+ Απάντηση στο Θέμα
Results 1 to 9 of 9

Θέμα: imac 21,5 + Western Digital Raptor + θερμοκρασια

Hybrid View

MacLifer domal's Avatar
    Όνομα
    Μάριος

Προεπιλογή imac 21,5 + Western Digital Raptor + θερμοκρασια

Παιδια ενας φιλος μου (τεχνικος υπολογιστων) ανοιξε τον καινουριο τον imac 21,5 και προσπαθησε να αλλαξει τον σκληρο που ειχε μεσα με ενα Western Digital Raptor 300gb
    Περιττο να σας πω οτι απλα σχεδον διπλασιαστηκε η ταχυτητα σε ολα ... ΑΛΛΑ
    Οι ανεμιστηρες στο φουλ !!!!!!
    Μου ειπε οτι ο σκληρος που ειχε μεσα ειχε και κατι τσαμπερακια ππυ συνδεονταν πανω στην motherborad αλλα ο Western Digital Raptor δεν ειχε τετοιες υποδοχες συνδεσης , προφανως θα ειναι ο αισθητηρας θερμοκρασιας σκληρου (στα παλια imac 24 πχ που εχω εγω , δεν εχει κατι τετοιο) με αποτελεσμα τα ανεμιστηρια 2 μου ειπε να δουλευουν στο φουλ
    Βεβαια το μηχανημα πηγαινε σφαιρα σε ολα !!!!! τουλαχιστον διπλασια ταχυτητα !!!! , αλλα ο θορυβος μεγαλος με τα ανεμιστηρια στο φουλ ... (για τον λογο αυτο εβαλε παλι πισω τον παλιο σκληρο) .
    Καμια ιδεα τι μπορει να κανει εχουμε ??? γιατι ακομα και στην περιπτωση που βαλει ssd δισκο τι θα γινει με τις θερμοκρασιες αν πρεπει να συνδεθουν αυτα τα τσαμπερακια
    Καποιος ειδικος στα mac ας βοηθησει τον τροπο που μπορουμε να αλλαξουμε σκληρο στα νεα imac (για τα παλια δεν υπαρχει κανενα προβλημα....υπαρχουν πολλα βιντεακαι στο youtube , lings klp)
    Sorry αν τα λεω λιγο περιεργα αλλα δεν ειμαι και τεχνικος ε ....

MacLife.gr grpap's Avatar
    Όνομα
    Γρηγόρης Π.

Προεπιλογή Απάντηση: imac 21,5 + Western Digital Raptor + θερμοκρασια

Να βαλει δισκο συμβατο.Με τζαμπερακια δηλαδη που να δινουν πληροφορια στη μητρικη περι των θερμοκρασιων του δισκου.Αλλιως,θεωρει οτι υπαρχει βλαβη και φουλαρει τους ανεμιστηρες.
    Με λιγα λογια,στα καινουργια οι δυνατοτητες παρεμβασης περιοριστηκαν κι'αλλο.

MacLifer domal's Avatar
    Όνομα
    Μάριος

να σαι καλα για την αμεση απαντηση , μερικες φορες αισθανομαι τυχερος που αγορασα mac ακριβως πριν βγουνε τα νεα (alluminium 24 !!) αλλα αν θελει να βαλειι ssd τι γινεται ?? υπαρχουν συμβατοι ?

