+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία
Αποτελέσματα 1 έως 10 από 29

Θέμα: Απο windows laptop σε makbook air 13!

1. Top - #1

Προεπιλογή Απο windows laptop σε makbook air 13!

Γεια σας παιδιά! Καινούριο μέλος σε ότι αφορά την apple! Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό topic! Χρησιμοποιώ ένα acer 5672 (του 2004,με φορτωμένα win7) χωρίς κάποιο πρόβλημα όλα αυτά τα χρόνια!(μόνο μια φορά που χάλασε ένα μαραφέτι που στέλνει φως στην οθόνη!) Επειδή θα το "πλασάρω" στον πατέρα και λογικά θα πάρω εγώ κάποιο καινούριο σκεφτόμουν τη λύση ενός macbook air 13,3! Επειδή είμαι άσχετος όμως στο τομέα αυτό (ασχολήθηκα κυριως με windows και ελάχιστα με ubuntu) θα ήθελα τα φώτα σας! Λοιπόν η κύρια χρήση θα είναι internet, ταινίες (κυρίως ξένες σειρές) και σπανίως (γιατί τα έχω κόψει(!)) κάποιο παιχνιδάκι (football manager/pes) τα οποία μέχρι πέρυσι τα σήκωνε και το acer! Θα μπορώ να έχω τα παραπάνω; Εξτρα ερωτήσεις:
    1) Απο θέμα θορύβου τι ισχύει;
    2) Θα πρέπει να πάρω εξτρα ποντίκι (ή κάνει αυτό που έχω)
    3) dvdr/w εξωτερικό;
    4 Απο θέμα ταχύτητας ο επεξεργαστής core 2 duo 1,86 τι λέει;
    5) Αξίζει να βάλεις άλλα 2 gb μνήμης; Μπορώ να τα βάλω αργότερα ή να ψάξω να βρω που το έχει με 4gb;
    6) Υπάρχει συμβατότητα μεταξύ windoslive (mail,msn) ή υπάρχουν άλλα προγράμματα;
    7)Χρειάζεται αγορά νέου microsoft office για τα mac ή μπορώ να χρησιμοποιήσω το υπάρχων;
    8) Τώρα έχω 120 gb εκ των οποίων τα μισά είναι ελεύθερα! Φαντάζομαι ότι τα 128 gb (flash) αρκούν και για dual boot; Να μπαίνω καμιά φορά στα windows να τα λησμονώ(!) και να βοηθάω κάποιους συγγενείς με teamviewer κτλ
    9)Έχει κάνει κανείς laser sign που λένε στα public; Δεν είναι ριψοκίνδυνο;
    10) Είναι στα ελληνικά το περιβάλλον; Υπάρχει καμία ασυμβατότητα στα κείμενα ή κάπου αλλού;
    11)Στο acer όπως είπα έβλεπα αρκετές σειρές (15,4') στο 13,3 είναι βολικό; Μπορώ να το συνδέσω και με τηλεόραση με hdmi για καλύτερη ανάλυση;
    12) Αυτά νομίζω φτάνουν! Sorry αν κούρασα!

P.S.: Ελπιζω σύντομα να μπω για τα καλά στην παρέα σας!!

2. Top - #2

Προεπιλογή Απάντηση: Απο windows laptop σε makbook air 13!

Καλωσήρθες και καλή διαμονή….
    Πιστεύω ένα MacBook Pro 15” άντε με το ζόρι 13”
    Το MacBook Air θα πρότεινα να το αποφύγεις στην αρχή της καριέρας σου… κάνεις συγκεκριμένα πράγματα και περιορισμένα…. οπότε πήγαινε στα σίγουρα σε Pro για να μην έχεις διάφορες εκπλήξεις στην νέα σου πορεία….
    MacLife.gr

3. Top - #3

Τι εννοείς εκπλήξεις;

4. Top - #4

Μπορεί να θέλεις να τρέξεις κάτι το οποίο στο air θα κρεμάσει….και να μπείς σε διαδικασία αμφισβήτησης για τη μετάβασή σου απο PC σε Mac… κοινώς να αποτελέσει τραυματική εμπειρία και να αποκομίσεις λάθος εντύπωση για τις δυνατότητες των μηχανημάτων…

Γενικά θα πρότεινα σε νέους switchers να επιλέγουν επεξεργαστές απο 2.53GHz και πάνω… και πάλι αυτό αποτελεί προσωπική άποψη (διαβάζοντας το πρώτο post σου) οπότε περιμένεις να ακούσεις και άλλες γνώμες και όποια θεωρείς πιο κατάλληλη την αξιολογείς και προχωράς με τα δικά σου κριτήρια
    MacLife.gr

