+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 4 από 13 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 5 6 7 ... LastLast
Results 31 to 40 of 128

Θέμα: iPhone tethering & vodafone

Editor Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Προεπιλογή Απάντηση: iPhone tethering & vodafone - η αλητεία

Τελικά λύνεται με restore και μη αποδοχή του carrier update που θα εμφανίσει. Προσωρινά μέχρι να βγει νέο firmware για το iPhone.

MacLifer akibaba's Avatar
    Όνομα
    Akis

Μια καλη λυση ! αν και λυση αναγκης θα την ελεγα ειναι να παρετε μια καρτα F2G της Wind , που κανει 1 ευρω να την ενεργοποιησετε ,και σου δινει 3 gb δωρεαν τον 1ο μηνα kai 1,5gb για τους υπολοιπους μηνες για 1 χρονο !! εγω αυτο εκανα !! Στο κατω κατω 1 ευρω ειναι ! Το μονο παιδεμα ειναι η αλαγη σιμ ! (εκτος αν εχεις 2 ιφονια )

MacLifer

εγω παρολο που εκανα το carrier update δεν μου εχει εξαφανισει το tethering

MacLifer stayros's Avatar
    Όνομα
    Σταυρος

Quote Originally Posted by limited_one View Post
    Μα δεν στο εξαφανιζει, στο χρεωνει.
    I like two kinds of music: Heavy & Metal
    imac20"macbook/unibody13"iphone3g
    http://www.flickr.com/photos/stayrarg/

MacLifer

ναι αλλα ειναι παρανομο και καταχρηστηκο χωρις να εχει γινει προηγουμενη ενημερωση...

MacLifer giannisg2004's Avatar

Quote Originally Posted by Arwen View Post
    Συνήθως Cosmote και Vodafone έχουν κοινή πολιτική οπότε δεν θ' αργήσει και η Cosmote να ακολουθήσει. Δε νομίζω κάτι τόσο σημαντικό να το αντιμετωπίσουν διαφορετικά.
    Η Cosmote, όπως και η Vodafone είναι εταιρείες, και αν κάτι χαρακτηρίζει τις εταιρείες σε μια καπιταλιστική κοινωνία είναι ο αμοραλισμός ή ο ιμοραλισμός (δηλαδή, είτε αδιαφορούν παντελώς για το "σωστό" και "ηθικό", είτε, ακόμη και να ενδιαφέρονται, το κέρδος τους συγκινεί περισσότερο.)

Τι θέλω να πω με αυτό(προφανώς δεν κάνω αντι-καπιταλιστική προπαγάνδα ούτε οργανώνω επανάσταση!): Αν δουν οι manager της Cosmote (η οποία προς το παρόν τηρεί σιγή ιχθύος) τους πρώτους 1-2 μήνες εφαρμογής αυτής της τακτικής από την Vodafone να φεύγουν 4.000-5.000 πελάτες (από την Vodafone) και να κάνουν συμβόλαιο στην Cosmote, και τα κέρδη (κατά πάσα πιθανότητα) είναι περισσότερα απ'ότι αν χρέωναν το tethering, ε τότε δεν πρόκειται να το χρεώσουν στον αιώνα τον άπαντα! Βεβαίως, αυτά στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού, καθώς αλλάζει το θέμα με τον σχηματισμό καρτέλ και τις άτυπες συμφωνίες μεταξύ των κατά τα άλλα ¨εχθρικών" εταιρειών, που κατά περίεργο τρόπο καταλήγουν να "συμπνέουν" σε κάτι τέτοια θέματα!

Αυτά, όσον αφορά το τι συμβαίνει. Από την άλλη, προφανώς είναι εντελώς παράλογο να χρεώνουν το tethering. Εξηγούμαι: Πιθανότατα, συμφέρει, διότι προφανώς δεν εξαντλούν όλοι οι χρήστες το maximoum του data plan τους, με αποτέλεσμα οι εταιρείες όπως η Vodafone να πωλούν περισσότερα data plans από όσα σηκώνει το δίκτυό τους.Όμως, μεσω του tethering, αυξάνουν κατά πολύ οι πιθανότητες οι χρήστες να εξαντλήσουν όλο το data plan τους, γεγονός που θα αναγκάσει την Vodafone να αναβαθμίσει το δίκτυό της(==>ΜΕΓΑΛΑ έξοδα,χωρίς έξτρα κέρδος για να τα αντισταθμίσει!),διότι ειδάλλως θα καταρρεύσει το δίκτυό της (καθώς, όπως προείπα, δεν προέβλεπε πλήρη εξάντληση του data plan από τους χρήστες και πούλησε περισσότερα από όσα σήκωνε!). Ε, αυτά τα έξοδα της αναβάθμισης προσπαθεί να βγάλει(υποθέτω) από την χρέωση του tethering, καθώς και να αποθαρύνει κάποιους χρήστες, ανακουφίζοντας το δίκτυό της.

