+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 7 1 2 3 4 ... ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 61

Θέμα: Εντυπώσεις από τα νέα MacBook pro (mid 2010) core i5/i7

1. Top - #1
    MacLifer andreaseto's Avatar
    Όνομα
    Ανδρέας

Προεπιλογή Εντυπώσεις από τα νέα MacBook pro (mid 2010) core i5/i7

Μιας και είδα ότι και ένα άλλο μέλος του maclife έγινε κάτοχος ενός νέου macbook pro είπα να ανοίξω ένα γενικό θέμα που θα γράφουμε συγκεντρωτικά τις εντυπώσεις μας από τα νέα φορητά με τους νέους επεξεργαστές core i ώστε όποιος θέλει πληροφορίες να μη χρειάζεται να ψάχνει σκόρπιες εντυπώσεις στα διάφορα θέματα.

Έγινα και εγώ κάτοχος του MacBook pro που περίμενα (15άρι, core i7, 7200 σκληρό και υψηλής ανάλυσης ματ οθόνη) και μάλιστα ακριβώς στο χρονικό διάστημα που μου είχε πει η iSquare! Εντυπωσιάστηκα μιας και μου είχαν πει ότι 25 μέρες από την ημέρα της παραγγελίας θα ερχόταν και πράγματι ακριβώς 25 μέρες μετά με πήραν τηλέφωνο για να με ενημερώσουν ότι είχε έρθει και ότι θα μου το στέλνανε 2 μέρες μέτα (Πέμπτη 27/5). Έτσι και έγινε! Εδώ λοιπόν είναι και οι πρώτες πολύ πρώιμες εντυπώσεις μου:

Εμφάνιση
    Όντας κάτοχος MacBook Pro mid 2007 (το παλιό design) δεν ήταν και ..πολιτισμικό σοκ το νέο σχέδιο και η ποιότητα, παρ'όλα αυτά εντυπωσιάστηκα! Δείχνει πιο στιβαρό, πιο ποιοτικά κατασκευασμένο, είναι πιο λεπτό, ελαφρώς πιο βαρύ (στα χαρτιά) αλλά εμένα μου φαίνεται πιο ελαφρύ (ίσως λόγω καλύτερης κατανομής βάρους) και εμφανισιακά πιο "απλό" (με την θετική έννοια). Γενικώς μου αρέσει, είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω!

Το πληκτρολόγιο δείχνει πιο "σκληρό" αλλά μου αρέσει. Ωστόσο δεν έχω αποφασίσει ποιο μου αρέσει περισσότερο σε αίσθηση (το παλιό ή αυτό) αν και εκτιμησα που έχουν μία μεγαλύτερη απόσταση τα πληκτρα μεταξύ τους (νομίζω κάνω και λιγότερα λάθη).

Οθόνη
    Από την οθόνη είμαι πολύ εντυπωσιασμένος! Δε ξέρω τι καλύτερο δίνουν στο χρώμα οι glossy (και δε με ενδιαφέρει προτιμώ να έχω μία πιο ξεκούραστη ματ οθόνη) αλλά τα χρώματα είναι πιο ζωντανά σε σχέση με την οθόνη του παλιού mac! Είναι μάλιστα και πιο φωτεινή, τόσο που όταν κάθομαι στο παλιό, να έχω την αίσθηση ότι από το ρεύμα πήγα στη μπαταρία (ξέρετε που αυτόματα μειώνεται λίγο η φωτεινότητα για την μπαταρία)!

Όσο για το περίφημο θέμα με την ανάλυση, όλα είναι ευανάγνωστα και χαίρομαι που επέλεξα αυτήν γιατί ήθελα να έχω περισσότερο χώρο! Στο netbeans για παράδειγμα, στις default ρυθμίσεις, έχω 10 γραμμές περισσότερο κώδικα προς θέαση. Όταν ξαναγυρνάω στη παλιά οθόνη με τη χαμηλότερη ανάλυση (1440x990 έναντι 1680x1050) νοιώθω σαν "γκρούβομαι - ότι δεν έχω χώρο" μέχρι να τη (ξανα)συνηθίσω.

