Γιώργο έχει συζητηθεί το θέμα για SSD στον Mac Pro στην σχετική υποκατηγορία.
Γιώργο έχει συζητηθεί το θέμα για SSD στον Mac Pro στην σχετική υποκατηγορία.
Ακόμη να σημειώσω πως έχουμε στα χέρια μας τον SSD Vertex Series Turbo της OCZ 120 GB και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιεύσουμε την σχετική παρουσίαση.
Οσον αφορα την θηκη αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1271857 ειναι αυτο που χρειαζομαι?
Γιώργο λογικά ναί. Το θέμα είναι αν το συγκεκριμένο προσαρμόζεται στο στήριγμα του Mac Pro. Χωρίς πραγματική δοκιμή δεν μπορούμε να ξέρουμε.
Μια ασφαλής επιλογή πάντως φαίνεται να είναι αυτή εδώ.
Εν τω μεταξύ απ' ότι βλέπω αυτό είναι το παλιότερο bracket. Η OCZ έχει βγάλει καινούργιο και θα ρωτήσω αν είναι συμβατό με τον Mac Pro.
Τελευταία επεξεργασία: 25-09-2009 στις 08:49.
Ο δισκος της INTEL εγινε παραγελια και ειμαι στην αναμονη.Σχετικα με την θηκη ομως δεν εχω κανει προοδο.Οι λυσεις που βρισκω δεν ειναι δοκιμασμενες ενω για την ασφαλη επιλογη που προτεινει ο Μιχαλης,προβληματιζομαι διοτι δεν ειμαι εξοικιομενος με αγορες απο site του εξωτερικου.Καποια βοηθεια σχετικα?
Χωρίς παρεξήγηση (και γω από επαρχία είμαι άλλωστε) μάλλον στο Ξυλόκαστρο δεν πρόκειται να βρεις πολλές λύσεις. Οπότε οι αγορά online ειναι σχεδόν μονόδρομος.
Θα έλεγα πάρε ένα τηλέφωνο από εδώ και ρώτα τα χαρακτηριστικά του case που χρειάζεται. Μετά ψάχνεις και βρίσκεις με αυτά τα χαρακτηριστικά
http://images.apple.com/gr/support/contact/GR.pdf
Σαν καινουριο μελος στη παρεα σας και επιδοξος αγοραστης του νεου MAcbook pro unibody καλως σας βρηκα!!!
Διαβαζοντας το thread βρηκα πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες αλλα παραλληλα μου δημιουργηθηκαν κ καποιες αποριες σχετικα με το αν θα πρεπει το καινουριο μου macbook να το παραγγειλω με ssd...
Ξεκινωντας, θα ηθελα να μαθω γιατι πολλοι χρησιμοποιουν ssd δισκους μονο για να εχουν μεσα το λειτουργικο και τα προγραμματα τους. Υποθετω λογω μειωμενης χωρητικοτητας (και ελλειψης χρηματων για αγορα μεγαλυτερης) αλλα διορθωστε με αν κανω λαθος.
Συνεχιζοντας το ψαξιμο για τους ssd επεσα πανω στον ορο "endurance" και αν καταλαβα καλα προκειται για το χρονο ζωης ενος ssd δισκου.Γεγονος που με αποθαρρυνε λιγο οτι μετα απο 5,000 εγραφες (η παραπανω αναλογα...) ο δισκος ολοκληρωνει το κυκλο ζωης του...Τι γινεται με αυτο το θεμα?
Τελος, σε περιπτωση που με καλυπτουν τα 256Gb που δινει η apple προτεινετε να προτιμησω την εγκατασταση ενος ssd για εγκατασταση του snow leopard, προγραμματων αλλα και αρχειων η να προτιμησω την πεπατημενη οδο προτιμωντας ενα HDD στις 7.200rpm?
Ελπιζω να μην σας κουρασα και ευχαριστω για το χρονο σας.
Η Intel δεν λέει πόσες χιλιάδες εγγραφές μπορείς να κάνεις στους Μ αλλά εγγυούνται μίνιμουμ 5 χρόνια χρήσης. Για τους SLC E πάντως μιλάνε για 32,000 εγγραφές. Προσωπικά με κάλυψαν καθώς δεν έχω σκοπό να κρατήσω το ΜΒΡ παραπάνω από 5 χρόνια.
Επίσης προσωπικά, δεν θα έπαιρνα ΜΒΡ με ήδη ενσωματωμένο SSD καθώς τα $700 που χρεώνουν για 256 SSD (είναι Samsung btw) τα θεωρώ πολλά για Samsung. Δεν φταίει η Apple, αυτές είναι οι τιμές των Samsung retail τουλάχιστον. Θα προτιμούσα και πάλι Intel ή OCZ ίσως.
Α, και welcome![]()
Οι ssd προτιμούνται για τα προγράμματα και το λειτουργικό γιατί είναι πολύ πιο γρήγοροι και το σύστημα θα αποκρίνεται πολύ πιο γρήγορα γενικά. Για αποθήκευση δεδομένων δεν χρησιμοποιούνται τόσο πολύ γιατί έχουν ακόμα μικρές χωρητικότητες και φυσικά δεν χρειάζεται να πληρώσεις για την ταχύτητα του αν πρόκειται να τον χρησιμοποιείς για 'αποθήκη' μουσικής και ταινιών. Έτσι πολλοί χρησιμοποιούν εξωτερικούς μεγάλους σκληρούς για τα δεδομένα τους, αν είναι πολλά.
Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
Facebook Group: Greek Mac Community
Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com
Bookmarks