Αν και αυτό που θα σου προτείνω είναι παράδοξο για έναν Mac user όπως εγώ που έχει το πολύχρονο κόλλημα με τους Mac, πρέπει να το κάνω.
Επειδή εκτός από το Mac ψώνιο έχω και το Home Cinema ψώνιο, έχω ασχοληθεί πολύ με αυτή την πλευρά του Mac. Ναί μεν το Front Row στο Mac mini ή το UI στο AppleTV είναι εκπληκτικά, ωστόσο υστερεί από ένα HTPC τουλάχιστον έως σήμερα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιούσα Mac για θεάσεις με τον προβολέα αλλά, τελικά για ολοκληρωμένη λύση κατέληξα στην δημιουργία ενός HTPC. Ιδιαίτερα σε αναπαραγωγή High Def. μόνο το HTPC μπορεί να σε ικανοποιήσει. Αν μιλάμε και για αναπαραγωγή Blu-Ray και HD-DVD το μόνο.
Η λύση AppleTV σε περιορίζει ώς προς το υλικό που μπορείς να παίξεις στο home cinema αφού πρέπει να προέρχεται από το iTunes αποκλειστικά. Δεν το προτείνω λοιπόν.
Η λύση Mac mini μπορεί να κάνει την δουλειά αλλά υστερεί σημαντικά και σε λογισμικό αλλά και σε hardware από ένα HTPC όπου μπορείς να αποκτήσεις με λίγο περισσότερα χρήματα. Ανορθόδοξο όπως είπα για έναν Mac user αλλά μου αρέσει να λέω τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Είμαι υπέρ του HTPC προς το παρόν.