+ Απάντηση στο Θέμα
Αποτελέσματα 1 έως 9 από 9

Θέμα: ερωτηση για περιεχομενο εφαρμογης

1. Top - #1

Προεπιλογή ερωτηση για περιεχομενο εφαρμογης

θα ηθελα να ρωτησω αν επιτρεπεται(λογω πνευματικων δικαιωματων) να χρησιμοποιησει καποιος αποσπασματα ταινιων σε καποια εφαρμογη που θα διατιθεται επι πληρωμη. και αν δεν επιτρεπεται τι γινεται τελικα. Κλεινεις συμφωνια με τον παραγωγο, και εχει μεριδιο επι των κερδων?

2. Top - #2
    MacLifer nikos1908's Avatar
    Όνομα
    Νίκος

Προεπιλογή Απάντηση: ερωτηση για περιεχομενο εφαρμογης

Θα σε συμβούλευα να ρωτήσεις κάποιον νομικό που να ειδικεύεται στο θέμα που σε απασχολεί. Το να βασιστείς στο τι θα σου πει κάποιος από την κοινότητα, θα ήταν επιπόλαιο από την στιγμή που μιλάς για εμπορική εφαρμογή.
    Ουδείς άσφαλτος

3. Top - #3

Σιγουρα, θα ρωτησω δικηγορο για να ειμαι καλυμενος και μαλιστα θα το κανω αυριο πρωι πρωι, απλα ελεγα μηπως καποιος ηξερε να το συζηταγαμε.

4. Top - #4

Επανερχομαι με καινουριο ερωτημα.

Εστω οτι φτιαχνω μια εφαρμογη.Θεωρω δεδομενο οτι θα την σπασουν και θα την κατεβαζουν δωρεαν.(αληθεια, ολες οι εφαρμογες σπανε??υπαρχουν περιπτωσεις που δεν εχουν καταφερει να της σπασου??)

Εχω σκεφτει το εξης.

Καθε χρηστης να ανεβαζει το score που πετυχε σε ενα server και μετα εγω αυτην την πληροφορια να την κανω κατι...Ομως το προβλημα ειναι οτι θελω να βρω ενα τροπο να καταλαβαινω ποιο score προερχεται απο σπασμενη εφαρμογη, προκειμενου να μην το λαμβανω υποψιν.

Υπαρχει καποιος σεριακος αριθμος που να χαρακτηριζει μονοσημαντα την εφαρμογη σε καθε συσκευη?Δηλαδη αν ερθουν στον server 2-3 score με ιδιο σειριακο αριθμο τοτε παει να πει οτι ερχονται απο σπασμενες copies της εφαρμογης....Παιζει τιποτα τετοιο?

5. Top - #5
    MacLifer dviixv's Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by billidani7 View Post
    Επανερχομαι με καινουριο ερωτημα.

Εστω οτι φτιαχνω μια εφαρμογη.Θεωρω δεδομενο οτι θα την σπασουν και θα την κατεβαζουν δωρεαν.(αληθεια, ολες οι εφαρμογες σπανε??υπαρχουν περιπτωσεις που δεν εχουν καταφερει να της σπασου??)
    Εσένα σκοπός σου πρέπει να είναι να την κάνεις όσο πιο ασφαλή γίνεται.
    Απλά, σκέψου, ότι όταν υπάρχουν άνθρωποι που σπάνε εφαρμογές τύπου Adobe Suite...
    Quote Originally Posted by billidani7 View Post
    Εχω σκεφτει το εξης.

Καθε χρηστης να ανεβαζει το score που πετυχε σε ενα server και μετα εγω αυτην την πληροφορια να την κανω κατι...Ομως το προβλημα ειναι οτι θελω να βρω ενα τροπο να καταλαβαινω ποιο score προερχεται απο σπασμενη εφαρμογη, προκειμενου να μην το λαμβανω υποψιν.

Υπαρχει καποιος σεριακος αριθμος που να χαρακτηριζει μονοσημαντα την εφαρμογη σε καθε συσκευη?Δηλαδη αν ερθουν στον server 2-3 score με ιδιο σειριακο αριθμο τοτε παει να πει οτι ερχονται απο σπασμενες copies της εφαρμογης....Παιζει τιποτα τετοιο?
    Θα χρειαζόσουν κάτι (κάποιο υποπρόγραμμα) που θα "σημάδευε" το αρχείο κατά την εντολή του download, επιστρέφοντάς σου ένα κομμάτι του serial, ή και όλόκληρο τον serial number.

