+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 18

Θέμα: imac απο Αμερικη

1. Top - #1

Προεπιλογή imac απο Αμερικη

Παιδες θελω να ρωτησω το εξης:

Σκεφτομαι να παω Αμερικη και λεω να αγορασω μαλλον εαν Imac ton 27αρι.

Τωρα αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι εαν τον εχω στο κουτι του και τον παρω στο χερι θα εχω προβλημα με το τελωνειο, μου μου κανουν παρατηρησει?

Εαν τον βαλλω σε καποια βαλιτσα θα εχω παλι προβλημα?

Το λεω γιατι δεν εχω κανει ταξιδια εκτος ΕΕ και δεν ξερω τι παιζει με τελωνειο.

Ευχαριστω

2. Top - #2
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Προεπιλογή Απάντηση: imac απο Αμερικη

Πρώτα απ' όλα θα έλεγα να ρίξεις μια ματιά στον οδηγό μας αγορές από το εξωτερικό να δεις
    τι παίζει από πλευράς φόρων εισαγωγής. Τώρα, αν αυτό το αρκετού εκτοπίσματος μηχάνημα
    μπορεί να περάσει ή όχι χωρίς τελωνείο νομίζω είναι καθαρά θέμα τύχης.
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

3. Top - #3

φιλε μου δυστυχως ο οδηγος δεν γραφει τιποτα για αγορες προσωπικες, αναφερει μονο μεσο ταχυδρομειου...

καταλαβαινω οτι εαν ειναι laptop θα γινοταν ανετα η δουλεια αλλα τωρα που ειναι μεγαλο το μηχανημα δεν ξερω τι παιζει...

4. Top - #4
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Ο οδηγός γράφει για τις επιβαρύνσεις σε ΦΠΑ και διάφορους φόρους, στους οποίους υπόκειται το
    μηχάνημα είτε έλθει ταχυδρομικώς ή παραμάσχαλα.
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

5. Top - #5

δεν νομιζω οτι εαν παιξει οτι το μηχανημα ηταν ηδη δικο σου, οπως με ενα laptop, μπορουν να σου πουν τπτ...

αλλα δεν ειναι λαπτοπ και αυτο ρωταω... πχ εαν τους πω οτι ηταν της αδερφης μου που σπουδαζει Αμερικα και το φερνω πισω λογο μετακομισης τη μπορει να μου πουν?

6. Top - #6
    Editor leonbis2000's Avatar
    Όνομα
    Λεωνίδας

Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις απάντηση 100% σίγουρη για αυτό όπου σκέφτεσαι να κάνεις φίλε μου, γιατί είναι καθαρά θέμα πιθανοτητων και συγκυριών. Αν ο υπάλληλος το χαψει μπορεί να σε αφήσει, αν όχι θα πληρώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν μεταφερεις το μηχάνημα σκέτο χωρίς κουτί θα έχεις περισσότερες πιθανοτητες να τους πείσεις, αλλά από την άλλη δεν πιστευω να βλέπουν συχνά κάποιον να μεταφέρει ένα σταθερό υπολογιστή στη βαλίτσα με το αεροπλάνο. Αν θες να το κάνεις θα πρέπει να ρισκαρεις, απλά πρόσεξε να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι μπορει να πληρώσεις φόρο γιατί αφού φτάσεις δεν έχει επιστροφή..
    Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
    Facebook Group: Greek Mac Community
    Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com

7. Top - #7

Δεν μπορώ να καταλάβω το εξής. Σκέφτομαι και εγώ να κάνω ένα ταξίδι στην Αμερική. Έχω αγοράσει έναν iMac 27'' και θέλω να τον πάρω μαζί μου γιατί θα κάτσω αρκετό καιρό (1μήνα +).

1. Υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν φόρο? Από που και ως που?
    2. Ένα τέτοιο μηχάνημα δεν μεταφέρεται χωρίς την κούτα του. Για προστασία από φθορές μεταφοράς. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια ειδική υπηρεσία στις αεροπορικές εταιρίες για ευαίσθητα αντικείμενα? Ακόμα και με επιπλέον χρέωση.

