+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 21

Θέμα: Macbook Pro αγορα

1. Top - #1
    MacLifer SirBenjaminT's Avatar
    Όνομα
    Βενιαμίν Αλέξανδρος

Προεπιλογή Macbook Pro αγορα

καλησπερα . αυτη τη φορα μιλαω εκ μερους ενος φιλου .

ενδιαφερεται για αγορα ενος macbook pro με τον οποιο θελει να μπορει να φτιαξει ενα studio ηχογραφησης μουσικης .

ποιο ΜΒΡ καλυπτει τις παραπανω απαιτησεις ??
    το σημαντικο θεμα που τιθεται ειναι το χρηματικο , οποτε θα ηθελα να μου προτεινεται την φθηνοτερη αλλα και λιγο παραπανω απο επαρκη λυση ετσι ωστε να ειμαστε σχετικα ανετοι

ευχαριστω εκ των προτερων
    • [ Respect the Earth \ Extreme Danger ]
    • [ A.C.A.B ]
    • [ STOP WAR !! ]
    • [ Close ALL Fur Farms !! ]
    • [ Do NOT join to FAKEBOOK !! ]
    • [ You must be the change you wish to see in the world ( Ghandi ) ]

2. Top - #2
    MacLifer leonbis2000's Avatar
    Όνομα
    Λεωνίδας

Προεπιλογή Απάντηση: Macbook Pro αγορα

Ένα Macbook Pro 15,4 πιστεύω ότι καλύπτει τις ανάγκες. Η πιο οικονομική το πιο φτηνό (από τα 3) 15,4. Τώρα ότι παραπάνω βάλεις κακό δεν είναι, αλλά δεν μπορείς να έχεις και το πιο οικονομικό και λίγο παραπάνω από επαρκή χρήση. Εξαρτάται βέβαια και τη χρήση που θα γίνει. Αν χρειάζεται οπωςδήποτε πάνω από 4GB Ram θα πρέπει να τα βάλει.
    Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
    Facebook Group: Greek Mac Community
    Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com

3. Top - #3
    Όνομα
    Βενιαμίν Αλέξανδρος

ο φιλος μου παιζει κιθαρα και θελει να κανει ηχογραφησεις κομματια και να τα γραφει σε cd

πρωτα ηχογραφηση μουσικη και στην συνεχεια τραγουδι . μετα ενσωματωση

τωρα εγω δεν γνωριζω τι αλλο θελει , θα τον πω να κανει λογαριασμο να σας πει ο ιδιος ακριβος τι θελει
    • [ A.C.A.B ]
    • [ STOP WAR !! ]

4. Top - #4
    MacLife Support MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης Σίμος

Αν θέλει μόνο αυτά τότε τα κάνει και με το φθηνότερο MacBook. Αλλά ας κάνει ο ίδιος εγγραφή όπως είπες ώστε να μας περιγράψει ακριβώς τι θέλει.

5. Top - #5
    MacLifer
    Όνομα
    Δήμος

Καλησπέρα σε όλους

Με λένε Δήμο και μένω στο Ναύπλιο. Είμαι χρήστης PC (είμαι απλός χρήστης, όχι έμπορος ). Θα μου πείτε «κανείς δεν είναι τέλειος» και θα έχετε και δίκιο.

Σας παρακολουθώ (με την καλή έννοια) εδώ και κανά 6μηνο, από τότε που αποφάσισα να κάνω τη μεγάλη αλλαγή και να περάσω σε Mac. Πέρα από τα προβλήματα με το PC (ανέβασε drivers, κατέβασε drivers, ψάξε στα μενού μπας και βρεις αυτό που είναι προφανές για όλους εκτός από τη Μικρομαλακή, κ.λπ. κ.λπ.) με ψιλοέπεισε και η χρήση Safari, iTunes σε PC. Ρώτησα κι άλλους χρήστες Mac που γνωρίζω και μου είπαν τη γνώμη τους. Άρχισα να το ψάχνω (δεν γνωρίζω παρά λίγα πράγματα, αλλά ό,τι έχω δει μου αρέσει) και υποτίθεται ότι κατέληξα στην αγορά Macbook Pro (χρειάζομαι επειγόντως Laptop).

