+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 22

Θέμα: Απορία γ macbook και vista portable!!

1. Top - #1

Προεπιλογή Απορία γ macbook και vista portable!!

Kαλησπερα παιδια!!ειμαι κ εγω πολυ καινουρια στον κοσμο των mac
    κ εχω πολλες αποριες!! Για παραδειγμα ενα προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι το εξης..
    Εχω ενα macbook 13" κ προσπαθω να τρεξω τα vista portable
    ωστε να εχω κ τα δυο λειτουργικα αλλα δεν τα καταφερνω..
    Μηπως ξερετε τη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησω??

2. Top - #2
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Προεπιλογή Απάντηση: Απορία γ macbook και vista portable!!

Γεία σου Κωνσταντίνα. Πρώτα απ'όλα, καλως ήρθες στην παρέα μας και να είσαι σίγουρη πως όλα τα παιδιά εδώ βοηθάνε πολύ. ¨οτι απορία έχεις να είσαι σίγουρη πως εδω θα βρεθεί η λύση της.
    Για το ερωτημά σου, έχει συζητηθεί εκτενώς στο θέμα Windows στο Mac. Αν παρ'όλα αυτά συνεχίζεις να έχεις απορίες, εδώ είμαστε!

3. Top - #3

Αν μας έδινες περισσότερες πληροφορίες να καταλάβουμε τι ακριβώς έχει κάνει και τι θέλεις να κάνεις..

Δδλ τα έχεις εγκαταστήσει? Θες να τα εγκαταστήσεις?

Αν όχι ειπάρχουν 2 τρόποι, με bootcamp και με το vfusion..
    MacLife.gr
    iPhone:_____________________________5_64GB_iOS_6
    iPad:________________________________32GB_4G_iOS_6
    Mac: MacBook Pro 15.4" 2.6 GHz i7 (Retina) / MacBook Pro 13.1" 2.7 GHz i7 / Mac Pro 2.93GHz 12-Core

4. Top - #4
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Υπάρχει και το Parallel και είναι πολύ απλό και εύκολο στη χρήση!

5. Top - #5

Αυτο που εχω κανει μεχρι τωρα ειναι οτι κατεβασα τα vista σε portable μορφη (125mb) τα εγραψα σε ενα cd αλλα δεν μπορω να κανω boot ..(Να διευκρινισω οτι τα κατεβασα portable γ να μην χρειαστει εγκατασταση κ κολλαει η ram μου) Με αυτες τις εφαρμογες που μου προτεινετε πως θα μπορεσω να τα τρεξω?

6. Top - #6

Quote Originally Posted by kwnstantina View Post
    Αυτο που εχω κανει μεχρι τωρα ειναι οτι κατεβασα τα vista σε portable μορφη (125mb) τα εγραψα σε ενα cd αλλα δεν μπορω να κανω boot ..(Να διευκρινισω οτι τα κατεβασα portable γ να μην χρειαστει εγκατασταση κ κολλαει η ram μου) Με αυτες τις εφαρμογες που μου προτεινετε πως θα μπορεσω να τα τρεξω?
    Λοιπόν καλησπέρα κι από μένα... Θα μιλήσω εκ μέρους της Κωνσταντίνας μιας και εγώ έχω το πρόβλημα... Έχω κατεβάσει την έκδοση windows vista portable από το site του tkshare.
    Τα έχω περάσει στο usb stick μου. Από κει και πέρα τι κάνω? Πρέπει να τα γράψω σε cd?
    Διότι τα περισσότερα αρχεία δεν μου ανοίγουν, ή όταν ανοίξουν αυτό γίνεται με terminal ή text edit...

Όσο για το parallels έχω ακουστά, αλλά πιστεύω πως είναι πρόγραμμα που σε διευκολύνει, και όχι τα κανονικά windows. Κάνω λάθος?

Τέλος, αν δεν μπορεί να γίνει τπτ από τα παραπάνω, θα δοκιμάσω με boot camp αλλά και πάλι θα χρειαστώ βοήθεια μάλλον!!!!

7. Top - #7
    MacLifer TasosK's Avatar
    Όνομα
    Τάσος

Για το Parallels κάνεις λάθος. Ουσιαστικά δημιουργεί ένα virtual machine. Εγκαθιστας το parallels, τρέχεις τα windows και εγκαθίστανται ευκολα και γρήγορα. Εγώ στην αρχή δίσταζα επειδή δεν είχα γνώσεις αλλά τελικά δε δυσκολεύτηκα καθόλου. Δεν ήθελα να μπλέξω και με partitions στο σκληρό (αν και δεν είναι μεγάλο μπλέξιμο). Από εκεί και πέρα κάνεις εύκολα ότι δουλειά θέλεις χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τωρα, τα παραπάνω που λές ότι δε σου ανοίγει τα αρχεία, εγώ δε γνωρίζω να σου απαντήσω.

