+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Θέμα: Port Forwarding

MacLifer

Προεπιλογή Port Forwarding

Καλημέρα. εχω μια ερώτηση...θέλω να κάνω port forwαrding στο azureus μου, αλλα απ'οτι έμαθα πρέπει να βρώ την IP. του μακbook μου...Πως τα κάνω ολα αυτα ρε παιδια??

MacLifer evripidis's Avatar

Προεπιλογή Απάντηση: Port Forwarding

Την IP σου θα την βρεις πολύ απλά αν πας στο System Preferences-> Network. Εκεί μέσα κάτω από τη σύνδεση θα δεις την IP σου.

Το θέμα όμως είναι ότι για να κάνεις port forwarding δεν είναι θέμα IP (καλά είναι και απ'αυτήν) αλλά port. Πρέπει να μπεις στο router και να δηλώσεις μια port. Διάβασε το manual του router σου, το λέει αυτό.
    Last edited by evripidis; 04-02-2009 at 13:18.

Editor nicos00's Avatar
    Όνομα
    Νίκος

Αν δεν έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο να προτιμάς το azureus, πειραματίσου λίγο και με άλλα προγράμματα. Υπάρχουν πολύ πιο ελαφριά, όπως το utorrent και το transmission που προσφέρουν τις ίδιες ταχύτητες, και δεν χρειάζεται και να μπλέξεις με pοrt forward κλπ. (Τουλάχιστον εγώ δεν έκανα καμία ρύθμιση, και πιάνω full ταχύτητα). Αλλιώς, ό,τι λέει ο Ευριπίδης.

**Στις ρυθμίσεις του router σου μπορείς να μπεις γράφοντας στον browser σου για διεύθυνση: "192.168.1.1" . Αν σου ζητήσει username και κωδικό και δεν θυμάσαι ποτέ να έβαλες κάτι τέτοιο, κατα πάσα πιθανότητα είναι username:admin, password:admin. (Είναι το default συνήθως).

Quote Originally Posted by nicos00 View Post
    Υπάρχουν πολύ πιο ελαφριά, όπως το utorrent και το transmission που προσφέρουν τις ίδιες ταχύτητες, και δεν χρειάζεται και να μπλέξεις με pοrt forward κλπ. (Τουλάχιστον εγώ δεν έκανα καμία ρύθμιση, και πιάνω full ταχύτητα).
    Δεν είναι θέμα του προγράμματος, είναι θέμα το πως δουλεύουν τα torrents και τα routers. Θες δε θες εαν έχεις router την port θα την ανοίξεις. Έπειτα θα πας στο πρόγραμμα - όποιο και αν είναι αυτό - και θα δηλώσεις πως από αυτή θα κατεβάζεις τα torrent μου. Εαν σε πει ότι είναι ανοιχτή, οκ. Αν είναι κλειστή κάπου θα χάνεις. Πολλές φορές θα κατεβάζει, αλλά θα χάνει.

Editor nicos00's Avatar
    Όνομα
    Νίκος

Τότε παίζει να είναι θέμα του router μου? Τι να πω.. Γιατί το utorrent μου επιλέγει τυχαία θύρα κάθε φορά, και το φωτάκι πάντα ανάβει πράσσινο και πιάνω καλές ταχύτητες. Όταν δοκίμασα το transmission, επειδή το ακούω συχνά, δεν έπιανε καθόλου σύνδεση, και ήθελε να ανοίξω θύρα.. Και στο port forwarding του router που ξανατσέκαρα τώρα δεν έχω κανει καμία ρύθμιση για το utorrent! (?)

MacLifer

Ωραία, η IP εβρέθει! Πώς τη δηλώνω τη ρημάδα την Πορτ-α μέσα απο το ρούτερ?

Editor Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Εξαρτάται από το router που έχεις. Μπες στο www.portforward.com και θα βρεις ό,τι πληροφορία θέλεις.

Quote Originally Posted by chrisb View Post
    Ωραία, η IP εβρέθει! Πώς τη δηλώνω τη ρημάδα την Πορτ-α μέσα απο το ρούτερ?
    Πέρα από αυτό που λέει ο Dali, manual ;;;;;

MacLifer

Οκ πήγα...μου λέει τα εξής... firewall disabled, spi disabled ....Sto Local Ip grafw thn I.P pou mu leei sto network preferances?

Editor MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης

Quote Originally Posted by chrisb View Post
    Οκ πήγα...μου λέει τα εξής... firewall disabled, spi disabled ....Sto Local Ip grafw thn I.P pou mu leei sto network preferances?
    Γιατί βρέ παλικάρι τα μισά μας τα γράφεις Ελληνικά και τα άλλα μισά greeklish; Καινούργια μόδα είναι αυτή; Μόνο Ελληνικά παρακαλώ!

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 LastLast