+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 7 1 2 3 4 ... LastLast
Results 1 to 10 of 64

Θέμα: Το ανανεωμένο MacBook Air

Editor MihalisGR's Avatar
    Όνομα
    Μιχάλης

Προεπιλογή Το ανανεωμένο MacBook Air

"Στην διάρκεια της σημερινής παρουσίασης Back to the Mac, ο Steve Jobs ανακοίνωσε το ανανεωμένο MacBook Air."

Το καινούργιο MacBook Air της Apple είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών και όπως δήλωσε ο Steve Jobs στην διάρκεια της αποψινής παρουσίασης, προ-αναγγέλλει το μέλλον στους φορητούς υπολογιστές. Ο Jobs επισήμανε πως η σχεδίαση του καινούργιου φορητού, προέκυψε από τις γνώσεις που απέκτησαν με την δημιουργία του iPad. Έτσι λοιπόν το MacBook Air, δεν διαθέτει πλέον σκληρό δίσκο, αλλά μνήμη flash, όπου η Apple αφαίρεσε το περίβλημα ενός σκληρού δίσκου SSD, κι ενσωμάτωσε την μνήμη flash απευθείας στην μητρική του υπολογιστή, εξοικονομώντας χώρο και βάρος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δυνατότητα άμεσης ενεργοποίησης του υπολογιστή, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τα iPad, iPhone και iPod touch.

Το περίβλημα του φορητού είναι κατασκευής unibody, προσδίδοντας την απαραίτητη στιβαρότητα στην συσκευή. Το εντυπωσιακό στην σχεδίασή του είναι το λεπτό πάχος, το οποίο είναι 1,7 εκατοστά στην επάνω πλευρά, και μόλις 3 χιλιοστά στην κάτω πλευρά. Εξίσου εντυπωσιακό είναι και το εσωτερικό της συσκευής, αφού τον μεγαλύτερο χώρο καταλαμβάνει η μπαταρία, με τα υπόλοιπα μέρη του να καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, απόδειξη της υψηλής τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιεί. Μιας και μιλήσαμε για τον χώρο που καταλαμβάνει η μπαταρία, πρέπει να αναφέρουμε πως το MacBook Air έχει να επιδείξει σημαντική αυτονομία και στην διάρκεια της χρήσης, αλλά και στον χρόνο αναμονής. Η χρήση στο μοντέλο των 13,3 ιντσών φθάνει τις επτά ώρες, ενώ στον μικρότερο αδελφό του των 11,6 ιντσών τις πέντε ώρες. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως οποιοδήποτε Air μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση αναμονής έως και 30 ημέρες.

Δύο λοιπόν μοντέλα έγιναν διαθέσιμα για το MacBook Air, με οθόνη 13,3 ιντσών και 11,6 ιντσών. Η οθόνη είναι LED με εξαιρετική ευκρίνεια, αφού στο μεν 13άρι η ανάλυση ορίζεται στα 1440 Χ 900 pixels, ενώ στο 11άρι στα 1366 Χ 768 pixels. Το βάρος και των δύο μοντέλων είναι πολύ μικρό, καθιστώντας το καινούργιο MacBook Air ιδανικό για απροβλημάτιστη μεταφορά: μόλις 1,32 κιλά ζυγίζει το μοντέλο των 13" και 1,06 κιλά των 11". Τα γραφικά και στα δύο μοντέλα αναλαμβάνει να οδηγήσει η κάρτα γραφικών της NVidia GeForce 320M με 256MB μνήμηες DDR3 SDRAM μοιραζόμενη με την μνήμη του συστήματος.

Το MacBook Air όμως φαίνεται πως δημιουργήθηκε με γνώμονα και τις επιδόσεις, αφού το μοντέλο των 11,6" φιλοξενεί επεξεργαστές intel core 2 duo 1.4GHz ή 1.6GHz, το δε μοντέλο των 13,3" επεξεργαστή intel core 2 duo στα 1.86GHz ή 2.13GHz, και μνήμη RAM DDR3 στα 1066MHz με επιλογή των 2 ή 4 GB. Την εικόνα συμπληρώνουν η κάμερα Facetime, το πλήρες πληκτρολόγιο, το multi-touch trackpad, οι θύρες USB, η θύρα για κάρτες SD (μόνο στο μοντέλο των 13"), και η απώλεια οπτικού μέσου.

Είναι προφανές πως η Apple προσπαθεί να καταστήσει τους φορητούς της υπολογιστές, πραγματικά φορητούς αλλά και με αξιοπρεπείς επιδόσεις, κάτι που φαίνεται να το καταφέρνει με το καινούργιο MacBook Air. Το MacBook Air είναι άμεσα διαθέσιμο, και προσφέρεται με δύο διαφορετικές επιλογές σε χωρητικότητα της flash, στα 64 και 128 GB, ενώ οι τιμές ξεκινούν για το 11άρι από τα 999 ευρώ, και για το 13άρι από τα 1299 ευρώ (τιμές Apple Store Ιρλανδίας).

