+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 15

Θέμα: ο imac τρελαθηκε

Hybrid View

1. Top - #1

Προεπιλογή ο imac τρελαθηκε

καλησπερα,προβλημα και παλι,εκει που ηταν ολα καλα ξαφνικα ο mac τραλαθηκε,το πληκτρολογιο αλλο παταγα αλλο εβγαινε να παταω αγγλικα να βγαινουν ελληνικα,επιπλεον ο safari και ο firefox οταν πηγα να ανοιξω σελιδα δεν την ανοιγαν και μουζηταγαν να την αποθηκευσω,κουφο,τον firefox μετα απο λιγο μου ελαγα οτι λειτουργει σε safemode το repair disc μου εβγαλε αυτο Warning: SUID file "usr/sbin/scselect" has been modified and will not be repaired.και αυτο Warning: SUID file "System/Library/PrivateFrameworks/Install.framework/Versions/A/Resources/runner" has been modified and will not be repaired.
    Warning: SUID file "System/Library/PrivateFrameworks/DesktopServicesPriv.framework/Versions/A/Resources/Locum" has been modified and will not be repaired.
    και καποια αλλα ακομα,ουτε μηνα δεν τον εχω και αρχισαν τα προβληματα,οποις μπορει να βοηθησει

2. Top - #2

Προεπιλογή Απάντηση: ο imac τρελαθηκε

Clean Install και καθάρισες….
    MacLife.gr

3. Top - #3
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Ας μου επιτραπεί η παρέμβαση. Προτείνει -σωστά- ο φίλος Αλέξανδρος "Clean Install".
    Όμως, ο κατάλληλος τρόπος επαν-εγκατάστασης είναι ο Archive and Install.

Βασικά, μεταξύ των δύο δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά. Απλά ο δεύτερος μετά το βήμα 4 όπου
    ζητείται το password, παραλείπει τα βήματα του πρώτου, μιας και διατηρεί τις ρυθμίσεις.

Συνακόλουθα, όποιος βαδίσει σύμφωνα με τον οδηγό "Clean Install", μπορεί να μπερδευτεί όταν
    μετά το βήμα 4 δεν εμφανίζονται πλέον παράθυρα.
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

4. Top - #4

καλημερα, εκανα επανεγκατασταση αλλα το προβλημα παραμενει,τι αλλο μπορω να κανω? ευχαριστω για τις συμβουλες!

5. Top - #5
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Αν υπάρχουν ακόμη τα Suid warnings, μπορείς να τα αγνοήσεις, είναι χωρίς καμία σημασία.
    Όλα τους υποδηλώνουν ότι η εφαρμογή μεταβλήθηκε από κάποιο update, όμως δεν έγινε το
    ίδιο και στο permissions database, εξ ου και η εμφάνιση τους.

Υποθέτω, μιας και το μηχάνημα είναι καινούριο, ότι το Snow Leopard είναι το πρώτο λειτουργικό
    που εγκαταστάθηκε. Για να βεβαιωθούμε πήγαινε  > System Prferences > Language & Text
    και κοίταξε αν εμφανίζεται αυτό το παράθυρο. Αν παρ' ελπίδα ναι, σύρε τα English στην κορυφή.

Και βέβαια υποθέτω ότι δεν έχεις εγκαταστήσει το Grupdate της iSquare.

engl.jpg
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

6. Top - #6

καλημερα, εκανα format και εγκατασταση παλι ,εκανα το hardware test το πολυωρο και δεν βρηκε τιποτα,υπαρχει κατι αλλο να κανω? να το παρω στην πλατη και βουρ στο servise?εχω ξενερωσει απιστευτα

7. Top - #7

Προεπιλογή Re: Απάντηση: ο imac τρελαθηκε

Quote Originally Posted by georg View Post
    καλημερα, εκανα format και εγκατασταση παλι ,εκανα το hardware test το πολυωρο και δεν βρηκε τιποτα,υπαρχει κατι αλλο να κανω? να το παρω στην πλατη και βουρ στο servise?εχω ξενερωσει απιστευτα
    μηπως μετα το format εκανες restore from back up???
    Γιατι αν εκανες format δεν πρεπει να ειχες το ιδιο προβλημα.
    Εκανες format απλο η 0 data?

(Μηπως αλαξες το ονομα του user απο to finder?)
    Όσο πιο διεφθαρμένη είναι μια πολιτεία, τόσους περισσότερους νόμους έχει!!

8. Top - #8
    MacLifer
    Όνομα
    Γιώργος

Προεπιλογή Re: Απάντηση: ο imac τρελαθηκε

Ευχαριστω για την απαντηση
    να πω κατ αρχας οτι το κομματι που εκανες quote το εγραψε το παιδι που ξεκινησε το τοπικ, εγω το συνεχιζω επειδη εχω το ιδιο προβλημα. τεσπα οταν ειχα κανει κ εγω clean install δεν εκανα restore η τιποτα τετοιο μετα κ ομως εχθες τα ιδια...

