Από όταν αγόρασα το MacBook, και λόγω και της συνήθειας που υπήρχε από τα windows, άρχισα να χρησιμοποιώ το Microsoft Office. Το iWork, λόγω και της μη συμβατότητας με τα windows (επειδή άρχισα να γράφω και το διδακτορικό μου, δε θέλησα να το ρισκάρω) αποφάσισα να μην το χρησιμοποιήσω. Με τον καιρό άκουσα αρκετους εδώ μέσα να μιλάνε για το OpenOffice. αποφάσισα σήμερα λοιπόν να το κατεβάσω, το εγκατέστησα και είδα ότι είναι εξίσου εύχρηστο με το Microsoft Office. Θέλω λοιπόν να κάνω τις εξής ερωτησεις.
1) Επείδη ήδη άρχισα να γράφω το διδακτορικό μου, θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα συμβατότητας στα αρχεία σε σχέση με το Microsoft Office; Θα δίνω τα αρχεία στην καθηγητριά μου για διορθώσεις οπότε με ενδιαφέρει. Και το Text Templates που είναι το αντίστοιχο Word στο OpenOffice, είναι εξίσου λειτουργικό;
2)Όσον αφορά το Spreasheet του OpenOffice, είναι απόλυτα συμβατό με το excel και κάνει την ίδια δουλειά με αυτό ή υπολείπεται κάπου; Χρησιμοποιώ αρκετα και το excel για την επεξεργασία των πειραμάτων μου και με ενδιαφέρει αρκετά αυτό.
Bookmarks