+ Απάντηση στο Θέμα
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 10

Θέμα: Καινούριος IMAC user.....βοήθεια!!!

1. Top - #1

Προεπιλογή Καινούριος IMAC user.....βοήθεια!!!

Εδώ και 2 ημέρες είμαι και εγώ κάτοχος ενώς IMAC 27' και έχω αρκετές απορίες μιας και μέχρι τώρα την έβγαζα με τα Windows.

1ον:Στο Photoshop CS4 όταν το ανοίγω φένεται και η επιφάνεια εργασίας από πίσω και ότι άλλοι φάκελοι είναι ανοιχτοί και αυτό με ενοχλεί αρκετά.Υπάρχει επιλογή να ανοίγω το Photoshop και να καλύπτει όλη την οθόνη όπως στα Windows???

2ον:Έχω ρυθμίσει όταν πάω τέρμα αριστερά κάτω τον δείκτη του ποντικιού να μου εμφανίζει όλα τα ανοιχτά παράθυρα.Όταν όμως επιλέξω ένα από αυτά μου το εμφανίζει πρώτο και όλα τα άλλα από πίσω του.Δεν υπάρχει τρόπος να ανοίγει μόνο αυτό που επιλέγω και όλα τα άλλα να παραμένουν κάτω???

3ον:Υπάρχει πουθενά επιλογή CUT όπως στα Windows copy,paste,cut?

4ον:Ασχολούμαι με την φωτογραφία και έχω ένα θέμα με τον τρόπο που ανοίγουν τα παράθυρα όταν ανοίγω φάκελο με φωτογραφίες.Όταν ανοίγω τον φάκελο ανοίγει ένα πολύ μικρό παράθυρο και όταν πατάω το + να ανοίξει και άλλο ανοίγει ακόμα λίγο.Δεν γίνετε να ανοίγει με την μία και να πιάνει όλη την οθόνη?Καταντάει σπαστικό κάθε φορά να τραβάω με το ποντίκι από κάτω δεξιά για να ανοίξει όλη η οθόνη.

Να πώ ότι το εργαλείο δεν παίζεται και ότι είναι χρόνια μπροστά σε σχέση με τα υπόλοιπα PC και λειτουργικά!!!

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

2. Top - #2

Προεπιλογή Απάντηση: Καινούριος IMAC user.....βοήθεια!!!

Για το 1 το μόνο που μπορώ να πώ και ίσως βοηθήσει είναι πως όταν ανοίγεις κάποια φωτό με το photoshop τότε η φωτογραφία αναλόγος το μέγεθος της καταναλώνει και το ανάλογο ποσοστό της επιφάνειας εργασίας. Στο MacLife υπάρχει κατηγορία που ασχολείται μόνο με τη φωτογραφία και αν μεταφέρεις το αίτημα σου εκεί είμαι σίγουρος πως θα σε διαφωτίσουν.

Για το 2 όχι από όσο ξέρω.

Για το 3 δες εδώ : http://www.maclife.gr/forum/showthread.php?t=7645

Για το 4 μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή iPhoto της Apple που έρχεται εγκατεστημένη με κάθε νέο μηχάνημα. Έχει επιλογές που θα σε καλύψουν πιστεύω.
    Όσο για τα παράθυρα του Finder το + (πράσινο κουμπί) κρατάει τα δύο τελευτάια μεγέθοι που όρισες στο παράθυρο. Δηλαδή η λογική είναι το ανοίγεις την πρώτη φορά το μεγαλώνεις όσο θές και μετά με την χρήση του + παίζεις μεταξύ αυτών των 2 μεγεθών. Οι φωτογραφίες ανοίγουν βάση της ανάλυσης τους στο πραγματικό τους μέγεθος.