Όλα αυτά βέβαια είναι υποκειμενικά. Ωστόσο όσοι αναζητούν κάτι παραπάνω από τη στάνταρ ανάλυση, πιστεύω ότι δε θα το μετανοιώσουν αν και για ασφάλεια καλό θα ήταν να μπορέσουν να τη δουν απο κοντά. Ποτέ δε ξέρεις.

Επιδόσεις
    Είναι πιο γρήγορος ο νέος φορητός! Δεν τον έχω τεστάρει και ιδαίτερα (είπαμε πρώτες εντυπώσεις) αλλά τα πάντα δείχνουν να πηγαίνουν ελαφρώς πιο γρήγορα. To μόνο εντυπωσιακό σοβαρό τεστ που έκανα ήταν με το garageband που είχα δει σε ένα unboxing στο youtube και ήθελα να δω αν όντως ίσχυε ή είχε "κλέψει" ο τύπος (φαντάζομαι καταλαβαίνετε τι εννοώ). Χωρίς να κρατάω χρόνο (παρά στο περίπου), στο παλιό για να ανοίξει την 1η φορά (αλλά υπήρχαν ανοιχτές εφαρμογές εκείνη τη στιγμή) ήθελε περίπου μισό λεπτό. Στο καινούργιο με καμία ή ελάχιστες εφαρμογές ανοιχτές το garageband χρειάστηκε κάπου στα 5 δευτερόλεπτα για να ανοίξει για 1η φορά! Σημείωση ότι και στον παλιό φορητό έχω 7200 σκληρό (αν και 320GB). Φυσικά αυτή η μεγάλη διαφορά στην εκκίνηση δεν είναι κανόνας αλλά στη συγκεκριμένη εφαρμογή είναι εντυπωσιακή!

Θερμοκρασία
    Δε το έχω δουλέψει και ιδιαίτερα αλλά προς το παρόν φαίνεται να ισχύει το εξής. Πιο ψυχρός σε χαλαρές συνθήκες σε σχέση με το παλιό μου αλλά ανεβαζει εύκολα θερμοκρασία αν ζοριστεί. Ωστόσο κατεβαίνει και γρήγορα όταν ηρεμήσει. Αλλά θα πρέπε να το δω σε φουλ καθημερινή χρήση κάτι που θα γίνει σε καμιά εβδομάδα για να σας πω ακριβώς γιατί έχω πολύ μικρό δείγμα ως τώρα.

Λοιπά - επίλογος
    Από όσο μπορώ να διαπιστώσω, με την προυπόθεση ότι θα αποδειχτεί "σκυλί" και αξιόπιστος, είναι φορητός για να αντέξει πολλά χρόνια με άνεση. Ανανεώνεται εύκολα η διάρκεια ζωής του με διπλάσια μνήμη ram και ssd όταν πέσουν οι τιμές. Ο επεξεργαστής δείχνει εξαιρετικός και μόνο αν κάποιος κάνει συνεχή χρήση του με rendering και μετατροπές μπορεί να θέλει να αλλάξει πιο γρήγορα φορητό για νέο πιο δυνατό επεξεργαστή.

Τα μόνα μειονεκτήματα του (σε μία 1η ανάγνωση) είναι ότι η usb3 δεν είχε διαδοθεί ακόμα τη στιγμή που βγήκανε τα νέα φορητά (σχετικά με το σχόλιο μου για τη διαχρονικότητα) και ότι έχει μόνο 2 usb2 (αν και δε με ενοχλεί, σπάνια θα θέλω παραπάνω) οι οποίες είναι και κολλητά...

Προς το παρόν είμαι πολύ ικανοποιημένος!