MacLife.gr leonbis2000's Avatar
    Όνομα
    Λεωνίδας

Οι raptorες δεν θα ήταν η επιλογή μου. Είχα και εγώ raptorα στο παλιό pc. Πολύς θόρυβος και ενέργεια για ταχύτητα που σίγουρα δεν είναι διπλάσια. Είναι βέβαια πιο άνετο το μηχάνημα αλλά από την στιγμή που πήγαμε σε SSD μάλλον οι raptorες πέθαναν.
    Αν βάλει SSD το ανεμιστηράκι του σκληρού θα είναι άχρηστο γιατί δεν ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες. Πιθανόν να βλέπει το Mac ότι υπάρχει SSD και να απενεργοποιεί το ανεμιστήρι. Αλλά μπορεί και να μην το κάνει.
    Λύση ίσως να υπάρχει με τα προγραμματάκια ελέγχου στροφών ανεμιστήρων τύπου Fan Control, να το ορίσεις στις minimum και να μην ακούγεται. Αλλά ποιο το νόημα να χαμηλώσεις το ανεμιστήρι και ο raptorας να βράζει? Και ο δίσκος θα χαλάσει σύντομα και το μηχάνημα θα ανεβάζει extra θερμοκρασία λόγο του δίσκου μέσω της επαφής.
    Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
    Facebook Group: Greek Mac Community
    Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com

MacLifer domal's Avatar
    Όνομα
    Μάριος

μπα η λυση με το software την δοκιμασε αλλα δεν λειτουργει ..... παντως ταχυτητα εγω την ειδα και πηγαινε σφαιρα .. παντως η ατιμη η apple απορω γιατι θελει να περιορισει τοσο πολυ την οποια επεμβαση , στο τελος θα αγοραζουμε υπολογιστη σαν να αγοραζουμε τηλεοραση (ειναι βεβαια μια σκεψη και αυτο με τα θετικα της ) οσο για την θερμοκρασια ο ραπτορας δεν ανεβηκε πανω απο 46c

Όνομα
    Λεωνίδας

Κοίτα να δείς. Κατά την γνώμη μου οι δίσκοι raptor είναι κάτι το εξωγήινο για έναν Mac. Αυτοί οι δίσκοι αγοράζονται κατά 90% από τους maniac pc modders (που ήμουν) για γνωστούς και ευνόητους λόγους και γενικά είναι 'συνδεδεμένοι' με την φιλοσοφία του να πειράζω τον υπολογιστή γενικώς. Από αυτή την άποψη και μόνο Raptor και Mac δεν ταιριάζει για μένα και καλώς ή κακώς για να είσαι ευχαριστημένος με το Mac σου, καλό είναι να μπαίνεις στην φιλοσοφία του και να πάψεις να ασχολείσαι με αυτά. Εγώ αυτό έκανα και ηρέμησα..

MacLifer domal's Avatar
    Όνομα
    Μάριος

μα οπως ειπα ποσταρα για ενα φιλο μου , εγω μια χαρα ειμαι ευχαριστημενος και με το παραπανω απο τους mac μου

Όνομα
    Λεωνίδας

Δεν αναφερόμουν προσωπικά σε σένα Μάριε, απλά χρησιμοποίησα το δεύτερο Ενικό μιλώντας γενικά.

MacLife.gr dali13gr's Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Μπορεί να βραχυκυκλώσει το τζαμπεράκι αλλά δεν είναι είναι ενδεδειγμένη λύση καθώς θα δουλεύει ο ανεμιστήρας πάντα σε χαμηλές στροφές.

Όσο για τον περιορισμό των επεμβάσεων που επιβάλλει η Apple, δεν έχει αλλάξει κάτι. Και στα παλιά iMac και στα νέα, εφόσον ανοίξεις το μηχάνημα έχεις χάσει την εγγύηση.

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

1. Πως ελέγχω τη Θερμοκρασία
    By OrangeMike in forum MacBook
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 13-03-2010, 20:20
  2. θερμοκρασια macbook aluminum 2.4
    By marios264 in forum MacBook
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-02-2010, 10:21
  3. Θερμοκρασία στους 60 με 65 !!!
    By Tsakal in forum MacBook Pro
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-12-2009, 00:01
  4. Digital Tablet
    By Carpe_Diem_Rj in forum Γενικώς
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-12-2009, 14:09
  5. Digital RAW Compatibility Update 2.5
    By gha in forum Leopard & Snow Leopard
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-03-2009, 13:44

Μέλη που έχουν διαβάσει αυτό το θέμα: 0

You do not have permission to view the list of names.