Fonts Rendering in Leopard
Δημοσιεύθηκε στις: 03 February 2008 06:46 PM   [ Αγνοήστε ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2008-02-03

Χερετώ την παρέα σαν νέος χρήστης Mac.
Εδώ και δύο μέρες έχω στην κατοχή μου ένα MacBook 2.2 Ghz και η πρώτη εντύπωση ήταν η χειρότερη.
Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι ένα τόσο απίστευτο μηχανάκι είχε τόσο απαράδεκτα fonts.
Βέβαια σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος.
Υπάρχει καμιά λύση που εγώ δεν μπόρεσα να βρώ στο διαδύκτιο ;
Τόσα πολλά keyboard shortcuts και καθόλου πληροφόρηση στήν συσκευασία του.
Καί τελευταίο για να μην σας κουράζω μία ερώτηση για την μνήμη, βρήκα στο διαδύκτιο αυτό http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=DigitalAccMemoryCard&cp_id=136365 , γνωρίζετε αν θα δουλέψουν σωστά στο MacBook ;

Και πιο είναι το shortcut από ελληνικά σε αγγλικά

Ευχαριστώ προκαταβολικά για όποια βοήθεια

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 04 February 2008 09:46 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 1 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Να σε καλωσορίσω στο φόρουμ του MacLife.gr!

Τι εννοείς πως το “μηχανάκι” έχει απαράδεκτα fonts; Αν γίνεις λιγάκι πιο σαφής ίσως να μπορέσoυμε να σε βοηθήσουμε.

Οσον αφορά τα shortcuts που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο Mac OS Χ αυτά αναγράφονται δίπλα από κάθε επιλογή στο μενού ή στο εκάστοτε πρόγραμμα που χρησιμοποιούμε. Μία γενική λίστα με τα βασικότερα shortcuts υπάρχει και στην ιστοσελίδα της Apple εδώ.

Οι υπολογιστές Macintosh ήταν κάπως δύστροποι με τις μνήμες RAM στο παρελθόν λόγω αρχιτεκτονικής PPC. Τώρα πλέον με intel επεξεργαστές παίζουν σχεδόν με όλες τις μνήμες. Προσωπικά προτιμώ Crucial ως πιο αξιόπιστες σε βάθος χρόνου.

Τέλος shortcut από Αγγλικά σε Ελληνικά και τούμπαλιν μπορείς να επιλέξεις μόνος σου όποιο σε βολεύει. Απλά πήγαινε System Preferences>Keyboard & Mouse>Keyboard Shortcuts και στο τέλος περίπου της λίστας στην επιλογή input menu, βάλε αυτό που θέλεις. Με την προυπόθεση φυσικά πως από το preference, “international” έχεις επιλέξει την Ελληνική γλώσσα στο tab “input menu”

Υπογραφή 

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 04 February 2008 11:06 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 2 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2008-02-03

Μιχάλη σε ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σου.
Όσο για τα fonts εκτός από τα μικρά σε μέγεθος μέσα στίς ιστοσελίδες είναι θολά.

Προφίλ