Ανάλογα θα έπρεπε να λειτουργεί κατά την κατάθεση του σκορ.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω όμως το εξής :
    Η κατάθεση του σκορ θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική ;
    αν όχι...δεν βλέπω για την ώρα κάποιο τρόπο εντοπισμού.
    - Et In Arcadia Ego -

6. Top - #6

η καταθεση του score δεν θα ειναι υποχρεωτικη. Οι top scorers θα εχουν καποια προνομοια.Επομενως δεν θελω να δωσω αυτα τα προνομοια σε χρηστες που εχουν σπασμενη εφαρμογη.

Εφοσον το download γινεται απο το itunes, εγω δεν μπορω να παρω το serial number της συσκευης την ωρα που κανει αιτηση για download.Δεν ξερω αν καταλαβα καλα την ιδεα σου.

Μια λυση που θα λειτουργουσε ειναι αν το itunes σε καθε εφαρμογη που κατεβαζει καποιος εδινει ενα μοναδικο κωδικο.Επομενως λογικα οι σπασμενες εφαρμογες θα εχουν ολες τον ιδιο κωδικο αφου ειναι αντιγραφες απο καποια αυθεντικη.Εικασιες κανω.Ψανχω να βρω ενα τροπο που να ξεχωριζει τους κανονικους απο τους τσαμπατζηδες

7. Top - #7
    Editor Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Καταρχήν, ναι, όλες οι εφαρμογές σπάνε. Δεν νομίζω ότι κάποια προνόμια που μπορεί να δώσεις στους top scorers θα αποτρέψουν κάποιον από το να το κατεβάσει σπασμένο.

Η συμβουλή μου είναι να προχωρήσεις χωρίς να σκέφτεσαι την πειρατεία και, πίστεψέ με, αν η εφαρμογή είναι καλή θα την αγοράσει ο κόσμος. Είναι τόσα πολλά τα εκατομμύρια χρηστών που δεν πρέπει να σε απασχολεί κάτι τέτοιο.

Στην τελική, αν την σπάσουν, πάει να πει ότι είναι πολύ καλή για να μπούνε στον κόπο! Οπότε πάλι επιτυχημένος θα είσαι!

8. Top - #8

Χμμμ.. billidani7 βρήκα ένα videακι που μπορεί να σε ενδιαφέρει, πιθανώς με κάποια τροποποίηση.
    Check http://www.youtube.com/watch?v= R0EIkCNyCiE (χωρίς το κενό)

9. Top - #9
    MacLifer leonine's Avatar
    Όνομα
    Παύλος

Quote Originally Posted by dali13gr View Post
    Καταρχήν, ναι, όλες οι εφαρμογές σπάνε. Δεν νομίζω ότι κάποια προνόμια που μπορεί να δώσεις στους top scorers θα αποτρέψουν κάποιον από το να το κατεβάσει σπασμένο.

Η συμβουλή μου είναι να προχωρήσεις χωρίς να σκέφτεσαι την πειρατεία και, πίστεψέ με, αν η εφαρμογή είναι καλή θα την αγοράσει ο κόσμος. Είναι τόσα πολλά τα εκατομμύρια χρηστών που δεν πρέπει να σε απασχολεί κάτι τέτοιο.

Στην τελική, αν την σπάσουν, πάει να πει ότι είναι πολύ καλή για να μπούνε στον κόπο! Οπότε πάλι επιτυχημένος θα είσαι!
    μάλλον έχεις δίκιο..
    Apple iMac MB953GR/A with Core i7 Plus
    MacBook Pro 2.4Ghz
    iPhone 4 16GB Black
    Ipod 160GB

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντ: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-01-2010, 20:34
  2. AthensBook App - Συνέντευξη με τους δημιουργούς της εφαρμογής
    By MihalisGR in forum Λειτουργικό iOS, Εφαρμογές & AppStore
    Απαντ: 4