Α είπα ότι το νέο trackpad είναι εκπληκτικό;

2. Top - #2
    MacLifer Katana's Avatar
    Όνομα
    Αλέξανδρος

Προεπιλογή Απάντηση: Εντυπώσεις από τα νέα MacBook pro (mid 2010) core i5/i7

Καλορίζικος, η μπαταρία κρατάει πολυ?
    Macbook Pro i7 & Magic Mouse, iMac 21.5'' & Magic Mouse, Macbook White, Macbook Air 11'', iPhone4 32GB, iPad 2 3G 64GB

3. Top - #3
    MacLifer ioannitis's Avatar
    Όνομα
    Σπύρος

Στα περισσότερα θα συμφωνήσω και εγώ με το φίλο andreaseto.
    Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία από Μακ αλλά τα λεγόμενα του αντιστοιχούν εν πολλοίς και στον αντίστοιχο 17αρη Macbook.

H μόνη μου "ένσταση" (όχι προς τον Αντρέα αλλά προς τον ανεμιστήρα του φορητού!) είναι οι θερμοκρασίες ακόμη και με χαλαρή δουλειά ανεβαίνουν αρκετά. Παρόλο που ήμουν σε σχετικά δροσερό χώρο με λίγο χρήση dvd και λίγο σκάλισμα του λειτουργικού κάποια στιγμή ο φορητός έβγαζε αρκετή ζεστη. Ο ανεμιστήρας ιδιαιτέρως αθόρυβος βέβαια (έχω "Σκάλωμα" με την ησυχία. Ο επιτραπέζιος Πισής για παράδειγμα μπορεί να έχει μέσα 7 ανεμιστήρες αλλά δεν κάνει ... κιχ! ) αλλά έχω την άποψη ότι η Αpple έπρεπε να "θυσιάσει" 3-4 ντεσιμπελ και να βάλει έναν (ή δύο, νομίζω ότι το 17αρη έχει 2 ανεμιστηράκια αλλά δεν ξέρω σίγουρα) για να είναι πιο δροσερό και επομένως πιο "ευχάριστο" στη χρήση γιατί τώρα υπάρχει μια μικρή δυσφορία.

Γενικότερα, νομίζω ότι μάλλον είναι απαραίτητη και μία βάση με ανεμιστηράκια για ψύξη. Είχα χρησιμοποιήσει για αρκετό καιρό στο βαιο μου και πραγματικά ο φορητός ήταν διαρκώς δροσερός ακόμη και σε βαριές δουλειές.

Quote Originally Posted by Katana View Post
    Για το 17αρη συνέβη το εξής καταπληκτικό: από τη μία ή ώρα περίπου το βράδυ το βγάζω από την πρίζα για να το δουλέψω μόνο με μπαταρία για να την αδειάσω πλήρως. Με αρκετό σκάλισμα φτάνει η ώρα 3.30 και ήταν περίπου 55%. Τον αφήνω σε αναμονή (απενεργοποίησα από τις επιλογές ενέργειας ότι έπρεπε για να μην κλείσει τίποτα πέρα από την οθόνη)και περίμενα ότι άντε μέχρι τις 5-6 να κράταγε έστω και σε απλή αναμονή. Εγώ κοιμήθηκα αρκετά πιο αργά αλλά η κυρά μου που σηκώθηκε πιο νωρίς τον βρήκε κανονικά σε λειτουργία στις 8:30 και τον σκάλισε και κανά μισάωρο πριν κλείσει! Εντυπωσιακή διάρκεια αν μη τι άλλο!
    Τελευταία επεξεργασία: 29-05-2010 στις 10:18.

4. Top - #4
    Όνομα
    Ανδρέας

Καλορίζικο ο φορητός Ioannitis! Σου ήρθε καλά το θέμα της αναμονής από ότι είδα στο άλλο θέμα!

Σχετικά με το θέμα τη θερμοκρασίας, επειδή έχω εμπειρία και με τον παλιό μπορώ να σου πω ότι σε αίσθηση είναι το ίδιο θα έλεγα. Δηλαδή το νοιώθεις ζεστό. Εφόσον είσαι "νιούφης" θα σου πάρει λίγο χρόνο να το αποδεχτείς. Είναι κάτι το φυσιολογικό ειδικά αν σκεφτείς πόσο λεπτό είναι και ότι είναι φτιαγμένο από αλουμίνιο για αυτό το λόγο. Θα βοηθούσε αν έλεγες θερμοκρασίες γιατί μπορεί όντως να τύχει και να υπάρχει κάποιο πρόβλημα ωστόσο.

