αγγλικο Leopard και… πολυτονικο συστημα! 
Δημοσιεύθηκε στις: 03 February 2008 11:43 PM   [ Αγνοήστε ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2008-02-03

Γεια σας σ’ολους! Ειμαι ολοκαινουργιος στο φορουμ, και θα ηθελα να κανω τα εγκαινια μου με την εξης απορια: Με το αγγλικο Leopard… μπορει να χρησιμοποιηθει το πολυτονικο συστημα;

Σκεφτομαι να παρω προσεχως ενα mac (προς το παρον παλευω ακομα με το PC). μολονοτι ειμαι ΜΕΓΑΣ λατρης της ελληνικης γλωσσας, το δε κομπιουτερ θα το παρω οπωσδηποτε αγγλικο. αυτη ειναι προσωπικη μου βασικη προτερειοτητα, (πιστευω τα αγγλικα ειναι η ταιριαστη γλωσσα σε υπολογιστες). εξ αλλου οταν θα επιστρεψω στην πατριδα -Ισπανια-, τι θα το κανω το ελληνικο mac;

αλλα επειδη η σημαντικοτερη χρηση που θα δωσω στον υπολογιστη θα ειναι γραψημο πολυτονικων κειμενων… θελω να ξερω πριν να το παρω αν αυτο γινεται ευκολα ή αν θα δημιουγησει πονοκεφαλο και νευρα.

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!
Javier

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 04 February 2008 09:49 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 1 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Καλώς ήλθες στο φόρουμ του MacLife.gr!

Δεν το έχω ψάξει περί πολυτονικών στο Mac OS X αλλά υποθέτω πως είναι θέμα γραμματοσειράς που θα πρέπει να προσθέσεις στο σύστημά σου. To Mac OS X υποστηρίζει ΤΤF γραμματοσειρές οπότε αν βρείς την ανάλογη λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Υπογραφή 

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 12 February 2008 12:59 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 2 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2008-02-03

απαντάω ο ίδιος στο προηγούμενό μου ερώτημα (μήπως κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει):

καθώς έχω μάθει μετά από σχετική έρευνα, το mac είναι το μόνο σύστημα της αγοράς που προέχει μέσα του την πιθανότητα για γράψημο, μεταξύ πολλών άλλων, πολυτονικού κειμένου. κατά την εγκατάσταση του layouy του πληκτρολογίου επιλέγεται greek polytonic και -υποτίθεται- δεν θέλει κάποια άλλη διαδικασία. φαντάζομαι η πληκρολόγιση των δασείων, βαρείων, περισπωμένων κ.λπ. θα είναι πανεύκολο πράγμα, μιας που έχει μάθει κανείς το πού βρίσκονται στο πληκτρολόγιο.

όλα αυτά που σας λέω δεν τα λέω απο προσωπική μου πείρα, διότι δεν έχω ακόμη mac. όμως είμαι πια αποφασισμένος και οπωσδήποτε θα πάρω προσεχώς ενα 24άρη iMac. θα σας πω τις εντυπώσεις για το εν λόγω θέμα.

να’στε καλά!
Javier

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 12 February 2008 01:14 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 3 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Πράγματι έχεις απόλυτο δίκιο. Το είχα ξεχάσει τελείως. tongue rolleye

Οντως εκτός της μονοτονικής επιλογής της Ελληνικής γλώσσας υπάρχει και η πολυτονική. Το έβλεπα όλον αυτό το καιρό και απαθώς το αγνοούσα! Διά του λόγου το αληθές:

᾽ ῾ ῞ ῎ ῀

Υπογραφή 

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