8. Top - #8
    MacLifer nicos00's Avatar
    Όνομα
    Νίκος

Καλησπέρα, και καλωσήρθατε κι απο μένα! Κατ'αρχήν Κωνσταντίνα αν φοβάσαι μην κουράσεις τη ram σου, να ξέρεις οτι είναι πολύ πιο "βαρύ" να τρέχεις ένα ολόκληρο λειτουργικό σύστημα απο το cd, αντί να κάνεις κανονικά την εγκατάσταση. Όσο για τους τρόπους που σου είπαν τα παιδιά, ο πρώτος είναι το bootcamp. Δεν χρειάζεσαι κάτι, υπάρχει ήδη μέσα στο mac σου. Θα το βρείς μέσα στα utilities, και σε βοηθάει να εγκαταστήσεις τα win παράλληλα με τα leopard στο Mac σου. Ανοίγοντας το mac θα μπορείς να επιλέξεις σε ποιο λειτουργικό θες να κάνεις boot. Η άλλη λύση, είναι τα 2 προγράμματα που αναφέρθηκαν, VMWare Fusion, και Parallels. Κάνουν την ίδια δουλειά, φτιάχνουν ένα virtual machine με το λειτουργικό που θες. Οπότε, ενώ είσαι μέσα στα leopard μπορείς να ανοίξεις ένα παράθυρο με windows, και απο κει και πέρα υπάρχουν πολλές δυνατότητες που σου προσφέρουν αυτά τα 2 προγράμματα. Το θέμα είναι για τί δουλειά τα θες τα windows, αν έχεις σκοπό να τρέχεις βαριές εφαρμογές που θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν όλη τη "δύναμη" του mac, ή αν τα θες για πιο χαλαρά πράγματα. Όπως σου είπε και ο Τάσος πιο πάνω, ψάχνοντας λίγο στο θέμα Windows στον Mac θα βρείς αρκετές πληροφορίες. Τώρα όσο για την έκδοση των Vista που αναφέρεις, τουλάχιστον εγώ δεν γνωρίζω κάποια επίσημη portable έκδοση της microsoft, οπότε υποθέτω οτι πρόκειται για πειρατικό cd. Σ'αυτήν την περίπτωση δεν μπορώ να σε βοηθήσω σχετικά με το συγκεκριμένο υλικό.. Μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες λόγοι που δεν μπορείς να κάνεις boot!
    Τελευταία επεξεργασία: 13-03-2009 στις 20:46.
    :: About me - www.nikos-hon.gr ::

9. Top - #9

Για δες εδώ...

http://users.sch.gr/nikmavr//wp-cont...cations_v2.pdf

Γιατί πραγματικά προσωπικά δεν την έχω κάνει αυτή την διαδικασία...

Το parallels η και vfusion είναι προγράμματα που τρέχουν τα windows σε προσομίωση..
    Το bootcamp στα περνάει κανονικά πέρνοντας ένα μέρος από τον σκληρό σου..

Προτέινω αν δεν βρεις άκρη με το portable να τα εγκαταστήσεις με parallels/vfusion που είναι πιο ελαφρή για το υπολογιστή σου..

Βέβαια παίζει και ρόλο τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με τα windows...
    MacLife.gr
    iPhone:_____________________________5_64GB_iOS_6
    iPad:________________________________32GB_4G_iOS_6
    Mac: MacBook Pro 15.4" 2.6 GHz i7 (Retina) / MacBook Pro 13.1" 2.7 GHz i7 / Mac Pro 2.93GHz 12-Core

10. Top - #10

Δηλαδή με το parallels δεν χρειάζεται να κάνω reboot και να διαλέγω λειτουργικό έτσι? Αν είναι πιο άμεσο θα με βοηθήσει περισσότερο εφ' όσον μπορώ να χρησιμοποιώ ταυτόχρονα προγράμματα και των 2 λειτουργικών και είναι και πιο ελαφρύ από το να το κάνω με bootcamp. Το θέλω για χαλαρά προγραμματάκια. Με boot camp π.χ. είναι αρκετά τα 5 gb που δίνει ως ελάχιστο χώρο?

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. ΟΔΗΓΟΣ : πρόσβαση από τα Windows Vista σε φακέλους Mac
    By iGiorgio in forum Windows, Linux, κλπ. στον Mac
    Απαντ: 14
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-10-2010, 13:44
  2. Δίκτυο Mac OS - Windows Vista
    By SpdS in forum iMac
    Απαντ: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-03-2009, 22:30
  3. Απορια για το Spaces