Στο παλιό και στον καινούργιο χρησιμοποιώ ένα πρόγραμμα που λέγεται fan control και του δίνεις κάποιους κανόνες για τη λειτουργία των ανεμιστήρων. Συνήθως βάζω ελάχιστη 60 βαθμούς και μέγιστη 70 αν και στο καινούργιο προσανατολίζομαι να το αυξήσω σε 75 με γνώμονα να αντέξουν περισσότερο στο χρόνο οι ανεμιστήρες.

Επίσης στον παλιό χρησιμοποιούσα και το coolbook μέσω του οποίου μπορούσες να κατεβάσει την κατανάλωση ρεύματος των core 2 duo επεξεργαστών χωρίς να πέφτουν οι επιδόσεις! Μπορούσες κατεβάσεις από 5 έως 10 βαθμούς τη θερμοκρασία ανάλογα τι κομμάτι επεξεργαστής σου είχε τύχει! Υποθέτω δε θα δουλέψει σε μας προς το παρόν και δε το δοκιμάζω. Ελπίζω να βγει έκδοση για core i5/i7.

Μιας και έβαλα το istat menus ας μιλήσω και λίγο με νούμερα. Σε 1η φάση (γιατί σε μία εβδομάδα θα τον θέσω σε φουλ χρήση) θα έλεγα ότι πάνω κάτω ο μέσος όρος θερμοκρασίας είναι ο ίδιος με τον παλιό. Ωστόσο έχουν αλλάξει τα άκρα. Δηλαδή σε χαλαρές συνθήκες είναι πιο ψυχρός από 5 έως και 10 βαθμούς. Σε συνήθεις συνθήκες είναι ίδιος με τον παλιό δηλαδή 59-64 ενώ όταν αρχίσει να δουλεύει περισσότερο φτάνει τους 75 αν και δεν τον έχω φτάσει στα όριά του. Θα το κάνω όμως μιας και έχω δει κάπου τρόπο μέσω terminal να βάλεις να δουλεύουν στο μεγιστο και τα 4 threads ώστε να δεις θερμοκρασίες οπότε εκεί θα φανεί.

Κάποια στιγμή θα τους βάλω και τους 2 φορητούς δίπλα και θα κάνω τις ίδιες εργασίες ώστε να μιλήσω με ακρίβεια για τις θερμοκρασίες! Σήμερα είναι μία ιδιαίτερα ζεστή μέρα!

Quote Originally Posted by Katana View Post
    Ευχαριστώ! Δε ξέρω πόσο μπορεί να φτάσει στο μέγιστο, αλλά μπορώ να σου πω το εξής. Χωρίς καμία παραχώρηση από μέρους μου δηλαδή
    • φωτεινότητα οθόνης στο μέγιστο
    • φωτεινότητα πληκτρολογίου στο μέγιστο
    • ασύρματο δίκτυο ανοιχτό
    • bluetooth ανοιχτό
    • Ενεργοποιημένη μόνο η δυνατή κάρτα γραφικών (απενεργοποιημένη η αυτόματη εναλλαγή γραφικών δηλαδή)
    • εργασία / διασκέδαση σαν να δουλεύεις με ρεύμα, χωρίς να σε νοιάζει η οικονομία

πιάνει 3-4 ώρες διάρκεια μπαταρία. Οπότε με προσοχή μπορεί να φτάσει ακόμα και τις τιμές που λέει η Apple (8 ώρες για τα core i7) υποθέτω.

5. Top - #5
    MacLifer ioannitis's Avatar
    Όνομα
    Σπύρος

Quote Originally Posted by andreaseto View Post
    Καλορίζικο ο φορητός Ioannitis! Σου ήρθε καλά το θέμα της αναμονής από ότι είδα στο άλλο θέμα!