Προγράμματα που χρησιμοποιώ:
    α) Τα κλασικά - μπόλικη πρόσβαση στο ίντερνετ, office (δυστυχώς, αλλά με ιδιαίτερη χαρά θα το πετάξω για το iWork, που μου άρεσε πολύ από την παρουσίαση που είδα), αρκετή ενασχόληση με μουσική (ως ακροατής και μόνο), βίντεο και DVD (θα ασχοληθώ και με το authoring, όχι πολλά πράματα, τα βασικά σε πρώτη φάση), ότι περίπου δηλαδή ένας μέσος (λίγο προς το ανώτερο) χρήστης PC από το 1992.
    β) Adobe InDesign (κατά κόρον), Photoshop, Illustrator (λίγο), Dreamweaver, Flash και ό,τι άλλο προκύψει (όρεξη να 'χουμε να μαθαίνουμε).

Και μετά από αυτή την εκτεταμένη εισαγωγή φτάνω στο ζουμί.

Κύριοι (και κυρίες)

Σκέφτομαι να σας εκμεταλλευθώ (με την καλή έννοια - αν υπάρχει καλή έννοια για τη λέξη εκμετάλλευση), να εκμεταλλευθώ τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας. Μετά από ψάξιμο σχεδόν στα τυφλά (είπαμε είμαι αναλφάβητος στα Mac) κατέληξα, όπως προείπα στην αγορά Macbook Pro και συγκεκριμένα είμαι ανάμεσα σε 2 μοντέλα (τα είδα σε ένα ελληνικό ηλεκτρονικό πολυκατάστημα, το You.gr)

Αυτό
    APPLE MACBOOK PRO 15.4'' 2.53GHZ με ΑNTIGLARE ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ (Part Number Κατασκευαστή Z0GS003FT)
    και αυτό
    APPLE MACBOOK PRO 15.4'' 2.66GHZ ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ (Part Number Κατασκευαστή MB985ZH/A)
    (δυστυχώς δεν μπορώ να βάλω λινκς -και σωστά- λόγω του ότι είναι το πρώτο μου ποστ)

Ερωτήματα ενός άσχετου:

1. Η antiglare οθόνη να υποθέσω ότι είναι καλύτερη; Είναι και πιο ακριβή; Το δεύτερο μοντέλο δεν την έχει;
    2. Τι διαφορά έχει η Ελληνική από την Αγγλική έκδοση;
    3. Στο πρώτο περιλαμβάνει «Δυνατότητα απόκτησης του GR update και της Yποδομής Γραμματοσειρών μέσω download από τη διεύθυνση μπλα μπλα μπλα» στο δεύτερο όχι. Είναι έτσι τα πράγματα ή μήπως ισχύει και για το δεύτερο και ξεχάσανε να το βάλουν; Αν το δεύτερο δεν περιλαμβάνει αυτή τη δυνατότητα γιατί άραγε;

Βλέποντας τα χαρακτηριστικά τους, η διαφορά είναι, με μια πρώτη ματιά ενός άσχετου σαν κι εμένα, στον επεξεργαστή (2,66 έναντι 2,53) και στον σκληρό δίσκο (320 έναντι 250). Ρωτάω λοιπόν:

4. Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που να είναι κρίσιμο (και το οποίο δεν αναφέρεται στη λίστα) όπου το ένα μηχάνημα είναι καλύτερο από το άλλο;
    5. Η χωρητικότητα του δίσκου λίγο με ενδιαφέρει. Όμως με ενδιαφέρει η ταχύτητά του. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα;

Και μερικές ακόμα ερωτήσεις:
    6. Για τα προγράμματα που χρησιμοποιώ θα επαρκεί ένα από τα δυο MacBook Pro ή θέλω κάτι μεγαλύτερο. Έχω αποκλείσει την πιθανότητα σταθερού στην παρούσα φάση, μιλάω μόνο για φορητό, όταν βρω φράγκα αργότερα (είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος ) θα πάρω το καλυτερότερο σούπερντούπερ mac, σταθερό, φορητό, τα πάντα όλα.
    7. Συγκεκριμένα για τα δύο μηχανήματα που λέω να αγοράσω: για τα προγράμματα που χρησιμοποιώ η διαφορά στην υπολογιστική τους ισχύ είναι τόσο τρομακτική, ούτως ώστε να αγοράσω το (140 περίπου ευρώ) ακριβότερο 2,66 από το ολίγον τι φθηνότερο (αλλά με antiglare) 2,53;

