+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 5 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 21 έως 30 από 50

Θέμα: καινουριο imac 27 i7

Hybrid View

1. Top - #1

Προεπιλογή Απάντηση: καινουριο imac 27 i7

Quote Originally Posted by alkis View Post
    λοιπον εκανα φορματ το φλασακι και το διαβαζουν τα παραθυρα.το τιμε μασινε ξερω πως λητουργει.αυτο που ηθελα να κανω ηταν τωρα που εχω αδειο τον υπολογιστη να δημιουργησω ενα μπακ μονο με τισ σωστεσς ρυθμισεις του ιμακ χωρις αρχεια και επειδη θα ηταν μικρης χωριτηκοτητας θα εβαζα ενα φλασακι.το τιμε μασινε μετα το μπακ απ θα το εβαζα στο οφ.παιδια σας εχω κουραση και το ξερω σορρυ
    Βρε Άλκη μην πελαγώνεις… και εμείς σε ρωτάμε ώστε να καταλάβουμε κάποια πράγματα αλλα δεν μας διευκρινίζεις…

Το φλασάκι ρωτάμε πόσο είναι γιατί το λιγότερο σε χωρητικότητα (αρχικό) backup που θα κάνει το Time Machine είναι κατά προσέγγιση στα 15 Gb.
    Οπότε κάνε αυτό που λες (αν και η χρήση του Time Machine δεν ενδείκνυται για μία φορά)
    μιας και έχεις το φλασάκι άδειο.
    Απλά το backup των Mac έχει άλλη φιλοσοφία και άλλη λειτουργικότητα σε ότι μέχρι σήμερα γνωρίζεις από windows..
    MacLife.gr

2. Top - #2

Νομίζω πως ήρθε η ώρα Γιώργο να πούμε στον Άλκη σχετικά με το NTFS και τo MacOS

Ξεκινώ κι αν καπου κάνω λάθος ή παραλείψω κάτι με συμπληρώνει ο Γιώργος ή διορθώνει αντίστοιχα.
    Αυτό που ακολουθεί ισχύει και για USB Flash Drives αλλά και για εξωτερικούς σκληρούς δίσκους…

Το MacOS έχει τη δυνατότητα να διαβάζει και να γράφει μόνο σε FAT32
    To MacOS έχει τη δυνατότητα να διαβάζει μόνο και όχι να γράφει σε NTFS

οπότε σε περίπτωση που το format που θα χρησιμοποιείς είτε σε σκληρό είτε σε φλασάκι είναι NTFS (που είναι το πιο λογικό καθώς επιτρέπει την μεταφορά ενιαίων αρχείων που υπερβαίνουν τον όγκο των 4 gigabyte) θα πρέπει να εγκαταστήσεις ένα από το ακόλουθα τρίτα προγράμματα..
    • SL-NTFS - Αυτό το freeware utility επιτρέπει, με το ενσωματωμένο driver του, πρόσβαση
      και εγγραφές σε NTFS δίσκους. Πρόκειται δηλαδή για ένα μικρό system preference pane που
      διασυνδέεται με το NTFS driver του OS X.
    • Paragon NTFS - Μια πιο προηγμένη επιλογή απ' ότι το ενσωματωμένο στο OS X driver, είναι η λύση
      της Paragon για Mac users για να διαβάζουν και να γράφουν σε NTFS format δίσκους. Κοστίζει $ 40,
      όπως και το αντίστοιχο utlility για Windows.
    • Tuxera NTFS - Όπως και η λύση της Paragon, η Tuxera έχει αναπτύξει το δικό της NTFS driver.
      Κοστίζει S 30.
    • NTFS-3G - Πρόκειται για την open source έκδοση του Tuxera driver. Αναπτύσσεται παράλληλα με την
      Tuxera,ενώ περιλαμβάνει και πιο προηγμένες ιδιότητες που όμως δεν έχουν δοκιμασθεί εκτενώς
      στην έκδοση Tuxera.

Είναι σε free download, προσέξε όμως να κατεβάσεις την open source version αντί της Tuxera
      για την οποία υπάρχει επίσης dowload link.

Προσωπική μου άποψη να προτιμήσεις το Paragon NTFS
    MacLife.gr

3. Top - #3

το φλασακι απο 8 gb εγινε 200mb.τα εκανα ..........

4. Top - #4

εχω περασει το παραγον ντφσ.λοιπον θελω να με βοηθησετε με το φλασακι που πηγαν τα 7800 mb το βλεπω και γελαω.θελω να κανω φορματ και να ξανα βρω τα mb μου

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:44 ---------- Το προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 00:40 ----------

8 gb ειναι το φλασακι εκανα erase σε windows ntf

5. Top - #5

Για να μην μπερδευτείς χειρότερα προς το παρών (λέγοντάς σου το πώς θα κάνεις το format στο MacOS ) και επειδή φαντάζομαι θέλεις κάτι άμεσο, φόρμαρε το φλασακι σου σε PC με Windows για να δεις τα 8GB σου...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 00:49 ---------- Το προηγούμενο μήνυμα ήταν στις 00:45 ----------

Αν δεν τα βλέπεις ούτε στα Windows μετά το format θα πρέπει να πας στο Computer Managment (αν θυμάμαι καλά) στην κατηγορία Storage Devices και να κάνεις allocation το φλασάκι που φόρμαρες (δίνοντας γράμμα π.χ F)
    MacLife.gr

6. Top - #6

λοιπον παιδια δεν εγινε τιποτα στα παραθυρα.μην κουραζεστε αδικα εχασα ενα φλασακι θα το παρω αποφαση ευχαριστω παντως γιατην βοηθεια σας

7. Top - #7

Αν ήταν να χανόταν έτσι το φλασάκι ζήτω που καήκαμε…
    Δεν έχεις χάσει το φλασάκι αλλά την υπομονή σου...
    MacLife.gr

8. Top - #8

τι να κανω ρε φιλε τα εχω δοκιμασει ολα.υπομονη να κανω αλλα τα gb δεν γυριζουν

9. Top - #9

Θα γυρίσουν… θα επιστρέψω αύριο να σου πω πώς θα κάνεις το format στο iMac μέσω του Disk Utility
    (στο μεταξύ μπορεί να σου απαντήσει κάποιος συμφορουμίτης)
    MacLife.gr

10. Top - #10
    Editor leonbis2000's Avatar
    Όνομα
    Λεωνίδας

Δές εδώ πως θα το κάνεις φορμάτ από το Mac.
    Mac is for Working, Linux is for Networking, Windows is for Solitaire...
    Facebook Group: Greek Mac Community
    Αναζήτηση Πάρκων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ελλάδα: www.rsegr.com

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 3 από 5 ΠρώτηΠρώτη 1 2 3 4 5 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα Δημοσίευσης