...
    Σ' ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι και σε σένα καλοδούλευτος και απροβλημάτιστος να είναι!
    Όντως ήμουν αρκετός τυχερός καθώς όπως κατάλαβα μάλλον πρέπει να είναι από ακύρωση παραγγελίας. Δεν ξέρω γιατί ακυρώθηκε (αν είναι έτσι) αλλά εγώ είμαι πέρα από τυχερός και χαρούμενος καθώς δεν χρειάστηκε να περιμένω το μήνα που υπολόγιζα και ο παραλίγο ιδιοκτήτης "χαμένος" (εκτός φυσικά και αν παράγγειλε κάτι ανάλογο).

Όπως σωστά παρατήρησες είμαι "νέοπας" στο άθλημα οπότε "λεπτομέρειες" για θερμοκρασίες και βολτ δεν θα ψάξω άμεσα καθώς προσπαθώ να εγκλιματιστώ στο νέο λειτουργικό πρώτα. Μπορεί όλα να δείχνουν απλά αλλά η μετάβαση για να ειναι ολοκληρωμένη απαιτεί αρκετό κόπο από τον χρήστη.

Πάντως ο μεγαλύτερος και πιο αξιόπιστος "κριτής" είναι τα χέρια μου! Και αυτά μου λένε ότι και χωρίς ιδιαίτερη πίεση η θερμοκρασία ανεβαίνει αρκετά στο μηχάνημα. Αρκετά σε σχέση εννοώ με την προηγούμενη εμπειρία μου από φορητούς. Ίσως επιβαρύνει την κατάσταση πέρα από το i7 η ταυτόχρονη παρουσία του σκληρού 7200 που λογικά θα παράγει περισσότερη θερμότητα από τον "απλό" των 5400 σ.α.λ.

Ήδη έχω ψάξει για βάση με ανεμιστήρες γιατί αυτή που έχω είναι μεν καλή αλλά είναι για μέχρι 15". Δεν έχω βρει κάτι αξιόλογο προς το παρόν. Θεωρώ την καλή ψύξη τη βάση για ένα απροβλημάτιστο σε βάθος χρόνου μηχάνημα και μέχρι τώρα δεν μου έχει βγει λάθος αυτό καθώς συνηθίζω να κρατώ για αρκετά χρόνια τα μηχανήματα μου !

6. Top - #6

απ οτι καταλαβα εαν δεν το χρειαζεσαι για απαιτητικη δουλεια δεν αξιζει τα 2500 ......

7. Top - #7
    MacLifer nsgf's Avatar
    Όνομα
    Χρήστος

Καλορίζικος!
    όσον άφορα την στιβαρότητά του, κράτα το ΜΟΝΟ με το ένα χέρι από τη μια πλευρά (έχοντας το ανοικτό) και δες πόσο εύκολα θα στραβώσει...
    το παλιό mbp ήταν πιο στιβαρό, hands down...ίσως είναι ο ενθουσιασμός σου ή ακόμα και το πιο compact design που σε οδηγεί στο να διαμορφώσεις τέτοια, λανθασμένη κατ' εμέ, άποψη...

8. Top - #8
    Όνομα
    Ανδρέας

Ευχαριστώ όλους για τα καλορίζικα!

Ioannitis αν πάρουμε ως κριτή τα χέρια θα έλεγα ότι είναι πάνω κάτω η ίδια κατάσταση με το παλιό.

mchrisober έχεις δίκιο σε αυτό όσο αφορά το θέμα του επεξεργαστή. Το βασικό είναι ότι όλοι φαίνονται σαν 4πύρηνοι (και ας είναι 2πύρηνοι ) και γενικότερα η νέα αρχιτεκτονική των επεξεργαστών i είναι που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τους core 2 duo. Από κει και πέρα μεταξύ τους έχουν διαφορές στη ταχύτητα που δε φαίνονται σε καθημερινή χρήση παρά μόνο αν κάνεις απαιτητική δουλειά. Υπάρχει ένα αλλά όμως. Ο ακριβός έχει και διπλάσια μνήμη γραφικών (512 αντί για 256) που είναι και ο λόγος που πήγα στο ακριβό μοντέλο και όχι στο φθηνό (η ματ υψηλής ανάλυσης οθόνη που με ενδιέφερε έμπαινε σε όλα). Δηλαδή εξέτασε αν σε ενδιαφέρει και αυτή η παραπάνω μνήμη.

