Σελίδα 1 από 4 1 2 3 4 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 38

Θέμα: Σύνδεση του mac με ένα pc μέσω δικτύου

1. Top - #1

Lightbulb Σύνδεση του mac με ένα pc μέσω δικτύου

Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να συνδέσουμε τον mac με το pc μέσω δικτύου.θα πρέπει και ο mac και το pc να είναι συνδεδεμένα σε ένα κοινό και για τους δυο router.Η σύνδεση έγινε σε εμένα από snow leopard σε vista.

Πρώτα ρυθμίζουμε τα vista

αρχικά δημιουργούμε ένα useraccount στα vista αν δεν το έχουμε κάνει ήδη κατά την εγκατάσταση των vista,φτιάχνουμε δηλαδή ένα username και ένα password,με τα οποία από εδώ και πέρα θα μπαίνουμε στα vista,ως username χρησιμοποιούμε το όνομα που δώσαμε στον υπολογιστή κατά την εγκατάστασή των vista και password όποιο θέλουμε,αυτά τα δυο θα μας χρειαστούν στην συνέχεια όταν προσπαθήσουμε να μπούμε από τον mac στα vista.

στην συνέχεια πάμε στο κέντρο δικτύωσης για να βρούμε την ip που έχουμε στα vista
    κάνουμε κλικ στο προβολή κατάστασης και μετά κλικ στο λεπτομέρειες,και στο παράθυρο που ανοίγει βρίσκουμε την ip

1.JPG

2.JPG

μετά κλικ στο υπολογιστής μου όπου εκεί βρίσκουμε τον δίσκο που θέλουμε να ελέγχουμε από τον mac

3.JPG

με δεξί κλικ στον δίσκο επιλέγουμε κοινή χρίση,κλικ στο κοινή χρήση για προχωρημένους,τικαρουμε το κοινή χρήση αυτού του φακέλου,και κλικ εκεί που λέει δικαιώματα και στο παράθυρο που ανοίγει τικάρουμε όλα τα δικαιώματα για να μπορούμε
    ύστερα μεσα από τον mac να έχουμε πλήρη έλεγχό του δίσκου που βρίσκετε στα vista

4.JPG

αφού ολοκληρώσουμε αυτήν την διαδικασία κλείνουμε όλα τα παράθυρα απο τα vista πατώντας εφαρμογή και οκ.

Ρυθμιση του MAC
    Στον mac πάμε στον finder-Go-connect to server

5.JPG

μετά στο παράθυρο που ανοίγει βάζουμε την ip που βρήκαμε στα vista δηλαδή smb://192.168.1.3/oνομα δισκου τον vista (D,C η Z) θα μας ζητηθεί username και password βάζουμε αυτά που χρησιμοποιούμε για να μπούμε στα vista και αν όλα έχουν πάει καλά τότε θα εμφανιστούν στην επιφάνεια του mac οι δίσκοι από τα vista

6.JPG

7.JPG

τον οδηγό αυτόν τον βρήκα μετά από ψάξιμο στο google,δεν θυμάμαι που,ήταν οδηγός σύνδεσεις xp με vista και απλά τον προσάρμοσα στο να γίνει η σύνδεση από τον mac στα vista.οταν εφανισουν ο δισκος η οι δισκοι πoυ επιλέξαμε απο τα vista αν εχουμε τικάρι σωστα στα δικαιόματα των δίσκων θα μπορούμε άνετα να του χρησιμοποιήσουμε απο τον mac.
    Τελευταία επεξεργασία: 30-09-2009 στις 16:40.

