Το Screen Sharing είναι μιά ακόμη χρήσιμη λειτουργία του OS X. Με αυτή μπορεί να επισκεφθεί κανείς την οθόνη του φίλου του, στην ουσία το μηχάνημά του δλδ., να παρέμβει σε κάποια λειτουργία του, να άρει ένα πρόβλημα.
Ας περιηγηθούμε λοιπόν σ' αυτή την ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, με βάση τις ρυθμίσεις στο δικό μου μηχάνημα.
1. Θεωρείται δεδομένο, ότι o φίλος σας - ας τον ονομάσουμε "No One" - έχει λογαριασμό σε ένα από τα AIM, Jabber, MSN, ICQ, ή Yahoo. Με βάση λοιπόν τον λογαριασμο του, ας πούμε στο ΑΙΜ, τον προσθέσατε ήδη στο Buddy list σας. Εχετε δηλ. ακολουθήσει την διαδικασία από το iChat menu > Buddies > Add Buddy.
2. Στην καρτέλα του λοιπόν στο Address Book, η διεύθυνσή του εμφανίζεται στο σχετικό πεδίο.
3. Πηγαίνετε System Preferences / Sharing. Τικάρετε το "Screen Sharing" και το "Only these users". Κάτω από το "Only these users" βλέπετε δύο ονόματα. Το πρώτο είναι το δικό μου, με τη διεύθυνσή μου ΑΙΜ στο background. Προσοχή : η παρουσία του είναι απαραίτητη για να λειτουργήσει το Screen Sharing. Κατά συνέπεια, όταν κάνετε το setup πρέπει να προσθέσετε οπωσδήποτε το ονομά σας. (αν δεν είναι ήδη εκεί by default). Θα σας δείξουμε στη συνέχεια, πως να το κάνετε.
Το δεύτερο όνομα είναι ενός φίλου, που μπορεί και κάνει screen sharing στο μηχάνημά μου. Click το μπουτόν " + "
![]()
4. Θα εμφανισθεί το pop-up window. Πηγαίνετε στο "Address Book" και επιλέξτε "No ONe". Click "Select".
![]()
5. Θα ζητηθεί password. Πληκτρολογείστε κάποιο της αρεσκείας σας και click "Create Account".
![]()
6. Αυτό ήταν !. Ο φίλος "Νο One" προστέθηκε στη λίστα και μπορεί πλέον να κάνει screen sharing στο μηχάνημά σας. Βέβαια αντίστοιχα, αν θέλετε να υπάρχει αμφίδρομη δυνατότητα, πρέπει ο φίλος "No One" να σας προσθέσει στη λίστα του μηχανήματός του. Τώρα, αν χρειασθεί να προσθέσετε το δικό σας όνομα στη λίστα, ακολουθείστε την ίδια διαδικασία.
7. Οταν πλέον θελήσετε να κάνετε screen sharing, αποκαταστείστε επαφή chat με το φίλο σας κατά τα γνωστά. Πηγαίνετε στη συνέχεια στο iChat menu > Buddies, όπου στα πεδία "Share..." & "Ask..." εμφανίζεται το όνομά του. Επιλέγετε κατά περίπτωση.
![]()
8. Για περισσότερες πληροφορίες περί "Screen Sharing" κι όχι μόνο πηγαίνετε Finder > Help, πληκτρολογείστε στο "Search" sharing και επιλέξτε το πρώτο topic "Sharing your computer with one...".
![]()
Καλή επιτυχία !.![]()
Bookmarks