+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 5 6 LastLast
Results 31 to 40 of 58

Θέμα: parallels εναντίον vmware

MacLifer giannisg2004's Avatar

Προεπιλογή Απάντηση: parallels εναντίον vmware

Αν και δεν είναι η καλύτερη μεταφορά αυτή που θα χρησιμοποήσω, φαντάσου να σου συζητάς με έναν Έλληνα και μετά να κάνεις την ίδια συζήτηση με έναν, ας πούμε Φινλανδό, μέσω διερμηνέα. Όσο καλός και γρήγορος να είναι ο διερμηνέας, η επικοινωνία είναι ταχύτερη και με λιγότερα λάθη, όταν μιλάς με τον Έλληνα. Τον ρόλο του "διερμηνέα" έρχονται εδώ να παίξουν τα προγράμματα όπως το parallels και το vmware (όπως επίσης και το virtualbox και άλλα), τα οποία "μεταφράζουν" τα Windows και τα προγράμματά τους , έτσι ώστε να φαίνονται σαν πρόγραμμα του Mac OS X (ενώ στην ουσία τα Windows είναι ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα (όπως τα διάφορα Linux distributions, το Mac OS X, τα διάφορα BSDs κτλ.), και όχι πρόγραμμα για Mac OS ). Ουσιαστικά, αυτό που κάνει ένα λειτουργικό σύστημα (ειδικότερα ο πυρήνας (kernel), όταν μιλάμε για Unix-οειδή λειτουργικά (όπως είναι το Mac OS X)) είναι να ελέχει το hardware (δηλαδή την κάρτα γραφικών, τους σκληρούς δίσκους, τον επεξεργαστή, κτλ.) και να διαμεταβιβάζει τις εντολές του χρήστη, π.χ. όταν γράφεις ένα αρχείο στον δίσκο, το λειτουργικό γίνει εντολή σον δίσκο πώς θα κινηθούν οι κεφαλές και πώς θα περιστραφεί ο δίσκος, για να γραφτεί το αρχείο σου. Επομένως, όταν έχεις κάνει εγκτατάσταση τα Windows μέσω Bootcamp, όταν τα ανοίξεις και πας να γράψεις ένα αρχείο, τα Windows (ως λειτουργικό σύστημα) θα δώσουν απευθείας εντολή στον σκληρό για το πώς θα κινηθεί. Αντιθέτως, όταν έχεις κάνει εγκατάσταση των Windows μέσω κάποιου από τα προγράμματα που ανέφερα, μόλις πας να γράψεις ένα αρχείο στον σκληρό, τα Windows ("νομίζοντας" ότι είναι το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή), θα προσπαθήσει να δώσει οδηγίες στον σκληρό για το πώς θα γραφτεί το αρχείο, μόνο που οι οδηγίες δεν θα φτάσουν απευθείας στον σκληρό (μόνο το λειτουργικό σύστημα μπορεί να δίνει απευθείας εντολές στο hardware, και στην προκειμένη περίπτωση το λειτουργικό είναι το Mac OS X και όχι τα Windows!), αλλά μέσω του προγράμματος (parallels, vmware ή οποιοδήποτε άλλο virtualisation software) οι εντολές αυτές θα "μεταφραστούν" σε εντολές για το Mac OS X , το οποίο με την σειρά του, ως το λειτουργικό του υπολογιστή, θα επικοινωνήσει απευθείας με τον σκληρό για να του μεταβιβάσει πώς θα γραφτεί το αρχείο.Σε (πολύ!) γενικές γραμμές, έτσι λειτουργεί το όλο θέμα.
    Τώρα, αν με την απάντησή μου, σου έλυσα μεν την απορία σου, αλλά σου δημιούργησα πολύ περισσότερες, σημαίνει ότι επιτέλεσα τον ρόλο μου, και ότι από την μεριά σου βρίσκεσαι στο σωστό μονοπάτι της μάθησης-γνώσης, εφόσον ψάξεις και διαβάσεις κάποια περισσότερα πράγματα ώστε να λύσεις τις "καινούριες" απορίες σου!

