Gorillapod

Όσοι ασχολούνται με τη φωτογραφία, ξέρουν πόσο απαραίτητο είναι ένα τρίποδο. Φυσικά δεν μπορούμε να το κουβαλάμε συνεχώς μαζί μας, οταν δεν πάμε για φωτογραφικές εξορμήσεις. Το Gorillapod όμως της Joby, είναι ένα mini τρίποδο που μπορούμε να έχουμε πάντα μαζί μας! Και όχι μόνο είναι μικρό, είναι και φοβερά ευέλικτο. Μπορεί να σταθεί σε κάθε είδους επιφάνεια.

Οι διαστάσεις του είναι μόλις 15cm, μπορούμε άνετα να το κουβαλάμε μαζί με την compact. Και σε όσους αρέσει η ευελιξία του, βγαίνει και σε άλλα μεγέθη, για όλων των είδών φωτογραφικής μηχανής και κάμερας.

Αλλά και σε διάφορα χρώματα!

Εμένα με έχει σώσει άπειρες φορές! Το έχω βάλει σε βράχια, σε πεζούλια, σε κάγκελα, σε κολώνες, ακόμα και σε κλαδιά. Ειδικά για φωτογραφίες HDR, και βραδινές φωτογραφήσεις τοπίων, με μεγάλους χρόνους έκθεσης, είναι απαραίτητο. Δεν φεύγει ποτέ απο το τσαντάκι μου, και πάει πάντα πακέτο με την compact.

Μπορείτε να το βρείτε σε πολλά καταστήματα και να το παραγγείλετε μέσω internet, ακόμα και απο ελληνικά καταστήματα. Εγώ το παρήγγειλα απο ένα κατάστημα της Αθήνας μέσω internet, και μου ήρθε μεσα σε μια βδομάδα γύρω στα 25~30 ευρώ μαζί με έξοδα αποστολής. Φαντάζομαι και απο e-bay μπορεί να το βρεί κάποιος ακόμα φθηνότερα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα, η αξία του σε σχέση με την τιμή του είναι ανεκτίμητη!!