Αποτελέσματα 11 έως 20 από 60

Θέμα: Πως να ανοίξετε τον αλουμινένιο iMac σας και να αλλάξετε το superdrive

Threaded View

1. Top - #1
    MacLifer evripidis's Avatar

Lightbulb Πως να ανοίξετε τον αλουμινένιο iMac σας και να αλλάξετε το superdrive

Εδώ και πάρα πολύ καιρό το superdrive του iMac μου μ’έκανε νερά. Μια δεν φόρτωνε τα δισκάκια, μια τα πετούσε…Μέχρι που μια μέρα βάζοντας ένα δισκάκι μέσα, το κατάπιε τελείως και δεν έλεγε να το βγάλει με τίποτα. Κανένας μα κανένας συνδυασμός πλήκτρων δεν δούλεψε. Ότι και να έχωσα μέσα στο drive από το slot (τσιμπιδάκια, λάμες κτλ) δεν μπόρεσα να το βγάλω.

Εγγύηση δεν έχουμε πλέον, λεφτά για μεταφορές service και τα ρέστα δεν γουστάρω να δώσω, οπότε που καταλήγουμε; Στο να το αλλάξω μόνος μου. Και αυτό ακριβώς έκανα

Υπάρχει η εντύπωση από πάρα πολλούς πως επειδή είναι iMac, Apple κτλ κτλ δεν το αγγίζουμε, δεν το ανοίγουμε, δεν κάνουμε τίποτα…

ΟΛΑ είναι μηχανήματα παίδες. ΟΛΑ ανοίγουν και όλα χαλάνε.

Επειδή είναι iMac και δεν έχει φάτσα-φόρα κουτί και βίδες δεν πάει να πει πως δεν γίνεται. Οι τεχνικοί δεν θα το ανοίξουν με διαφορετικό τρόπο ή με εργαλεία που κανείς άλλος δεν έχει στο κόσμο πέρα από την Apple. Θα το κάνουν με τα ίδια πράγματα (άντε διαφορετική μάρκα). Απλά θα έχουν την εμπειρία επειδή πιθανών να έχουν ανοίξει πολλά. Δεν κάνουν κάτι όμως που είναι ακατόρθωτο.

Οπότε με 4 απλά πραγματάκια, υπομονή, όρεξη και ένα νέο superdrive μπορείτε να το κάνετε και εσείς. Δεν θέλει κόπο.

Πάμε λοιπόν βήμα βήμα να δούμε πως έγινε η δουλειά.

Θα χρειαστούμε (σαν συνταγή) :
    1 βεντούζα : Εγώ όπως θα δείτε χρησιμοποίησα την βεντούζα του βραχίονα του GPS μου που έχω στο αμάξι. Έχεις κάποια άλλη, κάνει. Αν δεν έχεις υπάρχουν άπειρες στο εμπόριο με 5 ευρώ.
    1 σταυροκατσάβιδο. Όλοι έχουμε ένα, για να βγάλουμε το πορτάκι από τις RAM.
    2 κατσαβίδια τύπου Torx νούμερο 6 και νούμερο 8 (δηλ. Τ6 , Τ8). Χωρίς αυτά μην ξεκινήσετε, με αυτά θα δουλέψουμε.
    1 superdrive τύπου SLOT IN, slim. Εγώ αγόρασα στα 42ε το SONY AD-7633A από το eshop.
    Αυτά είναι όλα τα εργαλεία μας. Πάμε στο παρασύνθημα.

Βήμα 1. Αφαίρεση του “τζαμιού” της οθόνης.
    Κολλάμε την βεντούζα μας σε μια γωνία και τραβάμε σταθερά. Δεν χρειάζεται να κάνετε λες και σηκώσετε βάρη, αλλά ούτε να είναι ένα ανεπαίσθητο τράβηγμα. Το τζάμι στερεώνεται σε μαγνήτες γύρω γύρω οπότε θα νιώσετε την αντίσταση του. Απλά τραβήξτε και αφαιρέστε στο τζάμι. Δεν είναι τίποτα.

Βήμα 2 :Αφαίρεση του αλουμινένιου πλαισίου.
    Αρχικά ξεβιδώνουμε το πορτάκι για τις RAM. Βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης στη βάση. Μια βίδα είναι όλο κι όλο θα το δείτε. Συγνώμη που δεν έχω φωτό, αλλά το ξέχασα.
    Έπειτα χρησιμοποιώντας το T8 αφαιρούμε όλες τις βίδες γύρω γύρω απ’ το πλαίσιο. Προσέξτε πως οι βίδες δεν είναι όλες ίδιες. Στην βάση της οθόνης έχει 30mm και οι υπόλοιπες 15mm. Να το θυμάστε αυτό.