(Άσχετο: Τώρα που το σκέφτομαι, αν για κάθε απορία σου που λύνεται, δημιουργούνται περισσότερες καινούριες, κινδυνεύεις να πέσεις σε loop!
    Διόρθωση: Η γνώση είναι πεπερασμένη, οπότε κάποια στιγμή θα εξέλθεις από το loop!
    Διόρθωση_2: H ζωή είναι επίσης πεπερασμένη, οπότε ίσως δεν προλάβεις να βγεις από
    το loop εντός των ορίων της!
    (Είπαμε να κάνουμε και λίγο geek humor, να ελαφρύνει η ατμόσφαιρα!) )

Υ.Γ.: Σαφώς υπάρχουν και ειδικότεροι από εμένα για να σε διαφωτίσουν επί του θέματος, και από αυτούς τους ειδικότερους ζητάω συγγνώμη για την ακρίβεια που ξέρω ότι θυσίασα και για την ανακρίβεια που ξέρω ότι εισήγαγα(μήπως το τελευταίο είναι πλεονασμός? 'Ισως, ας με διορθώσουν οι... φιλόλογοι του forum!), προς χάριν της εκλαΐκευσης (εδώ ο (Ian) Stewart και δεν μπόρεσε να εκλαϊκεύσει πλήρως και επακριβώς τα μαθηματικά με την "Flatterland", όσο και αν προσπάθησε, θα τα κατάφερνα εγώ σε κάτι αντίστοιχο στην πληροφορική με 1 post?! Anyway..., ξεφύγαμε πάλι...!), την οποία δεν αμφιβάλλω ότι κάποιος θα μπορούσε να την πετύχει με λιγότερες ανακρίβειες, αλλά ότι μπορούσα έκανα!

Υ.Γ._2: Συγγνώμη,takisdask(Συγχωρέστε με, συμ-forum-ίτες και συμ-forum-ίτισσες, αλλά είμαι της παλιάς σχολής, που απευθυνόμασταν στους χρήστες με τα nicknames τους!), αν σου επαναλαμβάνω πράγματα που ήδη γνώριζες, αλλά είπα να αποσαφηνίσω (όσο μπορώ!) κανά δυό πραγματάκια και για τυχόν πιο άπειρους χρήστες!

Τέλος, συγγνώμη από τον server, που θα τον κρασάρω, αν συνεχίσω να φλυαρώ!
    (Αα, παρεπιπτώντως,σαν νέο μέλος, να συστυθώ, εκτός τόπου και χρόνου όπωσ πάντα, Γιάννη με λένε, 1ο-ετής φοιτητής Μαθηματικού του Αριστοτελείου και τυχερός κάτοχος macbook pro (2009) 17" (τυχερός εγώ, άτυχος ο πατέρας που έσκασε 3Κ Ευρώ!),αυτά. (Και moderators, να χαρείτε, μην αρχίσετε να μου στέλνετε τα links (που τόσο με εκνευρίζουν, είναι η αλήθεια!), τύπου: "Καλωσήρθες, πέρασε από εδώ==>http://www.edo_re_vlaka_systeinontai_ta_nea_meli_oxi_opou _tous_katevasei_i_koutra_tous.com
    να συστηθείς στα άλλα μέλη", ή, "Ρίξε μια ματιά εδώ ==> http://www.diavase_ayta_prin_grapseis_kamia_ma**kia_den_e xoume_oreksi_na_diorthonoume_ton_kathe_vlaka.com
    , θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες!", είμαι λίγο ανορθόδοξος, παλιάς σχολής γαρ!).

Επιτέλους τελείωσα, τα΄πα και ξαλάφρωσα!
    Χαίρετε κύριοι (και κυρίες(και οσοι νοιώθετε κυρίες(και όσες νοιώθετε κύριοι!))).

Banned
    Όνομα
    Γρηγορης

Η γνωση ειναι πεπερασμενη μονο εαν δεχτεις οτι το συμπαν ειναι πεπερασμενο, ή ειναι το μονο.

Δεν θα το ΄λεγα....

+1. Αναφερόμουν στην ήδη αποκτηθείσα γνώση, όσον αφορά την δυνητική, δηλαδή το σύνολο της γνώσης που υπάρχει, δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί σου!

