+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 12 1 2 3 4 11 ... ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 113

Θέμα: Απορίες Wordpress

1. Top - #1
    MacLifer nicos00's Avatar
    Όνομα
    Νίκος

Προεπιλογή Απορίες Wordpress

Για να μην επιβαρύνω το θέμα με τις χρήσιμες υπηρεσίες, ανοίγω ένα νέο θέμα εδώ για θέματα σχετικά με το Wordpress. Για διαφωτίστε ρε παιδιά, μια και πολλοί απο τα μέλη ασχολούνται με wordpress, και μάλιστα έχουν κάνει και πολύ ωραίες δουλειές...

Όλα καλά με το Wordpress, το έστησα, είδα πως λειτουργεί (τα βασικά). Πώς μπορώ όμως να αλλάξω την εμφάνιση, πέρα απο το στάνταρ templates που υπάρχουν? Εκτός απο το edit που έχει, που σου ανοίγει τον κώδικα. Πρέπει να δουλέψω σε κώδικα, ή υπάρχει κάποια εύκολη λύση? Με είχε βολέψει η ευκολία του iWeb σ'αυτόν τον τομέα.. Γιατί αν είναι να μπλέξω και με γλώσσες, δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθώ για ένα απλό και μικρό blog όπως το δικό μου.
    :: About me - www.nikos-hon.gr ::

2. Top - #2
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Προεπιλογή Απάντηση: Απορίες Wordpress

Νίκο, όσον αφορά τη δικιά μας σελίδα που χρησιμοποιούμε wordpress, δεν την έφτιαξα εγώ, αλλά μπορώ να μάθω λεπτομέριες! Απ'ότι έχω δει όμως έχει κάποια στάνταρ templates και μπορείς να κατεβάσεις και άλλα! Τώρα το πως μπορείς να τα αλλάξεις και να σχεδιάσεις κάποιο δικό σου, δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει!
    Πάντως γιατί δεν το αφήνεις έτσι το σάιτ σου; Είναι πραγματικά πολύ ωραίο όπως το έχεις φτιάξει.
    Χημικός - Chemist.gr : Η δικτυακή πύλη των Χημικών

3. Top - #3
    Όνομα
    Νίκος

Quote Originally Posted by TasosK View Post
    Πάντως γιατί δεν το αφήνεις έτσι το σάιτ σου; Είναι πραγματικά πολύ ωραίο όπως το έχεις φτιάξει.
    Thanks! Πρώτα απ'όλα, ο λόγος είναι το μικρόβιο, που πάντα θέλω να μαθαίνω κάτι ακόμα, και να βρίσκω καλύτερους τρόπους να δουλεύω. Και απ'ότι βλέπω το Wordpress είναι πολύ καλό. Και να μη μεταφερθώ τελικά όμως, αξίζει να το μάθω. Απο κει και πέρα, το iWeb είναι πάρα πολύ βολικό αν έχεις mobile me. Αλλιώς η διαδικασία export, favicons, rss, sitemap, ftp upload είναι λίγο κουραστική.. Θα προτιμούσα να γίνεται άμεσα, online η κάθε δημοσίευση χωρίς πολλές διαδικασίες. Τώρα βέβαια δεν ασχολούμαι πολύ, αλλά έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου να αλλάξω, και ίσως να το ενημερώνω καθημερινά αργότερα. Επίσης διάφορα μικρα μειονεκτήματα, όπως οτι χρησιμοποιεί java για την πλοήγηση, αντί για text links, και δημιουργεί πρόβλημα στις μηχανές αναζήτησης, που δεν μου εντοπίζουν σελίδες. Επίσης ούτε search σε αφήνει να βάλεις χωρίς mobile me, τα rss επίσης έχουν πρόβλημα και πρέπει να τα φτιάχνεις "manually" αν δεν βάλεις τα αρχεία στον server στους default φακέλους. Επίσης ούτε comments υποστηρίζει χωρίς mobile me. Γενικώς, χωρίς mobile me, αν δεν θες κάτι πολύ απλό σου κάνει λίγο τη ζωή δύσκολη... Γι αυτό είπα να ρίξω και μια ματιά στο Wordpress, μήπως μου προσφέρει περισσότερα. Αλλα όπως είπα, αν είναι να μπλέξω με κώδικες, δεν έχω χρόνο για τέτοια τώρα!

