+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 12 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 5 ... ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 11 έως 20 από 113

Θέμα: Απορίες Wordpress

1. Top - #11
    MacLifer nicos00's Avatar
    Όνομα
    Νίκος

Προεπιλογή Απάντηση: Απορίες Wordpress

Quote Originally Posted by TasosK View Post
    Πληρωμή για το mobileme μίλαγα Νίκο!
    Αααα... Ναι, έχεις δίκιο! Μόνο για το iWeb δεν αξίζει!
    :: About me - www.nikos-hon.gr ::

2. Top - #12
    Όνομα
    Νίκος

Λοιπόν όλα καλά μέχρι στιγμής, αλλά έχω κολλήσει κάπου.. Πως μπορώ να βάζω διαφορετικά posts σε διαφορετικές σελίδες? Πχ να έχω μια σελίδα με διάφορες ιστορίες, και να έχει τα posts απο κάτω. Η άλλη σελίδα να λέγεται "Νόμοι του Μέρφυ" ξερω γω, και να έχει άλλα posts απο κάτω. Απ'ότι είδα το Wordpress σου επιτρέπει να έχεις μια σελίδα για blog, και όσες static σελίδες θες, οι οποίες είναι για στοιχεία, για homepage, τέτοια πράγματα, δεν είναι για posts. Υπάρχει καμία λύση? Πχ στο blog σου Δημήτρη, είδα έχεις σελίδα "Ημερήσια διαταγή" με διάφορα posts, και σελίδα "Σήματα" με διαφορετικά posts. Πώς τα χώρισες αυτά?

3. Top - #13
    MacLifer atma's Avatar
    Όνομα
    Παναγιώτης Ατματζίδης

Το wordpress είναι εκπληκτικό εργαλείο. Αν είσαι μόνος όμως, νομίζω πως το iWeb & MobileMe είναι αρκετά καλό και δεν θα μπλέξεις με κώδικες και plugins όπως είπες.

Από την άλλη το Wordpress είναι σαφώς πιο ελαστικό και σου επιτρέπει, δυνητικά, τα "πάντα". Γι αυτό σταμάτησα να χρησιμοποιώ προ καιρού τα διάφορα sandvox/iWeb/Rapidweaver για blogging.

Τώρα έφτιαξα ένα website για ένα podcast που θα κάνω τον χειμώνα σε sandvox και σκέφτομαι σοβαρά να το γυρίσω σε Wordpress. Θα δείξει...
    The wise man said: "Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience.".

Hardware
    iMac 2,88 Ghz Extreme - Leopard 10.5.x
    Macbook Aluminium 13" 2.0 Ghz, 2 MB RAM
    iPod Touch 16G, 1st GEN
    iPhone 3GS
    Mac Mini G4 - Tiger 1.4.x
    Amilo x86 P4, Gentoo GNU/Linux
    Dreambox 600-PVR + 2.5 HD" 160 GB
    web: convalesco

4. Top - #14
    Όνομα
    Νίκος

Οκ, τα βρήκα μεχρι στιγμης ο,τι έψαχνα. Να 'ναι καλά τα παιδιά που με βοήθησαν μεσω iChat! Πολύ ευχαριστημένος πάντως απο το Wordpress, σε σχέση με το iWeb. Έφαγα μερικές μέρες στο στήσιμο, να παιδεύομαι, αλλά απο δω και πέρα τα πάντα γίνονται πολύ πιο εύκολα και γρήγορα. Και πολύ περισσότερες δυνατότητες!

5. Top - #15

Αποφάσισα, λοιπόν, να ασχοληθώ εκτενέστερα με το wordpress (ίσως αγοράσω και κάποιο βιβλίο).

Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες ερωτήσεις:

Λοιπόν θα ήθελα να φτιάξω ένα photoblog.

1) Έστω, ότι θέλω να χρησιμοποιήσω το mandigo ως template. Μπορώ να ανεβάζω σε αυτό τις φωτογραφίες; Μήπως θέλει κάποιο plugin;

2) Επίσης σε κάθε post μου θα ήθελα να έχω παραπάνω από μια φωτογραφίες. Αυτό γίνεται; Και ο σχολιασμός των φωτογραφιών να είναι στο σύνολο των φωτογραφιών.

3) Θα ήθελα επίσης να φτιάξω μια gallery, όπου οι φωτό να διαδέχονται η μία την άλλη σαν παρουσίαση.

4) Ακόμα προσανατολίζομαι σε ένα wallpaper section, όπου οι χρήστες να μπορούν να κατεβάσουν φωτό.