MacLifer

dειτε ενα αποκαλυπτικο video εδω:
    http://www.tuaw.com/2010/03/15/found...-mactech-benc/

MacLifer john_imac's Avatar
    Όνομα
    Giannis M

Γεια σας παιδιά. Είμαι νέο μέλος και νέος χρήστης mac. Πρόσφατα απέκτησα έναν imac 27'' i5 και έχω αρχήσει σιγά σιγά να εξοικιόνομαι! Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει δοκιμάσει κανεις το autocad σε vmware fusion. Συγκεκριμένα εγκατέστησα το vmware 3.0 και πέρασα τα windows 7 32 bit εν τέλει, αφού με τα xp 64bit δεν λειτουργούσε το autocad. Στα windows 7 έβαλα το autocad 2010 το οποίο λειτουργεί κανονικά όταν είναι ανοιχτό το παράθυρο του vmware, αλλα όταν κάνω Unity...ώστε να φαίνεται το autocad σαν εφαρμογή του imac, κολλάει πολύ και αναβοσβήνει διαρκώς ο κέρσορας του ποντικιού.
    Στις ρυθμίσεις του vmware έχω βάλει να χρησιμοποιεί τους 2 από τους 4 πυρήνες του επεξ. και μνήμη ram 1.5GB...έχω δοκιμάσει και άλλες ρυθμίσεις αλλα με το ίδιο αποτέλεσμα.

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ να κάνω κάτι ώστε να λειτουργήσει κανονικά και στη μορφή του Unity? Μήπως με το parallels 5 θα δω καλύτερο αποτέλεσμα ως προς τα γραφικά, αφού λογικά η κάρτα θα ευθύνεται για το πρόβλημα.

Ευχαριστώ πολυ!

To μόνο σίγουρο είναι πως προς το παρόν το parallels απέχει έτη φωτός από το vmware ως προς το rendering γραφικών! (Δες και το παραπάνω link!).
    Κατά τ'άλλα, πιστεύω πως η ram που δίνεις στο vmware δεν είναι και πάρα πολλή για Windows 7, αλλά αφού έχεις δοκιμάσει και άλλες ρυθμίσεις και δεν άλλαξε κάτι υποθέτω πως δεν ευθύνεται για το πρόβλημα.

Κάτι ακόμη που θα μπορούσες να κάνεις, (αν υπάρχει τέτοια επιλογή και στο vmware, όπως στο parallels!) είναι να επιλέξεις καλύτερες επιδόσεις για την virtual machine και όχι για το Mac OS X (Performance: Optimize for virtual machine , για κάποια τέτοια επιλογή πρέπει να ψάξεις!).

P.S.: Όταν δεν είναι σε unity mode, δεν κολλάει?

PS_2: Το AutoCAD πρόσφατα δεν κυκλοφόρησε και για Mac OS X?!

Όνομα
    Giannis M

Quote Originally Posted by giannisg2004 View Post
    To μόνο σίγουρο είναι πως προς το παρόν το parallels απέχει έτη φωτός από το vmware ως προς το rendering γραφικών! (Δες και το παραπάνω link!).
    Κατά τ'άλλα, πιστεύω πως η ram που δίνεις στο vmware δεν είναι και πάρα πολλή για Windows 7, αλλά αφού έχεις δοκιμάσει και άλλες ρυθμίσεις και δεν άλλαξε κάτι υποθέτω πως δεν ευθύνεται για το πρόβλημα.

Κάτι ακόμη που θα μπορούσες να κάνεις, (αν υπάρχει τέτοια επιλογή και στο vmware, όπως στο parallels!) είναι να επιλέξεις καλύτερες επιδόσεις για την virtual machine και όχι για το Mac OS X (Performance: Optimize for virtual machine , για κάποια τέτοια επιλογή πρέπει να ψάξεις!).

P.S.: Όταν δεν είναι σε unity mode, δεν κολλάει?