Αμέσως μετά ανασηκώνουμε το αλουμινένιο πλαίσιο από την επάνω πλευρά, στην πλευρά της κάμερας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ανασηκώνουμε, δεν το βγάζουμε! Μόλις το ανασηκώσουμε θα δούμε ένα καλώδιο. Αυτό το καλώδιο είναι του μικροφώνου όπου είναι κολλημένο στο πλαίσιο. Το αποσυνδέουμε, δεν το ξηλώνουμε!

Μόλις το κάνουμε είμαστε έτοιμοι να αφαιρέσουμε το πλαίσιο.

Βήμα 3 : Αφαίρεση της οθόνης.
    Αποσυνδέουμε το ένα βύσμα το οποίο έχει 2 βίδες (TORX T6) και βρίσκεται στα δεξιά της οθόνης. Βγάζουμε τις βίδες και τραβάμε την μαύρη ταινία προς τα πάνω. Αν σας δυσκολεύει, ανασηκώστε το λίγο με το νύχι ή με ένα κατσαβιδάκι. Δεν χρειάζεται καθόλου πίεση.

Αφαιρούμε το το δεύτερο βύσμα το οποίο βρίσκεται στα αριστερά της οθόνης. Αυτό που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στις RAM.

Ήρθε η σειρά να ξεβιδώσουμε την οθόνη. Αφαιρούμε όλες τις βίδες γύρω γύρω (TORX T8).

Προσοχή! Ανασηκώνουμε την οθόνη από την δεξιά πλευράς της (από την πλευρά του superdrive). Βλέπουμε πως υπάρχουν 4 καλώδια. Τα αποσυνδέουμε ΔΕΝ τα ξηλώνουμε.

Τώρα είμαστε έτοιμοι να αφαιρέσουμε την οθόνη μας εφόσον πλέον είναι ανεξάρτητη. Και έτσι πλέον είμαστε στην καρδιά του iMac μας.

Από εδώ και πέρα μπορούμε να αλλάξουμε το προβληματικό μας hardware. Εγώ προχώρησα στην αλλαγή του superdrive. Ας δούμε την συνέχεια…

Βήμα 4 : Αφαίρεση superdrive.
    Αφαιρούμε προσεκτικά (διότι έχει τάση να σκιστεί) την προστατευτική ταινία που συνδέει το superdrive με το σώμα.

Ξεβιδώνουμε τις 2 βίδες στην βάση του superdrive (TORX T8).

Ανασηκώνουμε λίγο το superdrive έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεβιδώσουμε τις 2 βίδες της πλακέτας (TORX T6). Μόλις τις βγάλουμε αφαιρούμε την πλακέτα.

Προτελευταίο βήμα είναι να αφαιρέσουμε τον αισθητήρα για την θερμοκρασία που βρίσκεται κάτω ακριβώς από το superdrive. Δεν το χαλάμε φυσικά, θα το βάλουμε ξανά στο καινούριο.
    Μόλις το κάνουμε αυτό είμαστε έτοιμοι να το βγάλουμε τελείως από το μηχάνημα.

Το τελευταίο βήμα είναι και το πιο απλό. Αφαιρούμε τις τέσσερις βίδες (TORX T8) που κρατάνε το superdrive στην πλαστική θήκη και βγάζουμε το superdrive.
    Βάζουμε το ολοκαίνουριο και αυτό ήταν

Το μόνο που μας μένει να κάνουμε είναι να πατήσουμε στα βήματα μας και να γυρίσουμε πίσω. Δεν πετάμε τίποτα, δεν χαλάμε τίποτα, δεν περισσεύει τίποτα. Όλα ξαναμπαίνουν στην θέση τους.

Συγχαρητήρια, έχετε ένα νέο και λειτουργικό superdrive.

ΥΓ. Για τον καθαρισμό της LCD χρησιμοποιήστε απλά το πανάκι που είχε μέσα ο iMac σας. Θα τραβήξει την σκόνη σαν μαγνήτης

[ΠΗΓΗ]
    Τελευταία επεξεργασία: 27-03-2009 στις 01:06.

2. Το παρακάτω Μέλος λέει 'Ευχαριστώ' στον evripidis για το χρήσιμο μήνυμα:

Παρόμοια Θέματα

1. iMac alu superdrive
    By evripidis in forum iMac
    Απαντ: 22
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-03-2009, 14:36

Δικαιώματα Δημοσίευσης