problhma me sundesh airport
Δημοσιεύθηκε στις: 12 January 2008 05:34 PM   [ Αγνοήστε ]  
Newbie
Rank
Εγγράφθηκε  2008-01-12

kalhspera se olous,, eimai kainourgios edw kai xairomai polu pou sas brhka....

exw ena problhmataki me thn sundesh mou sto net kai anarotiemai an mporei kapoios na boh8hsei…

eimai sundedemenos sto internet me to ondsl kit ths otenet. exw parei xorista ena diko mou router, kai to exw enwsei me ena airport base-station…
einai ola ok kai mpanw sto internet. mono pou einai polu argh h sundesh mou, kai sto status bar panw deksia sthn o8onh mou pou deixnei sto airport thn wra sundeshs mou, auth anabosbhnei kai phgainoerxetai san trelh deksia aristera (krubetai sunexeia kai epanemfanizetai)!!!!
uparxei tropos na to sta8eropoihsw auto?? me exei trellanei...!!!  den mporw na katebasw tipota… giati sthn ousia sundeetai kai aposundeetai sunexeia.... sto “internet connect” ka8e fora pou krubetai h wra sundeshs, mou leei “getting status” h “checking status”.

xrhsimopoiw ena 17” powerbook 1.67Ghz kai OS 10.4.9

sas euxaristw ek twn proterwn,,, kai kalh xronia se olous,,,

eyejacker

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 12 January 2008 09:48 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 1 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Αρχικά καλώς όρισες στο φόρουμ του MacLife.gr!

Μετά να σε παρακαλέσω να μην γράφεις με greeklish διότι πρώτον απαγορεύεται σαφώς από τους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ και δεύτερον μας πονάνε τα ματάκια μας για να διαβάσουμε αυτά που θέλεις να μας πείς. big surprise

Τώρα που ξηγηθήκαμε teeth πάμε στο πρόβλημά σου. Προφανώς το σήμα από το airport base είναι είτε ασθενές με συνέπεια το powerbook να μην μπορεί να συνδεθεί κανονικά, είτε κάτι παρεμβάλει στο ασύρματο σήμα (πχ. μια άλλη ασύρματη συσκευή) και εξασθενεί το σήμα.

Δοκίμασε να ενεργοποιήσεις το interference στο airport extreme ή να αλλάξεις το κανάλι από τις ρυθμίσεις του airport base. Επιπλέον κάνε μια σύνδεση ethernet απευθείας με τον router σου για να βεβαιωθείς ότι η ADSL γραμμή σου λειτουργεί κανονικά αν και από αυτά που λές το πρόβλημα είναι στην ένταση του ασύρματου σήματος. Οταν πλησιάζεις πιο κοντά στο Base μήπως αυξάνεται η ένταση του σήματος; Ποιό Airport Base έχεις;

Αν πράγματι ευθύνεται το Base Station τότε μπορείς να ενισχύσεις το σήμα με την προσθήκη μιας κεραίας.

Υπογραφή 

Μην ξεχνάτε να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση για τα γεννέθλια του MacLife εδώ.

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 13 January 2008 03:06 AM   [ Αγνοήστε ]   [ # 2 ]  
Newbie
Rank
Εγγράφθηκε  2008-01-12

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση.... και συγνωμη για το greeklish αλλα μεγαλωσα εξωτερικο και δεν το κατεχω και πολυ το σκετο greek, οποτε θα υποστειτε ορθογραφικα και ατονες λεξεις… :-(
συγνωμη και παλι....

λοιπον, με πηρε τουλαχιστον 1 λεπτο να ανοιξω την σελιδα αυτη για να απαντησω,,, και με 2 προσπαθειες παρακαλω.... (συνδεση 768)
κατεβασα ενα προγραμμα, το istumbler, το οποιο ελενχει το airport και το σημα και τον “θορυβο” (παρεμβολες)… εχω λοιπον 40% “signal strength” και 0% “noise"… πιστευω πωσ δεν ειναι και ασχημα… δηλαδη, και το εικονιδιο του airport πανο δεξια στο desktop ειναι 3 μπαρες γεματο.
νομιζω πως εχω προβλημα με τις ρυθμισεις μου. στα network settings (system preferences) λεει πως ειμαι ενωμενος με DHCP (το PPPoE ειναι κλειστο) αλλα στο airport admin utility στο “internet” λεει πως ειμαι συνδεμενος με PPoE… Οι OTEnet δεν με βοηθανε, επειδη ουτε airport base station υποστηριζουν, αλλα ουτε και το router που εχω.

υπαρχει περιπτωση να εχω εκει προβλημα, και αν ναι,, τι μπορω να κανω γι’αυτο??

Υ.Γ. το base station μου ειναι και το avatar μου,,, grin

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 13 January 2008 12:25 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 3 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02
-

Υ.Γ. το base station μου ειναι και το avatar μου,,, grin

Μια χαρά γράφεις Ελληνικά οπότε μην ανησυχείς.

To συγκεκριμένο Airport Express Base Station που έχεις στο avatar σου φίλε μου δεν είναι κι ότι καλύτερο για ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο. Αρχικά είχε σχεδιαστεί για να μπορείς να μεταφέρεις ασύρματα την μουσική σου από το iTunes στο HiFi σου και θεωρώ πως αυτό είναι το μόνο που μπορεί να κάνει καλά. Βέβαια λέει πως μπορείς να συνδεθείς και στο διαδίκτυο και να μοιραστείς ασύρματη σύνδεση αλλά με μια ερεύνα στο google θα δείς πως οι περισσότεροι χρήστες το αναφέρουν ως προβληματικό. Προσωπικά έχω ένα Airport Extreme Base Station προηγούμενης γενιάς όπου το ασύρματο σήμα του δεν μπορεί να φτάσει ούτε στο διπλανό δωμάτιο.

Οι ρυθμίσεις που περιγράφεις είναι σωστές και δεν χρειάζεται να πειράξεις τίποτε.

Εγώ θα σου προτείνω αρχικά να δοκιμάσεις αυτό που σου είπα και πρίν, δηλαδή να συνδεθείς αρχικά με τον router σου απευθείας με ένα καλώδιο ethernet ώστε να βεβαιωθείς ότι η ADSL γραμμή σου λειτουργεί σωστά. Αν πράγματι η πλοήγησή σου στο διαδίκτυο είναι εντάξει με την απευθείας σύνδεση στον router, θα έπρεπε ίσως να σκεφθείς την αγορά ενός access point για να συνδέσεις με τον router σου ή έναν wireless router.

Υπογραφή 

Μην ξεχνάτε να δηλώσετε συμμετοχή στην κλήρωση για τα γεννέθλια του MacLife εδώ.

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