Δίλημμα! 
Δημοσιεύθηκε στις: 16 January 2008 08:36 PM   [ Αγνοήστε ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-06-26

Θέλω να αγορασω ένα MAC σκεφτομαι για το mini αλλα και για το macbook pro 15.4 μιας και ένα απο τα χαρακτηριστικά του είναι και η οθονη του (το θεωρω ατου σε σχεση με την glossy του macbook που μου βγαζει τα ματια οσες φορες το εχω δει)

Το διλημμα είναι πιο μεταξυ των 2? Το ειναι ειναι στα 830 € και το αλλό στα 2000 € το καθενα καλυπτει διαφορετικες ανάγκες (mobility for the macbook) αλλά δεν την εχω και αναγκη τώρα αυτό. Ίσως προς το καλοκαίρι να πάρω το macbook pro αλλα δεν ξέρω με εχει πιασει και μια πρεμουρα με τα mac τωρα και θα ήθελα να εχω ενα.

Βέβαια το mini το θέλω και για αργότερα ή και αμεσα για HTmac ,νέος όρος:). Αλλά ειναι και πιο φθηνο για πρώτο mac.Από την άλλη δεν άκουσα νέα για αυτό στην Macworld Expo και ανησυχω μηπως και το καταργήσουν....τι να κάνω να πέριμενω μπας και μπει τπτ νέο πάνω του? ή το laptop?

Σας μπέρδεψα...το ιδιο και εγω...αλλα τι να κανω:S

Μια επιπλέον σκέψη είναι και το iMac μιας και εχει και οθόνη για πειτε μου...τι λετε?

[ Διορθώθηκε: 16 January 2008 08:50 PM by pathfinder]
Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 16 January 2008 09:19 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 1 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Βρε σύ ξέχασες να προσθέσεις και τους Mac Pro στο δίλλημά σου! LOL

Πλάκα κάνω αλλά όντως μας μπέρδεψες. Κάθε Macintosh εξυπηρετεί διαφορετικό πεδίο χρήσης και διαφορετικό πορτοφόλι. Οποιοσδήποτε φορητός δεν παύει να είναι φορητός, με τους περιορισμούς και τις δυνατότητες κάθε φορητού που κυκλοφορεί στην αγορά. Ο desktop δεν παύει να είναι ένας desktop με τους περιορισμούς και τις δυνατότητες κάθε desktop που κυκλοφορεί στην αγορά. Φαντάζομαι να πιάνεις τον συλλογισμό μου.

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις να κάνεις με τον Mac σου και να αποφασίσεις μεταξύ φορητού και desktop. Σ’ αυτό το κομμάτι δεν μπορεί κανείς να σου υποδείξει τι πρέπει να πάρεις αφού εσύ γνωρίζεις τις ανάγκες σου. Από κεί και πέρα, εφόσον αποφασίσεις και έχεις ήδη βγάλει εκτός το MacBook η επιλογή είναι πιο εύκολη.

Οσον αφορά το Mac mini μην περιμένεις να γίνουν και πολλά στο άμεσο μέλλον ή μπορεί και ποτέ. Οι φήμες κατά καιρούς λένε πως λίγα είναι τα ψωμιά του. Αυτό όμως δεν σε εμποδίζει να το αγοράσεις και να κάνει για πολλά χρόνια ακόμη την δουλειά του. Είναι πράγματι μια καλή επιλογή ως πρώτο Mac και εφόσον διαθέτεις ήδη μια καλή οθόνη. Οι επιδόσεις του είναι αξιοπρεπέστατες, εγώ τρέχω Leopard σε Mac mini G4!

Η απόφαση πρέπει να είναι δική σου φίλε μου, σταθμίζοντας τις ανάγκες και το προστοφόλι σου.

Υπογραφή 

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 16 January 2008 09:39 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 2 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-06-26

Εχείς δικιο! απλά εγω ψαχνω και το value for money . Εγω να πω την χρηση ενος υπολογιστη την εχω βασικα για τα παντα εκτος απο Games. Δηλαδη θελω να βλεπω ταινιες, Photoshop, video editing (στο μελλον) και γιαυτο ψαχνω να βρω το καταλληλο.

Το mac mini θα το ηθελα για καποιο Home Theater Backbone συστημα αργοτερα αλλα φοβαμαι αυτο που πεις οτι ισως λιγα τα ψωμια του . Αλλα για αρχη θα το ειχα σαν desktop pc. Απο την άλλη το iMac 20’’ εχει και την οθονη την ωραια του και δεν χρειαστω να αγορασω εξτρα.

Εντάξει ωραιο το Macbook pro αλλα δεν το χρειαζομαι αμεσα. οποτε το ξεχναμε...(προς το παρον) οποτε τι ειναι πιο value for money μεταξυ των 2?

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 16 January 2008 09:51 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 3 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Αν έχεις ήδη μια καλή οθόνη θα σου πρότεινα το Mac mini με το οποίο μπορείς να κάνεις όλα όσα περιγράφεις. Επιπλέον στο μέλλον μπορείς να το συνδέσεις στην LCD TV σου ώς HTPC. Αν πρέπει να αγοράσεις και οθόνη τότε ο iMac είναι πιο σωστή επιλογή. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

Υπογραφή 

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ

‹‹ please help      i mac 2.66ghz????? ››