8. Top - #8
    MacLifer
    USA Louisiana since 2009 (from Thessaloniki)
    Όνομα
    K.K.

αν ειναι να φερεις mac φερε macbook pro +8g memory και ssd . αν φερεις imac ως ιδιωτης μαλλον θα σε σκισουν στο τελονειο!!! ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΤΕΛΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΚΛΕΨΙΑ!!!!! σε καποιο μοντελο mac ειχε 500euro διαφορα!!!!!!

9. Top - #9

Post Απάντηση: imac απο Αμερικη

Quote Originally Posted by simpson46 View Post
    Δεν μπορώ να καταλάβω το εξής. Σκέφτομαι και εγώ να κάνω ένα ταξίδι στην Αμερική. Έχω αγοράσει έναν iMac 27'' και θέλω να τον πάρω μαζί μου γιατί θα κάτσω αρκετό καιρό (1μήνα +).

1. Υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσουν φόρο? Από που και ως που?
    2. Ένα τέτοιο μηχάνημα δεν μεταφέρεται χωρίς την κούτα του. Για προστασία από φθορές μεταφοράς. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια ειδική υπηρεσία στις αεροπορικές εταιρίες για ευαίσθητα αντικείμενα? Ακόμα και με επιπλέον χρέωση.
    Καταρχας καλημερα σε ολη την παρεα!
    θα σας πω δυο πραγματα γιατι τυγχανει να δουλευω στο αεροδρομιο και εχουν δει
    πολλα κουλα τα ματια μου
    1.Αν τον εχεις αγορασει απο Ελλαδα μπορει με την αποδειξη αγορας να τον δηλωσης
    πριν φυγεις και συνακολουθα οταν επιστρεψεις να τον περασεις απο τελωνιο χωρις προβλημα για ευνοητους λογους.(αφου πιστοποιεις με αυτο τον τροπο πως δεν ειναι αγορασμενος απο εξωτερικο).
    2.Αν τον αγορασεις απο εξωτερικο σε καμια περιπτωση μην τον βαλεις σε βαλιτστα
    γιατι παιζει να τον παρεις και σπασμενο
    Οι αποσκευες στο αεροπλανο ντανιαζονται η μια πανω στην αλλη και ολες μαζι μεσα σε κοντεινερ οποτε εχουμε αυξημενη πιεση και μπορει να κανει κρακκκ!
    3.Αν αγορασετε απο εξωτερικο φτανοντας Ελλαδα ειναι λιγο δυσκολο να πεισετε τον τελωνιακο για οτι σας κατεβει στο κεφαλι σαν δικαιολογια για να τον περασετε ετσι απλα!!!
    4.Αν μπορεις με καποιο τροπο να πιστοποιησεις οτι ο υπολογηστης ηταν Αμερικη και τον ειχε σπουδαστης η εργαζομενος και ηταν σε λειτουργια για ενα χρονικο διαστημα τοτε ολα καλα...Αλλα παντα μεσα στο κουτι του για λογους ασφαλειας του προιοντος

10. Top - #10

Πες ότι παίρνει κάποιος φορητό mac στην Αμερική. (φαντάζομαι θα είναι αρκετά πιο φθηνά). Και ότι βρίσκει ένα τρόπο για να το φέρει.

Τι διαφορές θα έχει από ένα αντίστοιχο μοντέλο αγορασμένο στην Ελλάδα? Το πληκτρολόγιο ας πούμε δεν θα έχει ελληνικούς χαρακτήρες. Τι άλλο?

Ακόμα και ipad να πάρει κανείς, θα είναι κρίμα να μην υποστηρίζει Ελληνικά και να πρέπει να βάζεις software τρίτων...

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. αγορα mac mini απο αμερικη
    By vang in forum Mac mini
    Απαντ: 28
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-12-2009, 21:05
  2. Απαντ: 30
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-2009, 16:20
  3. Ερώτηση: τελωνειο για υπολογιστη απο αμερικη
    By vang in forum Η ζωή με τους Mac
    Απαντ: 38