+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 17

Θέμα: Το iMac Crashάρει συνέχεια!

Hybrid View

1. Top - #1
    MacLifer peskat's Avatar
    Όνομα
    Γιώργος

Προεπιλογή Το iMac Crashάρει συνέχεια!

Μια βοήθεια στα γρήγορα,αν ξέρει κάποιος οτιδήποτε, μιας και είναι Κυριακή και δεν μπορώ να επικοινωνήσω με service.

Έχω τον iMac 27'' i5. Χτες μπήκα σε Bootcamp για μερικές ώρες, και όταν ξαναγύρισα σε OSX, άρχισε να κολλάει συνέχεια και χωρίς λόγο. Το bootcamp μου έκανε checkdisk, αλλά μόνο στο δικό του partition, οπότε δεν ξέρω αν έχει σχέση. Έχω ήδη κάνει Repair Disk, Repair permissions, safe mode, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Κάθε φορά που δίνω λίγο αυξημένο input, κολλάνε ένα ένα τα προγράμματα που έχω ανοιχτά και αναγκάζομαι να το κλείσω από το κουμπί. Εχει κολλήσει από το Activity Monitor, από το Force quit, από το άνοιγμα του Finder στα Applications ή στο Trash, από τα Stacks του Dock κλπ.

Δεν τρέχω κάτι ιδιαίτερο, τουλάχιστον όχι σε σχέση με την πρότερη χρήση. Μέχρι χτες ήταν ανοιχτός με τις μέρες, και έτρεχε μtorrent, Mail, Google Chrome, iTunes, EyeTV και MagicPrefs, AirVideo server, Dropbox, Total finder στην menu bar.

Αν ξέρει κανείς τι άλλο μπορώ να κάνω, αν μπορώ να κάνω τίποτα, ας βοηθήσει... Το επόμενο μου βήμα είναι clean install (έχω Time Machine backup από πριν το πρόβλημα), και μετά αν δεν πιάσει ούτε αυτό, βόλτα στην Elite... Την οποία βόλτα θέλω να αποφύγω γιατί το χρειάζομαι το μηχάνημα ψιλο-άμεσα...
    14 Χρόνια με PC και Windows με έπεισαν. Τα Mac είναι τα καλύτερα

2. Top - #2
    MacLifer
    Όνομα
    Βαγγελης

Προεπιλογή Απάντηση: Crashάρει συνέχεια!

Μηπως εχεις εγκατεστημενο στο osx καποιο απ τα προγραμματα που του δινοyν τη δυνατοτητα να διαβαζει του δισκους που ειναι φορμαρισμενοι σε NFTS, οπως NTFS 3G κτλ??
    Αν ναι απεγκατεστησε το και ξαναδοκιμασε. Πολλες φορες ειδικα το παραπανω προγραμματακι παρουσιαζει προβληματα που ποικιλουν αναλογως με το software που τρεχεις εκεινη τη στιγμη. Κι επισης οταν αναγνωριζει το συστημα σου οτι εχεις μια υπαρχουσα εγκατασταση των windows τοτε σου διαβαζει ουτως η αλλως τους σκληρους τους δισκους και μεσα απο το osx.

3. Top - #3
    MacLifer peskat's Avatar
    Όνομα
    Γιώργος

Προεπιλογή Απάντηση: Το iMac Crashάρει συνέχεια!

Το μόνο που έβαλα είναι ένα που ενεργοποιεί την κρυμένη δυνατότητα του Snow Leopard να διαβάζει NTFS, το SL-NTFS. Θα δοκιμάσω, αν και δεν νομίζω, γιατί αυτό το έχω από τη μέρα που πήρα το μηχάνημα και δεν έκανε κάποιο update προσφατα.
    14 Χρόνια με PC και Windows με έπεισαν. Τα Mac είναι τα καλύτερα

4. Top - #4
    MacLifer
    Όνομα
    Βαγγελης

Το συγκεκριμενο δεν το χω δοκιμασει για να ξερω σιγουρα, αλλα σε μενα το NFTS δημιουργουσε παρομοια προβληματα σε μικροτερη βεβαιως κλιμακα, οταν εγκατεστησα τα windows μεσω bootcamp. Σου ευχομαι να ναι κατι τοσο απλο ωστε να μην χρειαστει να κανεις format η αλλη ροσπαθεια επιδιορθωσης.