2. Top - #2
    MacLifer leonbis2000's Avatar
    Όνομα
    Λεωνίδας

Προεπιλογή Απάντηση: Σύνδεση του mac με ένα pc μέσω δικτύου

Μπράβο Κώστα πολύ χρήσιμος ο οδηγός σου και θα βοηθησει πολλούς.
    Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
    Facebook Group: Greek Mac Community
    Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com

3. Top - #3
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Μπράβο Κώστα, σε ευχαριστούμε για τη πρωτοβουλία σου !.
    Ελπίζουμε να ακολουθήσουν κι άλλες.
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

4. Top - #4

παιδιά επειδή είδα μέσα στο site ένα παλιότερο post με κάποιον χρήστη που προσπαθούσε να συνδέσει τον mac με το pc και του έλεγε οτι είναι λάθος τα στοιχεία που δίνη username, password,υπάρχουν δυο τρόποι για να διορθωθεί αυτό
    1.βρίσκουμε το πλήρες όνομα του υπολογιστή στα vista,πηγαίνοντας έναρξη,υπολογιστής ,δεξί κλικ ιδιότητες

Screen shot 2009-09-30 at 6.11.12 PM.JPG

στο παράθυρο που ανοίγει παμε στο ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους και στο αμέσως επόμενο παράθυρο επιλέγουμε το, όνομα υπολογιστή ,και σε αυτό το παράθυρο,μας δείχνει το πλήρες όνομα του υπολογιστή,και την ομάδα εργασίας,οπότε ένα από τα δυο θα χρησιμοποιήσουμε για username

5.JPG

σε λίγο και ο δεύτερος τρόπος

6.JPG

5. Top - #5

και ο δεύτερος τρόπος είναι να γίνουμε administrator ,αν δεν το έχουμε κάνει ακόμα

πηγαίνουμε στο search των vista και πληκτρολογούμε την εντολή secpol.msc και μετά εντερ

1.JPG

μόλις πατήσουμε εντερ,μας ανοίγει το παράθυρο security settings μετά κλικ στο local policies και μετά security options και αλλάζουμε το administrator account status από disabled σε enabled

2.JPG

3.JPG

κάνουμε επανεκκίνηση και πριν μπούμε μέσα στο λειτουργικό περιβάλλον μας εμφανίζει του δύο λογαριασμούς,ένας ο παλιός,και ένας ο καινούριος με την λέξη andiministrator
    τον οποίο και επιλέγουμε για να μπούμε στα vista,όπου εκεί διαγράφουμε των παλιό μας λογαριασμό και κρατάμε αυτόν που λέγετε πια administrator.
    επειδή αυτό το να έχω τα vista ως administrator,έχει πολύ καιρό που το έκανα δεν θυμάμαι αν διαγράφοντας τον παλιό λογαριασμό και κρατώντας τον καινούριο έπρεπε από την αρχή να εγκαταστήσω τα προγράμματα,αλλά τώρα πια δεν με απασχολεί αυτό γιατί όπως είπα και αλλού τα vista τα έδωσα στην γυναίκα μου και εγώ ασχολούμε με τον mac που θέλω πολύ να μάθω......οχ πάλι πολύ μίλησα.
    τώρα στο προκείμενο όταν έκανα την σύνδεση mac με vista ως username οταν μου ζητήθηκε από τον mac έγραψα την λέξη administrator και password............ μην περιμένετε να σας το πω(χα,χαα,χα)και συνδέθηκα κατευθείαν χωρίς πρόβλημα εδώ και 5 ήμερες.τώρα όσοι φοβηθούν να το κάνουν αυτό μήπως και υπάρξει κάποιο πρόβλημα στα vista, μέχρι στιγμής δεν εμφανίστηκε τίποτα

6. Top - #6
    MacLifer voreas's Avatar
    Όνομα
    Αντώνης Π.

Ευχαριστώ πολύ για το οδηγό!
    Ακολούθησα κανονικά τα βήματα, αλλά δεν μπορώ να συνδεδώ. Δεν μου αναγνωρίζει το username & passoword.
    Συνημμένες Εικόνες

7. Top - #7
    MacLifer leonbis2000's Avatar
    Όνομα
    Λεωνίδας

Κώστα εσύ τον δοκίμασες πριν τον ποστάρεις? Δουλεύει σίγουρα? Γιατί παλιότερα είχα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα το δίκτυο, δεν βρήκα άκρη και τα παράτησα!
    Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
    Facebook Group: Greek Mac Community
    Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com