PS_2: Το AutoCAD πρόσφατα δεν κυκλοφόρησε και για Mac OS X?!
    Oχι δυστυχως δεν υπάρχει autocad για mac ακόμα. Λένε ότι θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή αλλά κανεις δεν ξέρει ακόμα τίποτα.
    Οταν δεν ειναι σε unity mode είναι μια χαρά, αν και διακρίνω μια μικρή καθυστέρηση σε σχέση με το autocad σε windows απευθείας.
    Απ'οσο έψαξα δεν βρήκα άλλες ρυθμίσεις για το virtual machine παρά μόνο για ram, cpu, σκληρό κτλ. Τα parallels λένε ότι έχουν πολύ περισσότερες ρυθμίσεις.
    Αν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στα γραφικά ίσως θα ήταν καλό να δοκίμαζα και τα parallels με windows xp για να ειναι πιο ελαφρυα.

Banned

γμτ μου....
    πάλι θα ξηλώνω;;;

θα βάλω το πάραλελς... Θενξς Γιάννη που με βοήθησες...

@john_imac η μνήμη που δίνεις είναι πολύ λίγη. 1γίγα θέλουν minimun τα Seven για να λειτουργήσουν και εσύ τους ρίχνεις άλλα 500ΜΒ για να κάνουν βαριά δουλειά; Με τίποτα. Και εγώ έτσι την είχα πατήσει.
    Vmware με Windows Seven και ρύθμιση στους 2 πυρήνες και έδινα 2Γίγα μνήμη για να γράψω στο Όφις. Ένα θα σου πω... Ένιωθα ο μάστερ του πληκτρολογίου. Μου έδειχνε 2 γράμματα πιο πριν από ότι έγραφα. Τώρα έχω τα XP 32bit και πάει σφαίρα το σύστημα και έχω δώσει 1πυρήνα και 1 γίγα μνήμη στο VMware...

Όνομα
    Giannis M

Quote Originally Posted by alexioualexios View Post
    γμτ μου....
    πάλι θα ξηλώνω;;;

θα βάλω το πάραλελς... Θενξς Γιάννη που με βοήθησες...

@john_imac η μνήμη που δίνεις είναι πολύ λίγη. 1γίγα θέλουν minimun τα Seven για να λειτουργήσουν και εσύ τους ρίχνεις άλλα 500ΜΒ για να κάνουν βαριά δουλειά; Με τίποτα. Και εγώ έτσι την είχα πατήσει.
    Vmware με Windows Seven και ρύθμιση στους 2 πυρήνες και έδινα 2Γίγα μνήμη για να γράψω στο Όφις. Ένα θα σου πω... Ένιωθα ο μάστερ του πληκτρολογίου. Μου έδειχνε 2 γράμματα πιο πριν από ότι έγραφα. Τώρα έχω τα XP 32bit και πάει σφαίρα το σύστημα και έχω δώσει 1πυρήνα και 1 γίγα μνήμη στο VMware...
    Εντος ολίγου ξεκινάω εργασίες bootcamp! θα δοκιμάσω το vmware με το partition να δω αν λειτουργει και αν κάνει νερά θα βάλω τα parallels. Aναμένεται μεγάλο το βράδυ, αλλά πρέπει να τελειώνω κάποια στιγμη για να μπορέσω να κάνω και καμια δουλεια.

Banned

κάνε και ένα back up πριν ξεκινήσεις για να μην ασχοληθείς τις επόμενες νύχτες ΚΑΙ με το Leopard...

good luck.
    Steve be with you...

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 4 από 6 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 5 6 LastLast

Παρόμοια Θέματα

1. Με bettertouchtool και vmware
    By ar03412 in forum Mac App Store & Λογισμικό Τρίτων
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-12-2009, 15:25
  2. Εγκατάσταση Mac σε VMware στα Windows 7 ultimate.
    By strawb in forum Windows, Linux, κλπ. στον Mac
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-10-2009, 22:10
  3. Vmware Fusion vs Bootcamp
    By vang in forum Windows, Linux, κλπ. στον Mac
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 14-10-2009, 16:30
  4. Η VMware ανακοίνωσε το Fusion 3
    By MihalisGR in forum Ειδήσεις
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-2009, 16:40
  5. VMWare Fusion & Internet access
    By soulmategr in forum Windows, Linux, κλπ. στον Mac
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-09-2009, 23:53

Μέλη που έχουν διαβάσει αυτό το θέμα: 43

You do not have permission to view the list of names.