4. Top - #4
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Έχεις δίκιο για όλα τα παραπάνω για το iWeb!Το mobileme πρέπει να είναι μεγάλη εξυπηρέτηση! Αλλά αξίζει τόσο ώστε να πληρώσεις; Αυτοί που το χρησιμοποιούν ξέρουν καλύτερα!
    Λοιπόν, μαθαίνω περισσότερες λεπτομέρειες για το Wordpress και επανέρχομαι!

5. Top - #5
    MacLifer Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Νίκο, υπάρχουν άπειρα templates για το Wordpress, σίγουρα θα βρεις κάποιο που να σου κάνει όπως είναι. Σημαντικό είναι να σου επιτρέπει παραμετροποίηση το theme. Κάποια themes "κάθονται" έτσι όπως τα έφτιαξε ο δημιουργός και δεν σου δίνουν επιλογές. Άλλα, σου δίνουν ελευθερία στα χρώματα, στα headers, στα columns. Π.χ. το theme του blog μου, είναι το Mandigo. Αν δεις πως είναι αρχικά, δεν θα το γνωρίζεις!

Αν θες να ασχοληθείς σοβαρά με το blogging (θα στο πρότεινα), αξίζει να κάτσεις να μάθεις κάποια πράγματα. Δεν είναι τίποτα σπουδαίο, να καταλάβεις την λογική του θέλει μόνο.

Στήσε ένα MAMP στο Mac και πειραματίσου εκεί.

6. Top - #6
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Quote Originally Posted by dali13gr View Post
    Στήσε ένα MAMP στο Mac και πειραματίσου εκεί.
    MAMP? Τι εννοεί ο ποιητής; Για δώσε μας τα φώτα σου...

7. Top - #7
    Όνομα
    Δημήτρης

MAMP, στήνεις ουσιαστικά τοπικό server με PHP, MySQL και Apache και δοκιμάζει σε αυτόν ό,τι θέλεις. Έχει κανονικά httpdocs φάκελο που "πετάς" μέσα τα αρχεία της σελίδας σου και την τρέχεις τοπικά στην διεύθυνση http://localhost:8888

Είναι must για δοκιμές και πειραματισμούς.

8. Top - #8
    Όνομα
    Νίκος

Αυτό έχω κάνει, απο το πρωί! ΜΑΜΡ και πειραματίζομαι εκεί, όπως και με το Joomla. Όντως είναι πολύ καλή λύση. Ένα πραγματάκι με ανησύχησε, τι μου είπες Τάσο, να πληρώσω??.. Τι να πληρώσω, free δεν είναι το Wordpress??.. (Μη μου λέτε τέτοια!)

9. Top - #9
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Πληρωμή για το mobileme μίλαγα Νίκο!

10. Top - #10
    Όνομα
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by nicos00 View Post
    Αυτό έχω κάνει, απο το πρωί! ΜΑΜΡ και πειραματίζομαι εκεί, όπως και με το Joomla. Όντως είναι πολύ καλή λύση. Ένα πραγματάκι με ανησύχησε, τι μου είπες Τάσο, να πληρώσω??.. Τι να πληρώσω, free δεν είναι το Wordpress??.. (Μη μου λέτε τέτοια!)

Πιο free δεν γίνεται!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 12 1 2 3 4 11 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. World Of Warcraft απορίες....
    By Nast in forum Παιχνίδια
    Απαντ: 99
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-09-2010, 00:08
  2. απορίες σχετικά με το iwork
    By nikoss in forum Προεγκατεστημένες, iLife, iWork
    Απαντ: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-11-2009, 17:36