8. Top - #8

Λεωνίδα και Αντώνη ενοείτε οτι το δοκίμασα πριν τον ποσταρο και τα screenshot ειναι απο το δικα μου vista και απο τον δικό μου mac,τα screenshot δεν τα βρηκα σε αλλη σελιδα,ειναι απο τα δικα μου μηχανηματα και τωρα γράφω απο τον mac και εχω ανοικτο και το pc συνδεμενο με τον mac
    δειτε.
    Screen shot 2009-10-01 at 8.32.47 AM.JPG

Screen shot 2009-10-01 at 8.39.35 AM.JPG

αυτοι ειναι οι δυο δίσκοι οι άδιοι που εχω εσωτερικούς στο pc και τωρα πια, με ανοικτο και το pc τους δουλεύω απο τον mac,μάλλον κάτι δεν κανετε καλα η με την ip.η με του κωδικους,για να βαλουμε κωδικο στα vista παμε,εναρξη,πινακας ελενχου,λογριασμοι χρηστων και εκει,βαζουμε τo passwrd οσο για το username στο παραθυρο με τους λογαριασμους χρηστων,εκει εχει μια εικονιτσα με ενα ονομα,εινει το ονομα χρηστη του υπολογιστη,εμενα οπως θα δειτε λεει administrator,αυτο χρησημοποιοισα σαν username και password oποιο ηθελα και εδω και 4 η5 μερε συνδέωμε κανονικά,και ελέγχω το pc απο τον mac,τωρα που γραφω εχω ανοικτα και τα δυο.παντος δέστε την δευτερη περίπτωση το να γίνετε εσεις administrator στα vista και μήπως μπορήται έτσι να συνδεθητε,παντος τα screenshot και απο τον mac και απο τα vista ειναι δικα μου,και θα δειτε στο screenshot των vista λεει administrator προστασια με κωδικο,εγω για να συνδεθω απο τον mac στα vista ως username εβαλα την λεξη administrator κια συνδεομε κανονικα.

Screen shot 2009-10-01 at 8.57.21 AM.JPG

9. Top - #9

Αντώνη εκει που σου βγαζει το μυνημα με τον δισκο,και οτι το username και password δεν ειναι σωστα παει να πει οτι αναγνωριζη των δισκο στο pc,αλλα δεν μπωρη να μπει γιατ δεν βαζεις τον σωστο κωδικό

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 09:25 ---------- Το προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 09:14 ----------

προσπαθήστε πάντως αν θέλετε την 2 περίπτωση με το να γίνετε εσείς admin στα vista και ξανά δοκιμάστε,αλλά όπως λέω και πιο πάνω,για να μην σας πάρω στον λαιμό μου,εγω ετσι το έκανα,δηλαδή έγινα admin στα vista όπως περιέγραψα πιο πάνο,αλλά δεν θυμάμαι αν όταν δημιούργησα τον καινούριο λογαριασμό στα vista ως administrator καταργώντας τον παλιό,χρειάστηκε να ξαναβάλω από την αρχή τα προγράμματα,για αυτό δεν θέλω να σας πάρω στον λαιμό μου,η αποφαση δική σας.

10. Top - #10

δείτε αυτό το screenshot τη λέει για να καταλάβετε όπως θα δείτε αριστερά στη πλαϊνή μπάρα εμφανίζει την οθόνη από το pc με την ip 192.168.1.3.και στη επάνω μπάρα λέει
    connect as andministrator

Screen shot 2009-10-01 at 9.27.44 AM.JPG

Σελίδα 1 από 4 1 2 3 4 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Σύνδεση με tv
    By TAN in forum MacBook
    Απαντ: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-05-2009, 15:25
  2. Σύνδεση μέσω ssh. Ποιά εφαρμογή;
    By jim clarinetist in forum Λειτουργικό
    Απαντ: 10
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-05-2009, 21:09