Λίγες τελευταίες (τρόπος του λέγειν) ερωτήσεις:
    Και ωραία, αποφασίζω να πάρω ένα από τα δύο: από πού όμως;
    8. Από το εξωτερικό; Είναι η διαφορά τόσο μεγάλη;
    9. Από κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα στην Ελλάδα; Δεν γνωρίζω αν στο φόρουμ επιτρέπονται οι αναφορές σε συγκεκριμένα καταστήματα, αν όχι τότε παρακαλώ μην απαντήσετε στο τελευταίο αυτό ερώτημα.

Σας ζάλισα ε;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

6. Top - #6
    Όνομα
    Λεωνίδας

Φίλε μου πολύ τα μπερδεύεις και δεν χρειάζεται. Τα πράγματα είναι απλά. Οι διαφορές ανάμεσα στους 2 επεξεργαστές όσον αφορά τις επιδόσεις είναι ελάχιστες και φυσικά δεν θα τις αντιληφθείς με την εμπειρική καθημερινή χρήση.
    Η antiglare οθόνη που αναφέρεις είναι προαιρετική και μπαίνει κατόπιν παραγγελίας στα μοντέλα.
    Το Apple Care Protection Plan είναι επίσης προαιρετικό και μπορείς να το προμηθευτείς για όποιο μηχάνημα θέλεις.
    Οι σκληροί δίσκοι όσων αφορά την χωρητικότητα τους βλέπεις από τα χαρακτηριστικά και αποφασίζεις αν σου αρκούν ή όχι. Όσων αφορά τις επιδόσεις είναι ίδιοι.
    Το αν θα το πάρεις από εξωτερικό είναι δική σου απόφαση, βγαίνει όντως πιο φτηνό και αρκετοί αγοράζουν. Εγώ δεν θα το αγόραζα γιατί δεν συνηθίζω να κάνω μεγάλες αγορές μέσω ίντερνετ. Καταστήματα στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά και δεν θα βρείς καμία απόκλιση στην τιμή των προϊόντων Apple. Το πολύ 10 ευρώ.

7. Top - #7
    Όνομα
    Βενιαμίν Αλέξανδρος

καλησπερα και παλι . οπως ειχα πει ενας φιλος μου θελει να παρει φορητο .

λοιπον , οι δουλειες που θελει να κανει ειναι εργασιες για την σχολη ( δηλαδη δουλειες πανω σε προγραμμα αντιστοιχο του office ) , διαδικτυο και να μπορει να υποστηριξει ενα στουντιο ηχογραφησης .

επισης , ποιο προγραμμα εχει τα αντιστοιχα προγραμματα του office για mac αλλα και μετα να μπορουν να διαβαστουν σε pc ?

ευχαριστω εκ των προτερων .
    • [ A.C.A.B ]
    • [ STOP WAR !! ]

8. Top - #8
    MacLife Support MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης Σίμος

Quote Originally Posted by Dimos_Nafplio View Post
    Ερωτήματα ενός άσχετου:

1. Η antiglare οθόνη να υποθέσω ότι είναι καλύτερη; Είναι και πιο ακριβή; Το δεύτερο μοντέλο δεν την έχει;

Σου απάντησε ο Λεωνίδας. Η επιλογή μεταξύ μάτ (anti-glare) και glossy είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

2. Τι διαφορά έχει η Ελληνική από την Αγγλική έκδοση;

Στην Ελληνική έκδοση έχει και Ελληνικούς χαρακτήρες τυπωμένους στο πληκτρολόγιο. Τίποτε άλλο.