3. Top - #3

Για το πρώτο δες το Think

Για το τέταρτο χρησιμοποίησε το QuickLook για γρήγορη ανάγνωση φωτογραφιών
     "The Computer for the rest of us" 

4. Top - #4

Για το 4 θα εγκαταστήσεις το right zoom
    http://www.macupdate.com/info.php/id/30591/right-zoom

Μετα πας στα accounts/login items και οριζεις απο εκει να ανοιγει μαζι με το mac

5. Top - #5
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Καλώς ήλθες στην παρέα !.

Σαν νέο μέλος, ρίξε μια ματιά στο νήμα οδηγίες σε νέα μέλη.
    Θα βρεις πολλά και ενδιαφέροντα, που θα διευκολύνουν την
    παρουσία σου στο forum, την ενασχόληση σου με το Mac.

Όσο αφορά στο ερώτημά σου για το cut, γίνεται με τα πλήκτρα cmd-X.
    Περισσότερα στο νήμα Keyboard Shortcuts
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

6. Top - #6
    MacLife Support MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης Σίμος

Για την επεξεργασία σε Full Screen στο CS4 φυσικά και υπάρχει επιλογή. Αρκεί να πας στο Μενού>View>Screen Mode και να επιλέξεις αν θέλεις με μπάρα μενού ή όχι.

7. Top - #7

Γειά σου Μιχάλη.

Πολύ καλή η ρύθμιση που πρότεινες View > Screen Mode > Full Screen Mode with menu bar.

Παρατήρησα όμως πως αφού κλίσεις το Photoshop την επόμενη φορά που θα το ξανανοίξεις δεν διατηρεί αυτή την πολύ βολική ρυθμιση αλλά ανοίγει την σχετική φωτογραφία σε Standard Screen Mode.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να οριστεί αυτή η επιλογή ως προκαθορισμένη (default) έτσι ώστε κάθε φορά που ανοίγω μια φωτογραφία με το Photoshop η οθόνη να καλύπτεται πλήρως και όχι βάση του μεγέθους της φωτογραφίας.

Ευχαριστώ.

8. Top - #8
    MacLifer Nik's Avatar
    Όνομα
    Νίκος

Δυστυχώς δεν υπάρχει λύση σε αυτό το λάθος που έχει κάνει η Adobe στον σχεδιασμό των προγραμμάτων της στα Mac.
    Το έχω ψάξει αρκετά και δεν βρήκα κατι.

Το καλύτερο είναι αυτό που λέει ο Μιχάλης, με μια παρατήρηση: Για συντομία χρόνου, αφού ανοίξει η φωτογραφία, αρκεί να πατήσουμε το πλήκτρο “F” για να μπούμε σε Full screen mode.

9. Top - #9

Οπότε Νίκο στην περίπτωση που δεν ανοίξουμε κάποια φωτογραφία αλλά απλώς το πρόγραμμα δεν υπάρχει κάποια ρυθμιση που να βάζει άδειο καμβά αντί της επιφάνειας εργασίας...

10. Top - #10
    MacLifer Nik's Avatar
    Όνομα
    Νίκος

Ρύθμιση δεν υπάρχει από όσο ξέρω.
    Υπάρχει όμως ένα μικρό κόλπο το οποίο δεν θα αρέσει στους περισσότερους, αλλά θα αρέσει σε όποιον ασχολείται με τη φωτογραφία και τη διόρθωση χρώματος.

Έβαλα σαν εικόνα στο desktop ένα γκρι solid χρώμα, ίδιο με αυτό του Photoshop και ησύχασα.
    Δηλαδή, όταν ανοίγει το PS φαίνεται σχεδόν όλη η οθόνη γκρι, αλλά στην ουσία φαίνεται το desktop.
    Αν φτιάξεις μόνος σου την εικόνα, μια τιμή 190 και για τα τρία κανάλια (RGB) θα σου δώσει ακριβώς το γκρι υπόβαθρο του Photoshop.

Φυσικά με αυτή τη λύση θα φαίνονται τα όποια εικονίδια υπάρχουν στο Desktop, και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω κανένα σχεδόν.

:-)

+ Απάντηση στο Θέμα

Παρόμοια Θέματα

1. imad new user
    By imad in forum Αρχείο
    Απαντ: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-08-2010, 20:07
  2. Απαντ: 44
    Τελευταίο Μήνυμα: 09-01-2010, 13:16
  3. Νεος mac user!
    By tsago in forum MacBook
    Απαντ: 6