---------
    Από τη λίγη ενασχόληση μου με το wordpress, έχω και κάποιες πιο τεχνικές ερωτήσεις
    ---------

5) Nicos00 είδα, ότι χρησιμοποιείς το mandigo ως θέμα, αλλά η αρχική σου σελίδα είναι τελείως διαφορετική. Θα ήθελα κι εγώ η αρχική μου να είναι, ουσιαστικά, εισαγωγική σελίδα, χωρίς posts, comments κ.λπ. Πώς γίνεται αυτό;
    5α) Πώς μπορώ να αλλάξω γραμματοσειρά στον τίτλο, μέγεθος και θέση;

6) Επίσης, πως μπορώ να προσθέσω σε ένα σημείο συγκεκριμένο κώδικα html (βλέπε html snippets του iWeb).

Ευχαριστώ
    (αν με το καλό ανεβάσω το site θα υπάρχει ειδική μνεία στην κοινότητα του maclife.gr και ευχαριστίες!!! μέχρι εδώ μπορώ να λαδώσω για να με βοηθήσετε)

6. Top - #16
    MacLifer evripidis's Avatar

Quote Originally Posted by Wanted View Post
    1) Έστω, ότι θέλω να χρησιμοποιήσω το mandigo ως template. Μπορώ να ανεβάζω σε αυτό τις φωτογραφίες; Μήπως θέλει κάποιο plugin;

2) Επίσης σε κάθε post μου θα ήθελα να έχω παραπάνω από μια φωτογραφίες. Αυτό γίνεται; Και ο σχολιασμός των φωτογραφιών να είναι στο σύνολο των φωτογραφιών.

3) Θα ήθελα επίσης να φτιάξω μια gallery, όπου οι φωτό να διαδέχονται η μία την άλλη σαν παρουσίαση.

4) Ακόμα προσανατολίζομαι σε ένα wallpaper section, όπου οι χρήστες να μπορούν να κατεβάσουν φωτό.

---------
    Από τη λίγη ενασχόληση μου με το wordpress, έχω και κάποιες πιο τεχνικές ερωτήσεις
    ---------

5) Nicos00 είδα, ότι χρησιμοποιείς το mandigo ως θέμα, αλλά η αρχική σου σελίδα είναι τελείως διαφορετική. Θα ήθελα κι εγώ η αρχική μου να είναι, ουσιαστικά, εισαγωγική σελίδα, χωρίς posts, comments κ.λπ. Πώς γίνεται αυτό;
    5α) Πώς μπορώ να αλλάξω γραμματοσειρά στον τίτλο, μέγεθος και θέση;

6) Επίσης, πως μπορώ να προσθέσω σε ένα σημείο συγκεκριμένο κώδικα html (βλέπε html snippets του iWeb).

Ευχαριστώ
    (αν με το καλό ανεβάσω το site θα υπάρχει ειδική μνεία στην κοινότητα του maclife.gr και ευχαριστίες!!! μέχρι εδώ μπορώ να λαδώσω για να με βοηθήσετε)
    Καλημέρα

Μάλλον χρειάζεσαι αρκετή δουλίτσα..

1. Οι φωτογραφίες σου θα ανεβαίνουν στο server σου που πρόκειται να πληρώσεις. Στον host σου δηλαδή. Δεν έχει να κάνει με το theme που χρησιμοποιείς.

2 έως 6. Υπάρχουν εκατοντάδες themes για photoblogs δωρεάν και μη, όπου το καθένα έχει διάφορες δυνατότητες. Ξεκίνα το ψάξιμο, ώστε να βρεις αυτό που σε καλύπτει. Δυστυχώς όλες οι ερωτήσεις σου δεν έχουν κάποια ""απλή"" απάντηση, διότι είτε έχει μια μικρή τροποποίιηση στον κώδικα, είτε είναι απλά μια επιλογή μέσα στο admin panel είτε στο theme σου. Αν δεν την στήσεις την πλατφόρμα, ότι και να σε πει κάποιος...

Όπως προείπα, μάλλον χρειάζεσαι αρκετή δουλίτσα..

ΥΓ. Όλα αυτά εφόσον μιλάμε για την πλατφόρμα wordpress και όχι τα ready. Αν και οι απορίες σου τώρα που το σκέφτομαι στα ready, με τον ίδιο τρόπο λύνονται.

7. Top - #17

Smile Απάντηση: Απορίες Wordpress

Quote Originally Posted by evripidis View Post
    Καλημέρα
    1. Οι φωτογραφίες σου θα ανεβαίνουν στο server σου που πρόκειται να πληρώσεις. Στον host σου δηλαδή. Δεν έχει να κάνει με το theme που χρησιμοποιείς.
    2 έως 6. Υπάρχουν εκατοντάδες themes για photoblogs δωρεάν και μη, όπου το καθένα έχει διάφορες δυνατότητες. Ξεκίνα το ψάξιμο, ώστε να βρεις αυτό που σε καλύπτει. Δυστυχώς όλες οι ερωτήσεις σου δεν έχουν κάποια ""απλή"" απάντηση, διότι είτε έχει μια μικρή τροποποίιηση στον κώδικα, είτε είναι απλά μια επιλογή μέσα στο admin panel είτε στο theme σου. Αν δεν την στήσεις την πλατφόρμα, ότι και να σε πει κάποιος...
    ΥΓ. Όλα αυτά εφόσον μιλάμε για την πλατφόρμα wordpress και όχι τα ready. Αν και οι απορίες σου τώρα που το σκέφτομαι στα ready, με τον ίδιο τρόπο λύνονται.
    Μάλλον δε με κατάλαβες

1) Ξέρω που θα ανέβουν οι φωτογραφίες μου. Έχει να κάνει με το θέμα, που θα ήθελα να χρησιμοποιήσω και συγκεκριμένα το mandigo. Ουσιαστικά ρωτούσα το περιθώριο και τις δυνατότητες, που μου δίνει το συγκεκριμένο template στο θέμα των φωτογραφιών. Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτό, επειδή είναι πολύ παραμετροποίησιμο.

