Και η απάντηση της Rainbow A.E. για το θέμα των καμμένων pixels:
“Πολλά προϊόντα της Apple χρησιμοποιούν οθόνες υγρών κρυστάλλων με τεχνολογία active matrix, συμπεριλαμβανομένων των iMac (Επίπεδη Οθόνη), MacBook, MacBook Pro, iBook, PowerBook, των οθονών Apple Cinema, καθώς και των μοντέλων iPod με έγχρωμη οθόνη. Εκτός του ότι είναι λεπτή και ελαφριά, η τεχνολογία active-matrix υγρών κρυστάλλων παρέχει στους πελάτες πολλά πλεονεκτήματα οπτικής απόδοσης σε σχέση με τις παραδοσιακές οθόνες καθοδικού σωλήνα (CRT), όπως αυξημένη φωτεινότητα, ευκρίνεια και αναλογία contrast.
Η τεχνολογία active-matrix υγρών κρυστάλλων χρησιμοποιεί γραμμές και στήλες πλήρως κατευθυνόμενων τοποθεσιών (pixels), τα οποία αποδίδουν το κείμενο και τις εικόνες στην οθόνη. Κάθε τοποθεσία pixel έχει τρία ξεχωριστά υπο-pixels (κόκκινο, πράσινο και μπλε), τα οποία καθιστούν δυνατή την πλήρως έγχρωμη απόδοση εικόνας. Κάθε υπο-pixel φέρει ένα αντίστοιχο transistor, το οποίο ευθύνεται για την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του υπο-pixel.
Υπάρχουν χαρακτηριστικά εκατομμύρια από αυτά τα υπο-pixels σε μια οθόνη υγρών κρυστάλλων. Για παράδειγμα, το ταμπλώ υγρών κρυστάλλων της οθόνης Apple Cinema HD, αποτελείται από 2,3 εκατομμύρια pixels και 6,9 εκατομμύρια κόκκινα, πράσινα και μπλε υπο-pixels. Σε μερικές περιπτώσεις είναι τεχνικά αναμενόμενο και αποδεκτό ένα transistor να μην ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί ένα υπο-pixel και έτσι αυτό μπορεί να παραμένει φωτεινό ή σκοτεινό.
Με τα εκατομμύρια των υπο-pixels μιας οθόνης, είναι πολύ πιθανό να παρουσιάζεται το παραπάνω σύμπτωμα σε ένα μικρό αριθμό transistors σε μια οθόνη υγρών κρυστάλλων.
Επομένως, ένας ορισμένος αριθμός παρόμοιων συμπτωμάτων στα υπο-pixels τεχνικά θεωρείται αποδεκτός και αναμενόμενος. Έτσι το σύμπτωμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πραγματικό ελάττωμα των οθονών υγρών κρυστάλλων αλλά τεχνικό χαρακτηριστικό.
Οι παραπάνω τεχνικές διευκρινήσεις έχουν εφαρμογή σε όλους τους κατασκευαστές που χρησιμοποιούν την τεχνολογία υγρών κρυστάλλων -όχι μόνο στα προϊόντα της Apple.
Εαν ο πελάτης υποψιάζεται ότι η οθόνη του προϊόντος του διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από “ανωμαλίες” στα pixel θα πρέπει να απευθυνθεί έχοντας μαζί του το προϊόν σε ένα Εξουσιοδοτημένο Κέντρο Επισκευών Apple για έλεγχο. Ενδέχεται να υπάρχει κόστος για τον έλεγχο αυτό.
Η πληροφόρηση αυτή είναι διαθέσιμη και στο web site μας, στη σελίδα Tech Info και συγκεκριμένα στο url: http://www.rainbow.gr/apple/tech_info/pixels.html
Μπορείτε αν θέλετε να ανατρέξετε και στη σχετική επισήμανση της Apple στην ακόλουθη διεύθυνση:
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=22194”
Εφη Κοντούλη
Marketing Manager
Rainbow A.E.