9. Top - #9
    MacLifer
    Όνομα
    Γιώργος

Προεπιλογή Re: ο imac τρελαθηκε

Απο χθες ο μακ μου τα χε παιξει.(macbook προ) για την ακριβεια αλλα αφου ειχα γραψει σ αυτο το τοπικ συνεχιζω εδω.
    μετα την τελευταια αναβαθμιση συμπεριφεροταν παλι περιεργα. εκανα καμια δεκαρια επανακινησεις και τιποτα. δεν μπορουσα καν να βαλω τον κωδικο μου. μετα απο clean install το προβλημα συνεχιστηκε προς μεγαλη μου απογοητευση...

το προβλημα εγκειται στο οτι το πληκτρολογιο συμπεριφερεται σαν να ειναι συνεχως πατημενο το πληκτρο option.
    με πατημενο το συγκεκριμενο πληκρο εμφανιζεται αλλη γραμαμοσειρα και σε εφαρμογες οπως ο σαφαρι η σελιδα κανει download αντι να ανοιξει κλπ κλπ.
    ολα αυτα φαινονται και απο το keyboard viewer.

τωρα γραφω κανονικα εχοντας κανει disable τη λειτουργια του εν λογω πληκτρου. ειμαι εντος ετησιας εγγυησης αλλα ετσι κ αλλιως εχω αγορασει και την επεκταση οποτε θα τους το παω να κανουν οτι πρεπεει-φανταζομαι αλλαγη πληκτρολογιου ή του εν λογω πληκτρου στην καλυτερη.
    Τα προβληματα μου ειναι 2
    α)(δν εχω αποδειξη και ουτε θα χω μεχρι τον ιουνη γιατι ειμαι εξωτερικο-και η αληθεια ειναι οτι φευγοντας απο ελλαδα δεν σκεφτηκα να την παρω μαζ μου μηπως χαλασει ο μακ :/ ) θα παω τωρα να τους ρωτησω τι χρειαζεται για να τους το αφησω...

β)απ οτι διαβασα σ αλλα φορουμς το προβλημα ειναι συχνο αν σου χυθει υγρο και κολλησει το πληκτρο-οποτε κι καμια εγγυηση δεν εχει ισχυ. Μια φορα πριν κανα εξαμηνο μου χει πιτσιληθει καφες αλλα μιλαμε για σταγονα... τωρα απλως ελπιζω και τρεμω παραλληλα οτι δεν προκειται για τη σταγονα γιατι απλα θα βαραω το κεφαλι μου :/

10. Top - #10
    MacLifer
    Όνομα
    Γιώργος

Προεπιλογή Re: ο imac τρελαθηκε

Καλησπερα!

μου ειχε παρουσιαστει το ιδιο προβλημα και εκανα clean install πριν περιπου 2 μηνες. θεωρησα οτι ξεμπερδεψα μεχρι που πριν μιση ωρα μου κολλησε ο μακ ενω επαιζα τ αγαπημενο μου sim city και με την επανεκινηση που του εκανα εμφανιστηκε το ιδιο προβλημα με το πληκτρολογιο παλι- τωρα μπορω και γραφω μετα απο 5 συνεχομενα restarts-.

το προβλημα εναι αυτο ακριβως που περιγραφει και το παιδι στο πρωτο ποστ "αλλο παταγα αλλο εβγαινε να παταω αγγλικα να βγαινουν ελληνικα,επιπλεον ο safari και ο firefox οταν πηγα να ανοιξω σελιδα δεν την ανοιγαν και μουζηταγαν να την αποθηκευσω,κουφο,"

με αναζητηση στο google δεν βρηκα και πολλα- αφορουσαν κυριως μη ανταποκριση πληκτρολογιου και οχι "τρέλα"

το παιχνιδι εχει ξανακολλησει αλλα αυτο εμ το πληκτρολογιο δεν ειχε παρουσιαστει αλλη φορα- δεν θεωρω οτι ευθυνεται αυτο δηλαδη.

προτου ξαναδοκιμασω clean install η οτι αναλογο τελος παντων ηθελα να ρωτησω αν ο ελληνικος ορθογραφος/λεξικο απο την isquare μπορει αν ευθυνονται στην περιπτωση μου, Αναφερομαι σ αυτο εδω: http://www.maclife.gr/forum/showthre...πό-την-iSquare. προφανως εχω μονο αυτο και οχι gr update...
    οποια αλλη λυση/ιδεα ευπροσδεκτη...

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 2 1 2 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα Δημοσίευσης