3. Στο πρώτο περιλαμβάνει «Δυνατότητα απόκτησης του GR update και της Yποδομής Γραμματοσειρών μέσω download από τη διεύθυνση μπλα μπλα μπλα» στο δεύτερο όχι. Είναι έτσι τα πράγματα ή μήπως ισχύει και για το δεύτερο και ξεχάσανε να το βάλουν; Αν το δεύτερο δεν περιλαμβάνει αυτή τη δυνατότητα γιατί άραγε;

Βλέποντας τα χαρακτηριστικά τους, η διαφορά είναι, με μια πρώτη ματιά ενός άσχετου σαν κι εμένα, στον επεξεργαστή (2,66 έναντι 2,53) και στον σκληρό δίσκο (320 έναντι 250). Ρωτάω λοιπόν:

Μην ασχολείσαι με το GR Update γιατί είναι άχρηστο και δεν προτείνεται να το εγκαταστήσεις για διαφόρους λόγους. Ελληνικές γραμματοσειρές βρίσκεις κι αλλού.

4. Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό που να είναι κρίσιμο (και το οποίο δεν αναφέρεται στη λίστα) όπου το ένα μηχάνημα είναι καλύτερο από το άλλο;

Υπάρχει. Εκτός από ταχύτερο επεξεργαστή και μεγαλύτερο δίσκο, έχει και δεύτερη κάρτα γραφικών... την NVidia 9600M GT στα 256MB.

5. Η χωρητικότητα του δίσκου λίγο με ενδιαφέρει. Όμως με ενδιαφέρει η ταχύτητά του. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα;

Οχι όπως σου είπε και ο Λεωνίδας.

Και μερικές ακόμα ερωτήσεις:
    6. Για τα προγράμματα που χρησιμοποιώ θα επαρκεί ένα από τα δυο MacBook Pro ή θέλω κάτι μεγαλύτερο. Έχω αποκλείσει την πιθανότητα σταθερού στην παρούσα φάση, μιλάω μόνο για φορητό, όταν βρω φράγκα αργότερα (είμαι αθεράπευτα αισιόδοξος ) θα πάρω το καλυτερότερο σούπερντούπερ mac, σταθερό, φορητό, τα πάντα όλα.

Μια χαρά και με τα δύο.

7. Συγκεκριμένα για τα δύο μηχανήματα που λέω να αγοράσω: για τα προγράμματα που χρησιμοποιώ η διαφορά στην υπολογιστική τους ισχύ είναι τόσο τρομακτική, ούτως ώστε να αγοράσω το (140 περίπου ευρώ) ακριβότερο 2,66 από το ολίγον τι φθηνότερο (αλλά με antiglare) 2,53;

Οχι.

Λίγες τελευταίες (τρόπος του λέγειν) ερωτήσεις:
    Και ωραία, αποφασίζω να πάρω ένα από τα δύο: από πού όμως;
    8. Από το εξωτερικό; Είναι η διαφορά τόσο μεγάλη;

Διαφορές θα βρείς από μικρές έως μεγάλες. Εξαρτάται από την διάθεση και την φιλοσοφία σου.

9. Από κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα στην Ελλάδα; Δεν γνωρίζω αν στο φόρουμ επιτρέπονται οι αναφορές σε συγκεκριμένα καταστήματα, αν όχι τότε παρακαλώ μην απαντήσετε στο τελευταίο αυτό ερώτημα.

Πολλά. Ρίξε μια ματιά στο σχετικό θέμα.

Σας ζάλισα ε;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
    Και καλώς όρισες στο φόρουμ του MacLife.gr!

9. Top - #9
    Όνομα
    Λεωνίδας

επισης , ποιο προγραμμα εχει τα αντιστοιχα προγραμματα του office για mac αλλα και μετα να μπορουν να διαβαστουν σε pc ?
    Αντίστοιχα προγράμματα με το Office for Mac είναι το iWork '09, το Open Office. Όλα τους αποθηκεύουν σε μορφή συμβατή με Microsoft Office.

Το τι φορητό θα επιλέξει είναι δικό του θέμα και πόσα χρήματα δίνει. Ακόμα και με το macbook μπορεί να κάνει τις εργασίες που θέλει. Αν του χρειάζεται οθόνη 15 ιντσών θα πρέπει να πάει προς τα εκεί. Πάντως δεν τίθεται θέμα επιδόσεων για τις εργασίες που θέλει να κάνει.

10. Top - #10
    Όνομα
    Βενιαμίν Αλέξανδρος

ευχαριστω πολυ θα του το διαβιβασω
    • [ A.C.A.B ]
    • [ STOP WAR !! ]