+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Θέμα: Migrate το Mac με το Time Machine - [ Snow Leopard ]

MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Lightbulb Migrate το Mac με το Time Machine - [ Snow Leopard ]

Αν χρησιμοποιείτε το Time Machine, τότε η μεταφορά του υλικού σας από το παλιό
    στο καινούριο σας Mac που παρουσιάζουμε στη συνέχεια, ή ένα restore του συστήματος
    είναι μια πολύ πιο εύκολη διαδικασία απ' ότι ίσως φαντάζεστε. Σε συνδυασμό με το
    "Migration Assistant",(Applications > Utilities > Migration Assistant), μπορείτε πολύ
    εύκολα να μεταφέρετε εφαρμογές, αρχεία, ρυθμίσεις, ότι περιέχει δηλαδή ο δίσκος σας.
    Ο μικρός αυτός οδηγός θα σας δείξει πως να το κάνετε.

Πρώτα απ' όλα, βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πρόσφατο backup στο δίσκο του Time Machine.
    Αν ναι, είστε έτοιμοι να προχωρήσετε. Αν όχι, click το εικονίδιο του "Time Machine" στο menu bar.
    Στη λίστα click "Back up now". Βεβαιωθείτε επίσης ότι, σε μεταφορά σε καινούριο μηχάνημα, έχετε
    ήδη εγκαταστήσει το Snow Leopard στον δίσκο προορισμού, (Macintosh HD).

1. Πηγαίνετε Applications > Utilities και ανοίξτε το Migration Assistant. Click "Continue".

2. Εισάγετε το admin password σας.

3. Τικάρετε το radio button "From a Time Machine…". Click "Continue".

4. Επιλέξτε τον δίσκο του Time Machine backup. Click "Continue".

5. Click το μπουτόν "Continue" όταν από αχνό γίνει έντονο.

Θα αρχίσει μεταφορά των δεδομένων. Με το πέρας της, restart το Mac και είστε έτοιμοι !.

Προληπτικά μέτρα :

Αφού ολοκληρωθεί το migration τρέχετε ένα permissions fix στον Macintosh HD. Για να το κάνετε
    πηγαίνετε /Applications/Utilities/Disk Utility, επιλέγετε το πρώτο εικονίδιο του Macintosh HD και
    click το μπουτόν Repair Disk Permissions.

Εκκινείτε το μηχάνημα σε Safe Boot, ώστε να καθαριστεί το σύστημα από διάφορα caches
    και να τρέξει ένας έλεγχος του δίσκου.

Επίσης, μπορείτε να τρέξετε το εξαιρετικό utility Onyx, για συντήρηση του συστήματος, ώστε
    να καθαριστούν και άλλα caches όπως font και boot caches. Κατ' αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται
    στο σύστημα η σωστή πρόσβαση του σε σημαντικά αρχεία.

.
    Last edited by iGiorgio; 08-02-2011 at 11:30. Reason: ανανέωση
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

MacLifer karaman's Avatar

Προεπιλογή Απάντηση: Migrate το Mac με το Time Machine - [ Snow Leopard ]

Sorry για τη χαζή απορία.

Το migrate θα επαναφέρει ολοκληρωτικά το σύστημα στην αποθηκευμένη μορφή; Ή τα διάφορα apps πχ που έχω κατεβάσει θα θέλουν install; Τα iTunes, iPhoto θέλουν ξανά μανά import κτλ ή τα βρίσκει όλα από το library;

Αν επαναφέρει το σύστημα στην pro format μορφή, τι νόημα έχει το format;

(μη βαράτε)
    PCs are from earth, Macs from Pandora

Όνομα
    Γιώργης

Με τικαρισμένα τα boxes στο βήμα 5, θα μεταφερθούν τα πάντα ως έχουν. Όσο αφορά στις διάφορες
    εφαρμογές, (τρίτων), ελάχιστες οι πιθανότητες να χρειασθεί κάποια επανεγκατάσταση ή επανεισαγωγή
    password.

MacLifer Virtuous's Avatar
    Όνομα
    Χρήστος Ζ.

Συγχαρητήρια για τον οδηγό. Θα ήθελα να μου απαντήσετε σε κάποιες ερωτησούλες.

Έχω εδώ και 4 μήνες το iMac 27'' i5 και παρατηρώ ότι είναι αρκετά πιο αργό. Δοκίμασα να κάνω clean με το onyx αλλά δεν είδα κάποιο αποτέλεσμα.

Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω clean install το Snow Leopard και στην συνέχεια να επαναφέρω τις ρυθμίσεις και τα προγράμματα με το migrate.

Θα δω διαφορά αν κάνω migrate ή θα μεταφέρω και το πρόβλημα;

2) θέλω να μεταφέρω το σύστημα μου σε ένα άλλο iMac 21.5'', το έχει δοκιμάσει κάποιος; θα έχω κάποιο πρόβλημα;

Ευχαριστώ
    "Once you go Mac, you never go back"

5. Το παρακάτω Μέλος λέει 'Ευχαριστώ' στον Virtuous για το χρήσιμο μήνυμα:

Editor Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις το ίδιο πρόβλημα. Όταν λες καθυστερεί, τι εννοείς; Ανοιξε ένα σχετικό θέμα στην ανάλογη κατηγορία.

Όσο για το δεύτερο ερώτημα, μπορείς να το κάνεις κανονικότατα, χρησιμοποιώντας το Time Machine.

MacLifer

Παιδια καλησπερα και καλως σας βρηκα.