Παρόμοιες τακτικές έχουμε δει βέβαια και από ISPs (Internet Service Providers) (ISP throttling), οι οποίοι ποντάρουν στο γεγονός ότι δεν πρόκειται όλοι οι χρήστες να χρησιμοποιούν το μέγιστο bandwidth όλη την ώρα, και έτσι πωλούν περισσότερο bandwidth απ'όσο σηκώνει το δίκτυο. 'Ελα, όμως, που υπάρχουν και τα torrents, τα οποία πολλοί από μας αφήνουμε ανοιχτά νυχθημερόν, φτάνοντας στο όριο την γραμμή μας. Τι κάνουν λοιπόν οι ISPs? Αναβάμιση δικτύου? 'Απαπα, δεν συμφέρει! Έξτρα χρέωση? Θα το ήθελαν, αλλά είναι αδύνατο, καθώς η γραμμή είναι unlimited. Ααα, να μια έξυπνη ιδέα: Φιλτράρουμε την κίνηση στις ports των protocols που χρησιμοποιούν οι δημοφιλέστεροι torrent clients (Azureus, μTorrent, Transmission, κτλ.) και περιορίζουμε την ταχύτητα (Throttling)! Αλλά κάτσε, πώς θα το δικαιλογήσουμε, τι θα πούμε, ότι από απληστία πουλήσαμε περισσότερο bandwidth απ'όσο σηκώναμε, βασιζόμενοι ότι οι χρήστες δεν το χρειάζονται και δεν το χρησιμοποιούν όλο, και τώρα που πάν να το χρησιμοποιήσουν, γιόκ?
    Φαεινή ιδέα No 2: Ποιοι είναι περισσότεροι χρήστες, οι power users-maniac downloaders ή οι facebook users? Προφανώς οι δεύτεροι. Άρα, δικαιολογούμαστε ισχυριζόμενοι : "Είναι δυνατόν το 90% των χρηστών να ταλαιπωρείται από το 10% των χρηστών (Οι οποίοι ευθύνονται αποκλειστικά, και όχι εμείς, για την ταλαιπωρία του 90%, διότι κάνουν χρήση των υπηρεσιών που τους πουλήσαμε (τις οποίες πουλήσαμε, με το σκεπτικό ότι δεν θα τις χρησιμοποιούν!)?". Και είμαστε καλυμένοι.
    Sorry για το !

Εκτός του ότι με την ίδια λογική πρέπει να χρεώνουν και το internet, αν,π.χ., στο router συνδέεται και ο γείτονας (που επειδή είναι φιλαράκι, και επειδή έτσι γουστάρω στο κάτω κάτω, του έχω δώσει το password!), αυτό που θέλω να πω, είναι ότι το tethering είναι δυνατότητα που προσφέρει το iPhone (hardware-related), και όχι service(υπηρεσία) που προσφέρει ο πάροχος, ώστε να το χρεώνει. Δηλαδή, ο πάροχος δικαιούται να αυξήσει τις τιμές, άμα θέλει, αλλά όχι και τις δυνατότητες του hardware!
    Δηλαδή, αν εγώ εγκαταστήσω την εφαρμογή terminal στο iPhone και μέσω ενός script χρησιμοποιήσω το iPhone ως web server, ανακατευθύνοντας τα πακέτα στο macbook, θα μου το χρεώσει και αυτό?!!!

Αυτά τα (κατ'ευφημισμόν!) ολίγα είχα να πω, συγγνώμη αν κούρασα!
    Φιλικά πάντα.

Editor Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Quote Originally Posted by limited_one View Post

Δεν στο έχει εξαφανίσει αλλά αν πας να το χρησιμοποιήσεις θα καταλάβεις τι παίζει.

MacLifer
    Όνομα
    Γιώργος

Αυτό με το πακέτο της Wind και το F2G ακούγεται τουλάχιστον ενδιαφέρον.
    Το έχει δοκιμάσει κανείς;
    Αν είναι να πάρουμε data από εκεί με τους καραγκιόζηδες.

MacLifer grpap's Avatar
    Όνομα
    Γρηγόρης Π.

Quote Originally Posted by dali13gr View Post
    Δεν στο έχει εξαφανίσει αλλά αν πας να το χρησιμοποιήσεις θα καταλάβεις τι παίζει.
    Μπορει και να δουλευει.

MacLifer akibaba's Avatar
    Όνομα
    Akis

Quote Originally Posted by garvanit View Post
    Αυτό με το πακέτο της Wind και το F2G ακούγεται τουλάχιστον ενδιαφέρον.
    Το έχει δοκιμάσει κανείς;
    Αν είναι να πάρουμε data από εκεί με τους καραγκιόζηδες.
    Εγω το χρεισιμοποιω εδω και 2 μερες !! Δουλευει αψογα !!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 4 από 13 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 5 6 7 ... LastLast

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 31-03-2010, 15:29
  2. iphone 3gs tethering
    By giakouvis in forum Λειτουργικό iOS, Εφαρμογές & AppStore
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 25-09-2009, 15:24
  3. Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-08-2009, 02:16
  4. Τιμη του iPhone 3GS απο την vodafone στην Ιταλια