Καλησπέρα σε όλους,
Μετά από δυο εβδομάδες "βαριάς" ενασχόλησης με το iPad, έχω συνειδητοποιήσει ότι το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου που αφιερώνω σε αυτό (μετά το web browsing, φυσικά) πηγαίνει στη χρήση του iBooks. Πρόκειται παραγματικά για μια πολυ ωραία εφαρμογή, και σε συνδυασμό με τη μεγάλη και ευκρινέστατη οθόνη του iPad, το διάβασμα γίνεται πραγματική απόλαυση...
Το μόνο "μελανό" σημείο που δεν έχω καταφέρει να λύσω είναι το εξής: Ενώ στα κανονικά βιβλία μπορώ να αυξήσω το font size κατά βούληση, κάνοντας έτσι το κείμενο όσο ευανάγνωστο θέλω, δεν μπορώ δυστυχώς να κάνω το ίδιο και κάποια σκαναρισμένα pdf που τα έχω μετατρέψει από Calibre σε epub όπως π.χ. τα κόμικς (ναι, ομολογώ ότι διαβάζω και τέτοια πολλές φορές!).
Αυτό είναι πρόβλημα, διότι κάποιες φορές τυχαίνει η εικόνα να είναι σχετικά μικρή και δυσανάγνωστη... Μια λύση είναι να διαβάζω με το iPad σε portrait (όπου επειδή φαίνεται μόνο μια σελίδα σε αυτό το view, αυτή απεικονίζεται μεγαλύτερη), αλλά καμμια φορά και αυτό ακόμα δεν επαρκεί.
Με δεδομένο ότι με βολεύει πάρα πολύ το iBooks (και δε θέλω να καταφύγω στο GoodReader το οποίο είναι προσανατολισμένο στα pdf, αλλά δε με βολεύει όσο το προαναφερθέν πρόγραμμα), μήπως γνωρίζει κανείς αν υπάρχει κάποια λύση, είτε κατά τη διάρκεια της μετατροπής του pdf, είτε κατά την ανάγνωση στο iBooks;
Ευχαριστώ.
Bookmarks