Παντως οτι και να ειναι μου ακουγεται προβλημα software οποτε δεν χρειαζεται να ανησυχεις μηπως χρειαστει να τον πας για service. Στην χειροτερη μαλλον θα χρειαστει να κανεις ενα πληρες formαt και να τα βαλεις ολα απ την αρχη. Καλυτερα οχι μεσω time mqchine γιατι πιθανων το προβλημα να ξαναεμφανιστει.

5. Top - #5
    Editor Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Κλείσε και το Total Finder για καλό και για κακό...

6. Top - #6
    MacLifer irapol's Avatar
    Όνομα
    Ο Ήρας

Να συνεχίσω και εγώ εδώ για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα.
    Έχω ένα macbook λευκό και πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε και σε εμένα το ίδιο πρόβλημα! Κρασάρει συνέχεια χωρίς να έχει σημασία σε ποια εφαρμογή βρίσκομαι! Μπορεί να κρασάρει αμέσως αλλά μπορεί και μετά από λίγη ώρα. Δεν εγκατέστησα τίποτα τον τελευταίο καιρό και γενικά δεν πείραξα κάτι το οποίο θα δικαιολογούσε τέτοιο πρόβλημα...
    Έτρεξα το onyx και το τεστ από το cd της apple αλλά και τα δυο δεν βρήκανε κάτι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:09 ---------- Το προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 19:47 ----------

Να συμπληρώσω ότι οι εφαρμογές κρασάρουν μια μια και όχι όλες μαζί και δεν παγώνουν τα πάντα αμέσως.
    once you go mac, you never go back...
    Για δυο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς: Για αυτά που γίνονται και για αυτά που δεν γίνονται...

7. Top - #7
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Ηρακλή, για το κρασάρισμα των εφαρμογών δες εδώ.
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

8. Top - #8
    MacLifer irapol's Avatar
    Όνομα
    Ο Ήρας

Γιώργο μια μια εφαρμογή αλλά στο τέλος κρασάρουν-κολλάνε όλα ακόμα και ο finder. Ούτε force quit μπορώ να κάνω ούτε restart ούτε shut down. Κάποια στιγμή έκανα log in με τον δεύτερο λογαριασμό που έχω. Για δυο μέρες δούλεψε χωρίς πρόβλημα αλλά σήμερα μου κάνει τα ίδια και με αυτόν τον λογαριασμό
    Για δυο πράγματα δεν πρέπει να στεναχωριέται κανείς: Για αυτά που γίνονται και για αυτά που δεν γίνονται...

9. Top - #9
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα, αλλά νομίζω ότι παίζουν :
    • Αλλοίωση του OS X
    Για τρέξε ένα Apple Hardware Test να δούμε τι παίζει με τον δίσκο.
    Αν δεν βγάλει κάτι, μάλλον πάμε για Archive and Install του OS X.
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

10. Top - #10
    MacLifer irapol's Avatar
    Όνομα
    Ο Ήρας

Τον δίσκο σκέφτηκα και εγώ γι' αυτό έκανα το apple hardware test (αυτό εννωούσα λέγοντας τεστ από το cd της apple ) αλλά δεν μου έβγαλε κάποιο πρόβλημα! Οπότε όταν πάω Αθήνα θα ξανά κάνω ένα apple hardware test και αν πάλι δεν βγάλει κάποιο πρόβλημα πάμε για archive and install του OS X
    Ευχαριστώ Γιώργο, από Δευτέρα οι "δοκιμές"

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Πρόβλημα: Ο ήχος γυρνάει σε soundflower συνέχεια!!
    By inSync in forum MacBook Pro
    Απαντ: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-05-2010, 08:00

Δικαιώματα Δημοσίευσης