Βαρεθήκατε τα ενοχλητικα email ? λαμβανετε πολυ spam ? Δειξτε τους πιο ειναι το αφεντικο! Δεξι κλικ στον sender (στο mail του Leopard παντα) και bounce! Μαλλον θα το σκεφτουν πολυ πριν σας ξαναστείλουν βλακεια!!!
Βαρεθήκατε τα ενοχλητικα email ? λαμβανετε πολυ spam ? Δειξτε τους πιο ειναι το αφεντικο! Δεξι κλικ στον sender (στο mail του Leopard παντα) και bounce! Μαλλον θα το σκεφτουν πολυ πριν σας ξαναστείλουν βλακεια!!!
Τι ακριβως κανει το bounce δηλαδη;
Στελνει πισω το email σε αυτον που το εστειλε !
ενταξει αυτο το κανει και το gmail αλλα εκει ειναι λιγο πιο πολυπλοκο
I like two kinds of music: Heavy & Metalimac20"macbook/unibody13"iPhone4 //http://www.flickr.com/photos/stayrarg/
καλησπέρα παιδιά. έχει εδώ και καμιά βδομάδα μου έρχεται στο λογαριασμό που έχω στο Mail ένα spam e-mail από κάποιον που λέει τις γνωστές βλακείες που λένε όλα αυτά. Αν θυμάμαι καλά στο outlook με κάποιο τρόπο μπορείς να κόψεις να μη σου έρχονται e-mail από συγκεκριμένες διευθύνσεις. Μπορείς να κάνεις το ίδιο με το Mail; το έψαξα λίγο αλλά δε βρίσκω κάτι σχετικό. (Βέβαια μπορώ να κάνω και το παραπάνω αλλά δεν ξέρω αν αυτό είναι λύση)
Τάσο αυτό που θέλεις γίνεται. Αν ανοιξεις το mail και πας στο menu Mail -> Preferences, υπάρχει η κατηγορία rules. Εκεί μπορούμε να ρυθμίσουμε πάρα πολλές αυτόματες λειτουργίες αναλόγως τι mail μας έρχεται, ανάμεσα σ'αυτές και να σβήνει κατ'ευθείαν τα mail που έρχονται απο κάποιον συγκεκριμένο παραλήπτη, ή που περιέχουν κάποια φράση κλπ. Κανεις απλα add rule, και του λες "From , contains, *το mail που σε ενοχλει*, delete message." Δες και το screenshot πιο κάτω.
Το rules μαζί με τα smart folders πιστεύω είναι ο,τι καλύτερο για να κρατάμε καθαρό και τακτοποιημένο το mail μας. Με τα rules μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, όπως όταν ειναι απο κάποιον συγκεκριμένο να παίρνει το ανάλογο χρώμα, να ακούγεται διαφορετικός ήχος ειδοποίησης, να "χοροπηδάει" το εικονίδιο του mail στο dock, να προωθείται το μηνυμα σε κάποιο άλλο mail, ακόμα και να τρέχει κάποιο συγκεκριμένο script που θες, και φυσικά συνδυασμό όλων των παραπάνω.
Τελευταία επεξεργασία: 22-02-2009 στις 19:19.
Bookmarks