Περισσότερες λεπτομέρειες για το καινούργιο δημιούργημα της Apple, βίντεο και φωτογραφίες, μπορείτε να βρείτε στην σχετική σελίδα της Apple.

MacLifer AKHS's Avatar

Προεπιλογή Απάντηση: Το ανανεωμένο MacBook Air

ΌΛΑ καλά. Η μόνη "ντροπή" είναι τα 2GB Ram
    Επιλογές να υπάρχουν.
    “People who are really serious about Software should make their own Hardware” - Alan Kay

MacLifer

Quote Originally Posted by AKHS View Post
    ΌΛΑ καλά. Η μόνη "ντροπή" είναι τα 2GB Ram
    Επιλογές να υπάρχουν.

έχει built to order

MacLifer iPant's Avatar
    Όνομα
    Παντελής

Κι εγώ το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον προϊόν. Ίσως με 4GB θα ήταν ακόμα καλύτερα, αλλά τι να κάνουμε?
     "The Computer for the rest of us" 

MacLifer nsgf's Avatar
    Όνομα
    Χρήστος

αυτό το revision του air θα το αγόραζα άνετα...!

(αν είχε 4gb ram από default-ξεφτίλα εν έτει 2010 με μόνο 2gb ram + αν είχα τα λεφτά γιατί έχει, ομολογουμένως, περιορισμένη χρήση)

MacLifer Spiros P.'s Avatar
    Όνομα
    @Nickname@

Εγώ το μικρό το προτιμώ από ένα iPad η αλήθεια είναι... Θα μου πεις άλλο το ένα άλλο το άλλο, γιαυτό μάλλον θα το διάλεγα..
    MacLife.gr
    iPhone_________________________4G_iOS.4.2.1
    Mac User__________________________S.L 10.6.6

MacLifer staurosm's Avatar
    Όνομα
    Σταύρος

Έβγαλαν κατά κάποιο τρόπο netbook με το 11αρι και δεν θέλουν να το παραδεχτούν ή μου φάνηκε? Χωρίς να είναι αρνητικό βέβαια αυτό, πολύ καλή λύση μου φαίνεται...

MacLifer vis's Avatar
    Όνομα
    Βησσάρης

Quote Originally Posted by Spiros P. View Post
    Εγώ το μικρό το προτιμώ από ένα iPad η αλήθεια είναι... Θα μου πεις άλλο το ένα άλλο το άλλο, γιαυτό μάλλον θα το διάλεγα..
    Και εγώ πιστεύω ότι το μικρό είναι προτιμότερο απο το ipad. Πέρα από αυτό πιστεύω πως θα υπάρξει ένας ανταγωνισμός μεταξύ αυτών των δύο.

Editor Economou D.'s Avatar
    Όνομα
    Δημήτρης

Προεπιλογή

Quote Originally Posted by staurosm View Post
    Έβγαλαν κατά κάποιο τρόπο netbook με το 11αρι και δεν θέλουν να το παραδεχτούν ή μου φάνηκε? Χωρίς να είναι αρνητικό βέβαια αυτό, πολύ καλή λύση μου φαίνεται...

Η Apple είναι η πρώτη που έβγαλε υπερφορητό μηχάνημα χωρίς οπτικό δίσκο με το πρώτο MBA πολύ πριν κυκλοφορήσουν τα netbook, άρα η γνώμη μου, όπως έχω ξαναπεί, είναι ότι το MBA ήταν το πρώτο netbook!

Χώρια που το 11άρι είναι κατά τι πιο γρήγορο από τα netbook που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή Περίμενα όμως μεγαλύτερη αυτονομία στο μικρό, αλλά έχει C2D επάνω και όχι Atom, οπότε δικαιολογείται κατά ένα μέρος το μόλις ένα 5ωρο αυτονομίας.

MacLifer
    Όνομα
    Δημήτρης

Προεπιλογή

Περιμένω πως και πως να δω την παρουσίαση. Είμαι εκτός και δεν έχω προλάβει ακόμα... :-(
    "Minds are like parachutes. They only function when they are open"
    -Sir James Dewar, Scientist (1877-1925)

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 7 1 2 3 4 ... LastLast

Παρόμοια Θέματα

1. Καλώς ήλθατε στο ανανεωμένο MacLife.gr!
    By iGiorgio in forum Καλώς Ήλθατε
    Απαντήσεις: 347
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-12-2010, 09:06
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-10-2010, 14:35
  3. Φήμες: Ανανεωμένο Apple TV;
    By MihalisGR in forum Ειδήσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-2010, 13:53
  4. Το ανανεωμένο Mac mini!
    By MihalisGR in forum Mac mini
    Απαντήσεις: 187
    Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-2010, 12:52
  5. To MadMacs.gr ανακοινώνει πρώτο στην Ελλάδα τα νέα μοντέλα MacBook και MacBook Pro 13
    By MihalisGR in forum Σεμινάρια, Εκδηλώσεις & Δελτία Τύπου
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-07-2009, 01:43

Ετικέτες γι΄αυτό το Θέμα