς!

3. Top - #3

Sorry
    Πάνω στον πανικό της δουλειάς δεν τήρησα τα προσχήματα. Γεια σας λοιπόν. Θα συστηθώ αργότερα. Δεν είμαι σπάστης απλά το τι γίνεται εδώ δεν περιγράφεται...

4. Top - #4
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Οκ, το καταλαβαίνω, απλά για τη στοιχειώδη έστω ευγένεια!
    Τώρα, για αυτό που ρωτάς, δεν μου έρχεται κάτι αυτή τη στιγμή, αλλά θα το κοιτάξω και επανέρχομαι! Μου φαίνεται λίγο δύσκολο όμως να το κάνει. Γιατί δεν κάνεις κάτι τέτοιο με το Numbers ή κάποιο αντίστοιχο excel; νομίζω ότι εκει αυτό γίνεται.

5. Top - #5

Το χρειάζομαι για έγγραφο που είναι έκθεση κατάθεσης εγγράφου. δηλ. το κείμενο λέει
    "εμφανίστηκε o Δικηγόρος ΤΑΔΕ και μου κατέθεσε την παρούσα αίτηση μπλα μπλα". Αντί να γράφω κάθε φορά το όνομα του καθενός αναρωτιέμαι αν θα μπορούσα να το διαλέξω από μια λίστα. Στο numbers, χωρίς να είμαι σίγουρος βέβαια, δεν βλέπω πως θα μπορούσε να γίνει αφού μιλάμε για κείμενο... Δεν ξέρω όμως μπορεί να γίνεται...
    Ευχαριστώ και σόρρυ ξανά για την γαϊδουροσύνη...

6. Top - #6
    MacLifer nicos00's Avatar
    Όνομα
    Νίκος

Καλωσήρθες κι απο 'μένα, και ελπίζω να σε γνωρίσουμε μόλις ξεμπλέξεις με τη δουλειά! Θα σε ενδιέφερε να το κάνεις αυτό με κάποιο πρόγραμμα έξω απο το iWork? Υπάρχουν προγραμματάκια που κρατάνε το clipboard history, ή μπορείς να αποθηκεύσεις μέσα λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιείς συχνά. Με ένα κλικ σε μια συντόμευση στο menu bar, ανοίγει λίστα, και επιλέγεις όποιο θες, κ γίνεται paste. Και αυτό φυσικά λειτουργεί σε όλα τα προγράμματα, στο internet, σε popup windows, παντού. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος μέσα στο pages και το numbers, αφού δεν τα έχω δουλέψει ιδιαίτερα. Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ λέγεται ClipMenu και είναι freeware. Δες ΕΔΩ.
    :: About me - www.nikos-hon.gr ::

7. Top - #7
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Τώρα καταλαβα τι εννοείς. Όχι δε γίνεται αυτό στο Numbers! Άσε με να το κοιτάξω και επανέρχομαι.

8. Top - #8

Φίλε Νίκο καλή ιδέα to clipmenu, κάτι τέτοιο είχα σκεφτεί κι εγώ αρχικά αλλά είναι το ίδιο σαν να έχεις άλλο ένα ανοιχτό αρχείο pages με τα ονόματα και κάνεις αντιγραφή επικόλληση. Σε συνθήκες αγριοπανικού και όταν η εξοικονόμηση χρόνου είναι το ζητούμενο δεν αποδίδει. Θα με βόλευε πολύ το dropdown μέσα στο pages αλλά απ' ότι είδα στο internet και στα communities της apple δεν υπάρχει δυνατότητα. Όλοι απαντούσαν με ένα μονολεκτικό No.
    Ενδεικτικά παραθέτω:

Hi all,

Is it possible to create a drop down menu in pages as one can in MS word? Thx!

From: midwest USA
    Registered: Oct 4, 2003
    Re: Drop down menu
    Posted: May 25, 2009 11:29 AM in response to: Abdman
    Reply Email

no

MacBook • 20 + 24 iMac • MBP Mac OS X (10.5.7) WinXP • Linux • iPhone • Touch

9. Top - #9

Λοιπόν κάτι δοκίμασα για το θέμα που έψαχνα και φαίνεται να δουλεύει. Γίνεται με το Numbers. Δημιούργησα καινούριο αρχείο και διέγραψα τον αρχικό κενό πίνακα που έχει μέσα. Μετά έφτιαξα ένα textbox και μέσα έκανα paste το κείμενο που με ενδιαφέρει. Κατόπιν έκανα Insert-Table. Έφτιαξε ένα νέο κενό πίνακα. Πήγα σε ένα τυχαίο κελί και του έδωσα το attribute popup menu.Με τον κέρσορα μέσα στο κελί έβαλα τις τιμές που ήθελα. Εδώ τώρα είναι οι μαγκιές. Αν δοκιμάσεις με copy paste δε γίνεται τίποτα αλλά με drag and drop τσιμπάς το κελί και το μεταφέρεις μέσα στο textbox στο σημείο που θέλεις. Γίνεται ένας νέος πίνακας μέσα στο textbox και διατηρεί όλα τα attributes που έχεις ορίσει προηγουμένως. Βέβαια δεν είναι αντικείμενο στο οποίο μπορείς να δώσεις χαρακτηριστικά floating, inline with text κλπ αλλά εν πάσει περιπτώσει τη δουλειά μου την κάνω.
    Αυτά και σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας

10. Top - #10
    MacLifer nicos00's Avatar
    Όνομα
    Νίκος

Αν και εγώ δεν τα πολυκατάλαβα όλα αυτα, χαίρομαι που βρήκες λύση τελικά!
    :: About me - www.nikos-hon.gr ::

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντ: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-01-2011, 00:26
  2. Βάλτε την ημερομηνία στη menu bar
    By evripidis in forum Αρχείο
    Απαντ: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-01-2010, 09:48
  3. Front Row κολλαει στο menu
    By iCreate in forum Προεγκατεστημένες, iLife, iWork
    Απαντ: 0