nsgf θυμάμαι και από άλλο θέμα ότι δε σου έχει καθίσει καλά ο νέος unibody σχεδιασμός. Επίσης δεν είπα ότι είναι πιο στιβαρό αλλά δείχνει πιο στιβαρό. Όταν ακουμπώ τα χέρια και το πληκτρολογώ ή όταν τον πιάνω να τον μεταφέρω μου δίνει αυτήν την αίσθηση. Δεν έχω σκοπό να σε αμφισβητήσω και ούτε έχω σκοπό να κάνω το πείραμα συνειδητά για να σε διαψεύσω!

9. Top - #9

Προεπιλογή Re: Εντυπώσεις από τα νέα MacBook pro (mid 2010) core i5/i7

Σήμερα παραλαμβάνω και εγώ. Θα επιστρέψω με εντυπώσεις

Sent from my iPhone using Tapatalk

10. Top - #10
    Όνομα
    Ανδρέας

Προεπιλογή Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τα νέα MacBook pro (mid 2010) core i5/i7

Quote Originally Posted by virtsou View Post
    Σήμερα παραλαμβάνω και εγώ. Θα επιστρέψω με εντυπώσεις

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Άντε με το καλό! Αυξανόμαστε βλέπω!

Λοιπόν χθες έκανα ένα πιο σοβαρό τεστ σχετικά με τη θερμοκρασία το οποίο περισσότερο προέκυψε. Είπα να συγχρονίσω το iPod μου με το νέο φορητό. Επέλεξα τις λίστες που ήθελα αλλά δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είχε προεπιλογή για συγχρονισμό και όλες τις φωτογραφίες του iPhoto! Έτσι λοιπόν άρχισε να περνάει τα τραγούδια και κάποια στιγμή έβλεπα ένα optimizing κάτι και ένα αύξων αριθμό με άνω όριο το 8000 περίπου (όσες φωτό είχα στο iPhoto!). Επειδή είδα ότι χρησιμοποιούσε όλα τα threads από 96% μέχρι 99% το άφησα. Δε θυμάμαι πόση ώρα χρειάστηκε για να τελειώσει πρέπει να δούλευε 10 με 15 λεπτά με τον επεξεργαστή στο φουλ. Η θερμοκρασία με τους ανεμιστήρες να δουλεύουν στις 5900 στροφές περίπου έφτασε και έπαιζε μεταξύ 86-89 βαθμούς. Νομίζω ότι αυτό είναι μεγαλύτερο από το παλιό. Το ενδιαφέρον είναι ότι αφού τελείωσε σε 2-3 λεπτά είχε επανέλθει στο 52 βαθμούς!!! Στο παλιό θα ήταν κάπου στους 65 και άντε να έπεφτε 2-3 βαθμούς μετά από πολύ ώρα! Πρέπει να κάνω κάποια στιγμή δοκιμές ταυτόχρονα με ίδια σενάρια και στα 2 laptop για να δω ακριβείς διαφορές στις επιδόσεις και στη θερμοκρασία.

Να θυμίσω ότι αυτές είναι οι θερμοκρασίες επεξεργαστή και όχι του φορητού όταν ακουμπάμε τα χέρια μας!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 7 1 2 3 4 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Απαντ: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-05-2010, 16:02
  2. Απαντ: 44
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-01-2010, 11:13
  3. QuickTime X - Εντυπώσεις, Προβλήματα, Απορίες...
    By NonBorn in forum Προεγκατεστημένες, iLife, iWork
    Απαντ: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-08-2009, 10:01
  4. Εντυπώσεις από το iPhone firmware 2.2
    By MihalisGR in forum Ενημέρωση
    Απαντ: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-2008, 10:35
  5. Απαντ: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-11-2008, 14:49

Δικαιώματα Δημοσίευσης