Όπως έχει αναφερθεί και σε άλλα posts, υπάρχουν πάρα πολλές θήκες για iPad. Εγώ όταν πρωτοπήρα τη συσκευή, αγόρασα άμεσα μια οικονομική θήκη που βρήκα στο eBay (περίπου € 15, από ότι θυμάμαι), καθώς δεν ήθελα να μένει το iPad απροστάτευτο. Η συγκεκριμένη θήκη έκανε τη δουλειά της (προστασία) μια χαρά, αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν θήκες που ήταν και stand: Αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο, καθώς το iPad μπορεί έτσι να χρησιμοποιηθεί για presentations, ταινίες, slideshow φωτογραφιών, κλπ.
Έκατσα λοιπόν και έψαξα αυτή τη φορά διεξοδικά το θέμα, για να βρω τι μου πηγαίνει καλύτερα. Έφτασα πολύ κοντά στο να πάρω την tuff-luv που προτείνει ο φίλος lazkov, αλλά τελικά κατέληξα στην επώνυμη της Apple. Δεν ξέρω αν τελικά έκανα καλά που πήρα αυτή συγκριτικά με άλλες, αλλά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με αυτήν. Οι λόγοι:
1. Βάρος: Είναι πανάλαφρη, καθώς και λεπτή. Έτσι, την φοράς μόνιμα στο iPad χωρίς να το κάνει ογκώδες και βαρύ στη μεταφορά. Κι αυτό χωρίς να υστερεί σε προστασία.
2. Αίσθηση: Έχει ένα ωραίο "πιάσιμο", και σου δίνει την αίσθηση του ακριβού.
3. Γωνίες χρήσης: Το iPad μπορεί να χρησιμοποιηθεί από 4 γωνίες πλέον. Η μια είναι η κλασσικη, κατα την οποία γυρνάς το μπροστινό κάλυμμα σαν σελίδα βιβλίου και χρησιμοποιείς το iPad όπως συνήθως. Η δεύτερη είναι μια θέση κατα την οποία έχεις το iPad ξαπλωτο υπό γωνία, με αποτέλεσμα να γράφεις πολύ άνετα (έτσι κάνω τώρα!). Τέλος, μπορείς να το έχεις ακουμπισμένο σε portrait ή landscape για να βλέπεις ταινίες, κλπ.
Το ότι έχει και το μηλαράκι φάτσα κάρτα δεν το βάζω επισήμως στα πλεονεκτήματα, παρόλο που δε με χαλάει!
Πέραν πλάκας πάντως, θεωρώ τη θήκη μια επιτυχημένη επιλογή. Το μόνο μείον της είναι ότι είναι κάπως ακριβότερη από τον ανταγωνισμό, αλλά όχι τόσο που να γίνεται απαγορευτική... Επιπλέον, υπάρχει σε ορισμένα καταστήματα στην Ελλάδα, από ότι είδα στο internet, κάτι που κάνει την αγορά της εύκολη. Εγώ προσωπικά την αγόρασα από ένα μαγαζί στην Αγ. Παρασκευή € 65.
Bookmarks