Πριν απο λιγες μερες ο δισκος αρχισε και εκανε κατι τρελα και δεν bootare με τιποτα..
    Δηστυχως ειμαι εκτος εγγυησης και μην θελοντας να πληρωσω το ποσο των 250 ευρω για αλλαδη σκληρου και restore αποφασισα να το κανω μονος μου..

Η εγχειρηση ειχε επιτυχια και ο 320gb σκληρος αντικατασταθηκε απο εναν 1.5tb western digital..

Μετα περαστηκαν τα snow leopard πανω και πιστευα οτι το restore θα ειναι ευκολη υποθεση...Κι ομως εκει την πατησα..ανοιξα το Time Machine και το συνδεσα με τον εξωτερικο που κραταω backup.Ανοιξα το time machine και οταν πατησα restore στην ημερομηνια που ηθελα εγινε καποιο copy που ειχε διαρκεια μια ωρα περιπου..

Αυτο που εγινε ηταν ενα c/p του backup μου σε ενα folder μεσα στο partition του Mac os x και οχι full restore με αποτελεσμα να μην δουλευουν τα προγραμματα που δουλευω (adobe suite).

Ειδα οτι πρεπεθ να κανω καποια διαδικασια με το Migration αλλα οταν το ανοιγω και το βαζω να κανει backup απο καποιο αλλο σκληρο μου εμφανιζει μονο τον εσωτερικο και οχι τον εξωτερικο που εχει ολα τα backup απο το time machine.

Λογικα θα ειναι κατι απλο αλλα χρειαζομαι βοηθεια γιατι πρεπει επειγνοντος να δουλεψω και ολη αυτη η υποθεση με εχει καθυστερησει πολυ...

Ευχαριστω

Υ.Γ.Οταν αγοραζετε νεο mac να αγοραζετε και την εγγυηση για 3 χρονια..Α ξ ι ζ ε ι !

Όνομα
    Γιώργης

Δες εδώ, ίσως βοηθήσει.

MacLifer
    Όνομα
    Χάρης

Θέλω να κάνω μια ερώτηση.

Έχω κάνει backup μέσω Time Machine το σύστημά μου σε έναν εξωτερικό δίσκο.
    Πρόκειται να αλλάξω εσωτερικό σκληρό στο Macbook και θα ήθελα να επαναφέρω το παλιό μου σύστημα μέσω migration.
    Λογικά, μόλις συνδέσω τον εσωτερικό δίσκο θα του βάλω τα Snow Leopard και μετά θα εκκινήσω το migration έτσι; Το θέμα είναι ότι κάποιες εφαρμογές του iLife που θα εγκατασταθούν στον νέο εσωτερικό εγώ τις έχω διαγράψει τώρα και δεν υπάρχουν στο backup του Time Machoine. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί conflict?
    Επίσης, εγώ έχω τώρα τα SL 10.6.4 στο οποίο έχει γίνει το backup. Πρέπει να περάσω πάλι τα ίδια και μετά να κάνω το migration ή όχι;

Όνομα
    Γιώργης

Quote Originally Posted by sepsis View Post
    Θέλω να κάνω μια ερώτηση.

Έχω κάνει backup μέσω Time Machine το σύστημά μου σε έναν εξωτερικό δίσκο.
    Πρόκειται να αλλάξω εσωτερικό σκληρό στο Macbook και θα ήθελα να επαναφέρω το παλιό μου σύστημα μέσω migration.
    Λογικά, μόλις συνδέσω τον εσωτερικό δίσκο θα του βάλω τα Snow Leopard και μετά θα εκκινήσω το migration έτσι; Το θέμα είναι ότι κάποιες εφαρμογές του iLife που θα εγκατασταθούν στον νέο εσωτερικό εγώ τις έχω διαγράψει τώρα και δεν υπάρχουν στο backup του Time Machoine. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί conflict?
    Επίσης, εγώ έχω τώρα τα SL 10.6.4 στο οποίο έχει γίνει το backup. Πρέπει να περάσω πάλι τα ίδια και μετά να κάνω το migration ή όχι;
    1. Στον οδηγό αναφέρεται, ότι προτού κάνεις το migration θα πρέπει να εγκαταστήσεις στον
    καινούριο δίσκο το OS X.
    2. Με το iLife, δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς. Αν δεν υπάρχουν στο Time Machine backup,
    προφανώς δεν υπάρχει δυνατότητα migration τους από αυτό. Θα εγκατασταθούν μέσω του
    SL Install Disk.

Editor Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Προεπιλογή

Και γιατί να μην γίνει restore απευθείας από το Time Machine το Mac OS; Διπλή δουλειά είναι το migration χωρίς λόγο...

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 LastLast

Παρόμοια Θέματα

1. Migrate το Mac σας με το Time Machine [ Leopard ]
    By iGiorgio in forum Οδηγοί (Εφαρμογές)
    Απαντήσεις: 70
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-01-2011, 08:57
  2. Time Capsule - DHCP wireless & Time Machine Error
    By dviixv in forum Πληκτρολόγια, Ποντίκια, Airport Extreme, Time Capsule
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-02-2010, 13:56
  3. Migrate το Time Machine backup σε μεγαλύτερο δίσκο
    By iGiorgio in forum Οδηγοί (Εφαρμογές)
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-02-2010, 11:52
  4. WD με time machine
    By Kotsos in forum Δίσκοι, Εκτυπωτές, και λοιπά περιφερειακά.
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-11-2009, 16:57
  5. time machine
    By bizz in forum Προεγκατεστημένες, iLife, iWork
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-03-2009, 09:11