+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 8 1 2 3 4 ... ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 72

Θέμα: Ενσωμάτωση υποτίτλων με το Submerge

MacLifer evripidis's Avatar

Lightbulb Ενσωμάτωση υποτίτλων με το Submerge

Επειδή ζητήθηκε, δεν θα μπορούσα να μην βοηθήσω στην απορία αυτή, οπότε ορίστε πως μπορείτε να ενσωματώσετε υπότιτλους σε ένα αρχείο βίντεο.

0. Θα ήταν πολύ χρήσιμο να βάλετε σε ένα μέρος (πχ φάκελο) το βίντεο σας και τους υπότιτλους με την ίδια ονομασία. (Θα καταλάβετε και στο τέλος γιατι)

1. Ανοίγουμε το Submerge και μέσα από αυτό κάνουμε το άνοιγμα του βίντεο μας.

2. Στο παράθυρο που εμφανίζεται πατάμε Επιλογή και επιλέγουμε το αρχείο υποτίτλων. Μόλις το κάνουμε αυτό, ξεκινάει η απόδοση τους (κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα). Εάν αλλάξουμε το αρχείο υποτίτλων (πχ δηλώσαμε λάθος) ή αλλάξουμε το στυλ της γραμματοσειράς πρέπει να ξαναπατήσουμε Απόδοση!

3. Εφόσον τελειώσουμε με τα παραπάνω, μπορούμε να δούμε το βίντεο μας, για να ελέγξουμε εάν όλα είναι οκ. Αυτό γίνεται είτε με το PLAY κάτω αριστερά είτε με το Παρακολούθηση επάνω στην μπάρα.

4. Δεξιά του βίντεο μας υπάρχουν επιλογές για τους υπότιτλους - νομίζω δεν χρειάζονται εξήγηση.

5. Για να σώσουμε το βίντεο υπάρχουν πολλές επιλογές (ανάλογα την συσκευή) αλλά κυρίως έχουμε 2 :

α) Πατώντας Αποθήκευση στο δίσκο, αποθηκεύεται η ταινία σε *.mov και η διαδικασία διάρκεια λιγότερο από 1 λεπτό.

β) Πατώντας Αρχείο --> Εξαγωγή μπορείτε να το επιλέξετε σε διαφορετικό format, αλλά αυτό θα πάρει κάποια ώρα.

ΥΓ. Για να μην επιλέγετε κάθε φορά υπότιτλους υπάρχει πιο σύντομος τρόπος. Θα πρέπει όπως είπαμε πιο πάνω να έχουμε ίδια ονόματα σε βίντεο και υπότιτλους. Αυτό που μένει να κάνουμε είναι μέσα στις επιλογές του Submerge (Αρχείο --> Επιλογές) να τσεκάρουμε την επιλογή που βλέπετε στην εικόνα. Με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα θα φορτώνει και θα αποδίδει αυτόματα τους υπότιτλους εφόσον έχουν ίδιο όνομα και βρίσκονται στην ίδια τοποθεσία.

MacLifer stayros's Avatar
    Όνομα
    Σταυρος

Προεπιλογή Απάντηση: Ενσωμάτωση υποτίτλων με το Submerge

καταρχας ευχαριστουμε για τον ωραιο οδηγο. Εχω ομως ενα προβλημα. Αφου κανω την διαδικασια δυστηχως οι υποτιτλοι βγαινουν οπως στη φωτο που παραθετω. Απο οτι καταλαβα θα πρεπει να εχουμε επιλεγμενο το greek(iso 8859-7)?
    Γιατι αν ειναι ετσι εμενα οταν ξεκιναει το σεταρισμα των υποτιτλων αμεσως αυτο αλαζει σε greek(greek dos2)
    Συνημμένες Εικόνες
    I like two kinds of music: Heavy & Metal
    imac20"macbook/unibody13"iphone3g
    http://www.flickr.com/photos/stayrarg/

Εμένα μου τα κάνει όλα καλά αλλά όταν πατάω να παίξει εμφανίζει μια λευκή οθόνη...
    Μήπως μου λείπει κάποιος codec?

Quote Originally Posted by stayros View Post
    καταρχας ευχαριστουμε για τον ωραιο οδηγο. Εχω ομως ενα προβλημα. Αφου κανω την διαδικασια δυστηχως οι υποτιτλοι βγαινουν οπως στη φωτο που παραθετω. Απο οτι καταλαβα θα πρεπει να εχουμε επιλεγμενο το greek(iso 8859-7)?
    Γιατι αν ειναι ετσι εμενα οταν ξεκιναει το σεταρισμα των υποτιτλων αμεσως αυτο αλαζει σε greek(greek dos2)
    Ναι η γραμματοσειρά είναι η ISO 8859-7. Τώρα γιατι στο αλλάζει μόνο του, ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Δεν το έχω συναντήσει ποτέ αυτό το πράγμα. Αν δεν το διορθώσεις πάντως, επικοινώνησε με τον Jorgen, αν και νομίζω πως αν είχε να κάνει με την εφαρμογή θα το είχα πάθει και εγώ.

Quote Originally Posted by cksot View Post
    Εμένα μου τα κάνει όλα καλά αλλά όταν πατάω να παίξει εμφανίζει μια λευκή οθόνη...
    Μήπως μου λείπει κάποιος codec?
    Έχεις περασμένο Perian και flip4mac ;

Δεν έχω τόποτα απο τα 2....
    Θα το δοκιμασω κ ετσι. Ευχαριστω.

Quote Originally Posted by cksot View Post
    Δεν έχω τόποτα απο τα 2....
    Θα το δοκιμασω κ ετσι. Ευχαριστω.
    Άσχετα από το Submerge, είναι must να τα έχεις αυτά

Όντως με αυτές τις 2 εφαρμογές λύθηκε το πρόβλημα!
    Ευχαριστώ.

MacLifer stayros's Avatar
    Όνομα
    Σταυρος

Eνταξει ολα ok τωρα, απλα επρεπε να παω στα settings και να τα ρυθμιζω απο εκει για να μην μου τα αλαζει.
    Και κατι τελευταιο. Αυτο το αρχειο mov που εξαγεται στον δισκο σε τι μορφη πρεπει να το κανω για να παιζει σε dvd? Mηπως πρεπει να το μετατρεψω σε avi?
    I like two kinds of music: Heavy & Metal
    imac20"macbook/unibody13"iphone3g
    http://www.flickr.com/photos/stayrarg/

Eνταξει ολα ok τωρα, απλα επρεπε να παω στα settings και να τα ρυθμιζω απο εκει για να μην μου τα αλαζει.
    Και κατι τελευταιο. Αυτο το αρχειο mov που εξαγεται στον δισκο σε τι μορφη πρεπει να το κανω για να παιζει σε dvd? Mηπως πρεπει να το μετατρεψω σε avi?
    Αυτό εξαρτάται από το DVD player σου και μόνο. Τι μπορεί να παίξει.
    Το σίγουρο είναι πως αν το βάλεις να γράψει σε DVD format, τότε θα παίξει.

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 8 1 2 3 4 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Γρήγορη ενσωμάτωση υποτίτλων
    By evripidis in forum Οδηγοί (Εφαρμογές)
    Απαντ: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 22-08-2010, 16:06

Δικαιώματα Δημοσίευσης