5. Top - #5

Δεν χρησιμοποιώ κάτι βαρύ στο τωρινό laptop! Αν σκεφτείς ότι αυτό έχει 1,66 core 2 duo 667mhz 2mb φαντάζομαι θα...υπάρχει κάποια διαφορά! Σαφώς και οι 2,53+ είναι καλύτεροι απλά μου άρεσε το πολύ λεπτό design! Θα τα χρησιμοποιώ κυρίως για ιντερνετ, το προσωπικό μου site, σπανίως δημιουργία κάποιου βιντεο από φωτογραφίες (όχι τρελά πράγματα!) Αυτό που δεν ξέρω είναι για το πως θα φαίνονται οι σειρές (δεν έχουν έτσι κι αλλιώς φοβερή ανάλυση απλά λόγω των 13')

6. Top - #6
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Καλώς μας ήλθες !.

Θα συμφωνήσω μ τον Αλέξανδρο, μιας και εγώ είμαι χρήστης ενός Air, σαν βοηθητικού μηχανήματος πάντως. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα εξαιρετικό μηχάνημα, αν και θεωρείται το πιο αργό στην οικογένεια των φορητών. Βέβαια οι ταχύτητες του είναι πολύ καλές για τις εργασίες μου, εξ αιτίας του δίσκου SSD.

Και κατά την γνώμη μου λοιπόν ξεκίνησε με ένα MacBook Pro 15", που με τα 4GB ram που έχει θα σε καλύψει σίγουρα. Στην πορεία βλέπεις.
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

7. Top - #7

Δεν ξέρω γιατί αλλά το σχέδιο των άλλων macbook pro δεν με ενθουσιάζει!

Από ένα κατάστημα (δεν ξέρω αν κάνει να λέω ονόματα) βλέπω ότι με 100€ περίπου μπορείς να το κάνεις με 4gb.. Δεν αξίζει;

8. Top - #8

Quote Originally Posted by tiraklakis View Post
    Δεν ξέρω γιατί αλλά το σχέδιο των άλλων macbook pro δεν με ενθουσιάζει!
    Δεν θα συμφωνήσω, δέχομαι ότι τα γούστα διαφέρουν αλλά το Pro είναι εξίσου όμορφο...
    Το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο δεν θα το βρείς στο Air όπως και άλλα πολλά…

Quote Originally Posted by tiraklakis View Post
    Από ένα κατάστημα (δεν ξέρω αν κάνει να λέω ονόματα) βλέπω ότι με 100€ περίπου μπορείς να το κάνεις με 4gb.. Δεν αξίζει;
    Γενικά στο Air στο 85άρη κυμαίνονται όλες οι αναβαθμίσεις… δηλαδή κλίμακα και 85 ευρω..
    π.χ +2 Ram 85 euro αντί 1.4 σε 1.6 π.χ 85 euro αντί για 64 SSD 128 85 euro….

Τώρα η μνήμη είναι βασική, σίγουρα πιο πολύ απο τις επιδόσεις ενός σκληρού αλλά να μην κοιτάμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος…
    Θέλω να πώ ότι η απόδοση ενός μηχανήματος είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων..
    MacLife.gr

9. Top - #9
    MacLifer iGiorgio's Avatar
    Όνομα
    Γιώργης

Βασικά, εσύ έχεις τον τελευταίο λόγο. Αν λοιπόν θελήσεις να γίνεις Air-άτος η 4άρα ram είναι μονόδρομος.
    Κι όταν όλα αποτύχουν... ρίξε μια ματιά στο manual !

10. Top - #10

Για το laser sign ποια η γνώμη σας; Δεν υπάρχει κίνδυνος; Α! Με τις οθόνες τι παίζει απο άποψη καμμένων pixel; Υπάρχουν αναβαθμίσεις όπως στα windows; Ή κάθε φορά αγοράζεις την νέα έκδοση;

+ Απάντηση στο Θέμα
Σελίδα 1 από 3 1 2 3 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Macbook Pro ή Pc Laptop???
    By Jeff2007 in forum Αρχείο
    Απαντ: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-2011, 16:47
  2. Αναβαθμιση σε Laptop
    By imacilias in forum Αρχείο
    Απαντ: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-10-2010, 17:52
  3. zητειται laptop!!