Αν και δεν είναι η καλύτερη μεταφορά αυτή που θα χρησιμοποήσω, φαντάσου να σου συζητάς με έναν Έλληνα και μετά να κάνεις την ίδια συζήτηση με έναν, ας πούμε Φινλανδό, μέσω διερμηνέα. Όσο καλός και γρήγορος να είναι ο διερμηνέας, η επικοινωνία είναι ταχύτερη και με λιγότερα λάθη, όταν μιλάς με τον Έλληνα. Τον ρόλο του "διερμηνέα" έρχονται εδώ να παίξουν τα προγράμματα όπως το parallels και το vmware (όπως επίσης και το virtualbox και άλλα), τα οποία "μεταφράζουν" τα Windows και τα προγράμματά τους , έτσι ώστε να φαίνονται σαν πρόγραμμα του Mac OS X (ενώ στην ουσία τα Windows είναι ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα (όπως τα διάφορα Linux distributions, το Mac OS X, τα διάφορα BSDs κτλ.), και όχι πρόγραμμα για Mac OS ). Ουσιαστικά, αυτό που κάνει ένα λειτουργικό σύστημα (ειδικότερα ο πυρήνας (kernel), όταν μιλάμε για Unix-οειδή λειτουργικά (όπως είναι το Mac OS X)) είναι να ελέχει το hardware (δηλαδή την κάρτα γραφικών, τους σκληρούς δίσκους, τον επεξεργαστή, κτλ.) και να διαμεταβιβάζει τις εντολές του χρήστη, π.χ. όταν γράφεις ένα αρχείο στον δίσκο, το λειτουργικό γίνει εντολή σον δίσκο πώς θα κινηθούν οι κεφαλές και πώς θα περιστραφεί ο δίσκος, για να γραφτεί το αρχείο σου. Επομένως, όταν έχεις κάνει εγκτατάσταση τα Windows μέσω Bootcamp, όταν τα ανοίξεις και πας να γράψεις ένα αρχείο, τα Windows (ως λειτουργικό σύστημα) θα δώσουν απευθείας εντολή στον σκληρό για το πώς θα κινηθεί. Αντιθέτως, όταν έχεις κάνει εγκατάσταση των Windows μέσω κάποιου από τα προγράμματα που ανέφερα, μόλις πας να γράψεις ένα αρχείο στον σκληρό, τα Windows ("νομίζοντας" ότι είναι το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή), θα προσπαθήσει να δώσει οδηγίες στον σκληρό για το πώς θα γραφτεί το αρχείο, μόνο που οι οδηγίες δεν θα φτάσουν απευθείας στον σκληρό (μόνο το λειτουργικό σύστημα μπορεί να δίνει απευθείας εντολές στο hardware, και στην προκειμένη περίπτωση το λειτουργικό είναι το Mac OS X και όχι τα Windows!), αλλά μέσω του προγράμματος (parallels, vmware ή οποιοδήποτε άλλο virtualisation software) οι εντολές αυτές θα "μεταφραστούν" σε εντολές για το Mac OS X , το οποίο με την σειρά του, ως το λειτουργικό του υπολογιστή, θα επικοινωνήσει απευθείας με τον σκληρό για να του μεταβιβάσει πώς θα γραφτεί το αρχείο.Σε (πολύ!) γενικές γραμμές, έτσι λειτουργεί το όλο θέμα.
Τώρα, αν με την απάντησή μου, σου έλυσα μεν την απορία σου, αλλά σου δημιούργησα πολύ περισσότερες, σημαίνει ότι επιτέλεσα τον ρόλο μου, και ότι από την μεριά σου βρίσκεσαι στο σωστό μονοπάτι της μάθησης-γνώσης, εφόσον ψάξεις και διαβάσεις κάποια περισσότερα πράγματα ώστε να λύσεις τις "καινούριες" απορίες σου!
(Άσχετο: Τώρα που το σκέφτομαι, αν για κάθε απορία σου που λύνεται, δημιουργούνται περισσότερες καινούριες, κινδυνεύεις να πέσεις σε loop!
Διόρθωση: Η γνώση είναι πεπερασμένη, οπότε κάποια στιγμή θα εξέλθεις από το loop!
Διόρθωση_2: H ζωή είναι επίσης πεπερασμένη, οπότε ίσως δεν προλάβεις να βγεις από
το loop εντός των ορίων της!
(Είπαμε να κάνουμε και λίγο geek humor, να ελαφρύνει η ατμόσφαιρα!) )
Υ.Γ.: Σαφώς υπάρχουν και ειδικότεροι από εμένα για να σε διαφωτίσουν επί του θέματος, και από αυτούς τους ειδικότερους ζητάω συγγνώμη για την ακρίβεια που ξέρω ότι θυσίασα και για την ανακρίβεια που ξέρω ότι εισήγαγα(μήπως το τελευταίο είναι πλεονασμός? 'Ισως, ας με διορθώσουν οι... φιλόλογοι του forum!), προς χάριν της εκλαΐκευσης (εδώ ο (Ian) Stewart και δεν μπόρεσε να εκλαϊκεύσει πλήρως και επακριβώς τα μαθηματικά με την "Flatterland", όσο και αν προσπάθησε, θα τα κατάφερνα εγώ σε κάτι αντίστοιχο στην πληροφορική με 1 post?!
Anyway...
, ξεφύγαμε πάλι...!), την οποία δεν αμφιβάλλω ότι κάποιος θα μπορούσε να την πετύχει με λιγότερες ανακρίβειες, αλλά ότι μπορούσα έκανα!
Υ.Γ._2: Συγγνώμη,takisdask(Συγχωρέστε με, συμ-forum-ίτες και συμ-forum-ίτισσες, αλλά είμαι της παλιάς σχολής, που απευθυνόμασταν στους χρήστες με τα nicknames τους!), αν σου επαναλαμβάνω πράγματα που ήδη γνώριζες, αλλά είπα να αποσαφηνίσω (όσο μπορώ!) κανά δυό πραγματάκια και για τυχόν πιο άπειρους χρήστες!
Τέλος, συγγνώμη από τον server, που θα τον κρασάρω, αν συνεχίσω να φλυαρώ!
(Αα, παρεπιπτώντως,σαν νέο μέλος, να συστυθώ, εκτός τόπου και χρόνου όπωσ πάντα, Γιάννη με λένε, 1ο-ετής φοιτητής Μαθηματικού του Αριστοτελείου και τυχερός κάτοχος macbook pro (2009) 17" (τυχερός εγώ, άτυχος ο πατέρας που έσκασε 3Κ Ευρώ!),αυτά. (Και moderators, να χαρείτε, μην αρχίσετε να μου στέλνετε τα links (που τόσο με εκνευρίζουν, είναι η αλήθεια
!), τύπου: "Καλωσήρθες, πέρασε από εδώ==>http://www.edo_re_vlaka_systeinontai_ta_nea_meli_oxi_opou _tous_katevasei_i_koutra_tous.com
να συστηθείς στα άλλα μέλη", ή, "Ρίξε μια ματιά εδώ ==> http://www.diavase_ayta_prin_grapseis_kamia_ma**kia_den_e xoume_oreksi_na_diorthonoume_ton_kathe_vlaka.com
, θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες!", είμαι λίγο ανορθόδοξος, παλιάς σχολής γαρ!).
Επιτέλους τελείωσα, τα΄πα και ξαλάφρωσα!
Χαίρετε κύριοι (και κυρίες(και οσοι νοιώθετε κυρίες(και όσες νοιώθετε κύριοι!))).
Bookmarks