2-6) Οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με το mandigo συγκεκριμένα και πώς διαχειρίζεται (αν μπορεί) συγκεκριμένα θέματα. Είδα πολλά photoblogs templates, απλά θέλω κάτι πολύ παραμετροποιήσιμο.

---Έχω εγκαταστήσει wordpress και σια στο mac μου και προχωράω δυναμικά
    ---Αλλά ναι, φυσικά και χρειάζομαι δουλίτσα

8. Top - #18
    Όνομα
    Νίκος

Κι εγώ θα σου προτείνω αυτό που λέει ο Ευριπίδης. Απο το να πιάσεις ένα template όπως το mandigo και να ασχοληθείς για μέρες μέχρι να το φέρεις στο στυλ μιας gallery, θα σου έλεγα να βρείς απο πρίν ένα theme στο στυλ που θες, και να πειράξεις μετά τις λεπτομέρειες. Απο ένα γρήγορο search που έκανα, βρήκα μερικά themes για φωτογραφία: http://www.teknobites.com/2007/08/30...for-wordpress/ Αλλά αν το ψάξεις περισσότερο, θα βρείς πάρα πολλά.

Αυτό δεν είναι τίποτα, θα πας στην κατηγορία "σελίδες" στο panel, και εκεί μπορείς να φτιάξεις επιπλέον σελίδες. Φτιάχνεις τη σελίδα σου όπως θες, και μετά πηγαίνεις στα options της εμφάνισης. Θα βρείς κάπου που έχει να επιλέξεις, αν θες να έχεις για αρχική σελίδα το blog, ή μια static page απο αυτές που έχεις φτιάξει, και επιλέγεις εκεί τη σελίδα που θες!

Εδώ θα χρειαστεί να ψάξεις μερικά πράγματα σε κώδικα. Δεν έχει γραφικό περιβάλλον, θα πρέπει να εντοπίζεις τη θέση που θες μέσα στα php αρχεία. Αν πας στο Εμφανιση -> Επεξεργασία, στα δεξιά έχεις μια λίστα με όλα τα αρχεία php και css, και μπορείς να τα επεξεργαστείς. Αν θες να προσθέσεις πχ κάτι στον τίτλο, ανοίγεις το header.php. Αν θες στο κάτω κάτω μέρος, ανοίγεις το footer.php. Για θέματα εμφάνισης το style.css (εκεί θα βρεις και να αλλάξεις γραμματοσειρά για τον τίτλο πιθανότατα) κλπ, καθε κομμάτι της σελίδας αφορά ένα αρχείο php. Θα σου πρότεινα όμως να μην την κάνεις απο κει μέσα αυτή τη δουλειά, να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα όπως το Coda, που έχει καλύτερο περιβάλλον, και css editor, θα σε διευκολύνει πολύ.

9. Top - #19

Ευχαριστώ nicos00 θα το κοιτάξω!
    Πώς έκανες τις ρυθμίσεις του mandigo στα ελληνικά;

10. Top - #20
    MacLifer evripidis's Avatar

Το post σου ξεκινάει με το "έστω". Οπότε καταλαβαίνω πως θα αναφερθεί γενικότερα για το wordpress, απλά έδωσες ένα παράδειγμα.
    Ωραία εφόσον τότε είναι για το συγκεκριμένο template, καλό θα ήταν να μην αναπτυχθεί σε αυτό το thread διότι είναι για απορίες wordpress και όχι απορίες παραμετροποίησης ενός συγκεκριμένου template ;-)

Τέλος εφόσον έχεις ανοιχτό τον κώδικα, κάνεις ότι θέλεις, τα περιθώρια τα πας όπου θέλεις κλπ κπλ. Το "πρόβλημα" είναι εκεί πόσο εξοικειωμένος με τον κώδικα είσαι.

Υ.Γ. Αν θες κάτι πολύ παραμετροποιήσιμο, keep looking

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 2 από 12 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 5 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. World Of Warcraft απορίες....
    By Nast in forum Παιχνίδια
    Απαντ: 99
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-09-2010, 00:08
  2. απορίες σχετικά με το iwork
    By nikoss in forum Προεγκατεστημένες, iLife, iWork
    Απαντ: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-11-2009, 17:36