Apple TV χρησιμοτητα του? 
Δημοσιεύθηκε στις: 23 July 2007 06:49 PM   [ Αγνοήστε ]  
Newbie
Rank
Εγγράφθηκε  2007-06-26

Το εχει παρει κανεις να μου πει αν αξιζει? Βασικα ακομα δεν εχω καταλαβει την χρησιμοτητα του...στην ουσια τι ειναι το itunes για την TV? η μπορεις και να δεις αρχεια απο αλλα PC (windows) Κατι σαν media player?

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 25 July 2007 12:35 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 1 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Εξαρτάται τι εννοείς φίλε μου, αν αξίζει. Αν καλύπτει τις ανάγκες σου τότε αξίζει, αν πάλι όχι, δεν το αγοράζεις. Η χρησιμότητά του είναι απλή. Μπορεί ασύρματα να μεταφέρει το περιεχόμενο που έχεις στο iTunes του Mac σου, στην τηλεόρασή σου/προβολέα. Στην Αμερικη ίσως η χρησιμότητά του να είναι πιο δικαιολογημένη αφού από το iTunes Store μπορείς να αγοράσεις και άλλα πράγματα (ταινίες, TV Shows, Music videos) για να παίξεις στην TV. Τώρα στην χώρα μας το μόνο που θα μπορείς να στείλεις στην TV θα είναι μουσική, Podcasts και βίντεο που έχεις φτιάξει μόνος σου. Από PC μπορείς να δείς μόνο ότι έχεις μέσα στο iTunes. Για να βάλεις δικά σου βίντεο στο iTunes πρέπει να τα μετατρέψεις στο ανάλογο φορμά.

Μπορείς να βάλεις ακόμη και κινηματογραφικές ταινίες μέσα στο iTunes, (υπάρχουν τα σχετικά προγράμματα), αλλά ποιός κάθεται να κάνει αυτή την δουλειά. Αποψή μου είναι πως αν έχεις το Mac mini δεν σου χρειάζεται το Apple TV. Αν δεν έχεις το Mac mini και έχεις τα επιπλέον χρήματα… το παίρνεις αλλά δεν κάνεις και πολλά πράγματα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Υπογραφή 

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 September 2007 11:05 AM   [ Αγνοήστε ]   [ # 2 ]  
Jr. Member
RankRank
Εγγράφθηκε  2007-09-06

Αποτι εχω καταλαβει δεν επικοινωνει κατευθειαν με το PC αλλα αποθηκευει στον δισκο του πρωτα ετσι δεν ειναι?

Υπογραφή 
Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 September 2007 11:43 AM   [ Αγνοήστε ]   [ # 3 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02
taicom - 17 September 2007 11:05 AM

Αποτι εχω καταλαβει δεν επικοινωνει κατευθειαν με το PC αλλα αποθηκευει στον δισκο του πρωτα ετσι δεν ειναι?

Εν μέρη έχεις δίκιο. Και τα δύο είναι εφικτά. Δηλαδή είτε συγχρονισμός από τον Mac στο AppleTV όπου τα δεδομένα αποθηκεύονται στον δίσκο είτε live streaming.

Υπογραφή 

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 September 2007 11:57 AM   [ Αγνοήστε ]   [ # 4 ]  
Jr. Member
RankRank
Εγγράφθηκε  2007-09-06

Ολα γινονται μεσω iTunes να υποθεσω.
Αρα δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο ο σκληρος δισκος εαν κανεις Streaming.

Υπογραφή 
Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 September 2007 12:08 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 5 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02
taicom - 17 September 2007 11:57 AM

Ολα γινονται μεσω iTunes να υποθεσω.
Αρα δεν παιζει τοσο μεγαλο ρολο ο σκληρος δισκος εαν κανεις Streaming.

Εξαρτάται τι wifi έχεις(σε ταχύτητα n/b/g) και τι θέλεις να παίξεις στο AppleTV.

Χωρίς το iTunes δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Υπογραφή 

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 September 2007 12:26 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 6 ]  
Jr. Member
RankRank
Εγγράφθηκε  2007-09-06

Στον iMac θα εχω λογικα wifi n και στο φορητο μου b/g.
Ταινιες θα παιζει κατα μεγαλο ρολο.

Υπογραφή 
Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 September 2007 12:30 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 7 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Κοίταξε, το wifi n θα σου χρειαστεί για να κάνεις stream ταινίες 720p. Προς το παρόν δεν παίζουν (εκτός από movie trailers) οπότε λίγο πολύ για τα υπόλοιπα δεν θα έχεις πρόβλημα.

Υπογραφή 

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 September 2007 01:05 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 8 ]  
Jr. Member
RankRank
Εγγράφθηκε  2007-09-06

Ευχαριστω για την βοηθεια μαλλον θα αποκτησω και ενα Aplle Tv για media center.
Αν και ειμαι για mac mini για media center.
Τι λετε?
Με ενδιαφερει η ποιοτητα της εικονας σε HD TV.

Υπογραφή 
Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 September 2007 01:19 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 9 ]  
Administrator
RankRankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Αν και αυτό που θα σου προτείνω είναι παράδοξο για έναν Mac user όπως εγώ που έχει το πολύχρονο κόλλημα με τους Mac, πρέπει να το κάνω.

Επειδή εκτός από το Mac ψώνιο έχω και το Home Cinema ψώνιο, έχω ασχοληθεί πολύ με αυτή την πλευρά του Mac. Ναί μεν το Front Row στο Mac mini ή το UI στο AppleTV είναι εκπληκτικά, ωστόσο υστερεί από ένα HTPC τουλάχιστον έως σήμερα. Για μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιούσα Mac για θεάσεις με τον προβολέα αλλά, τελικά για ολοκληρωμένη λύση κατέληξα στην δημιουργία ενός HTPC. Ιδιαίτερα σε αναπαραγωγή High Def. μόνο το HTPC μπορεί να σε ικανοποιήσει. Αν μιλάμε και για αναπαραγωγή Blu-Ray και HD-DVD το μόνο.

Η λύση AppleTV σε περιορίζει ώς προς το υλικό που μπορείς να παίξεις στο home cinema αφού πρέπει να προέρχεται από το iTunes αποκλειστικά. Δεν το προτείνω λοιπόν.

Η λύση Mac mini μπορεί να κάνει την δουλειά αλλά υστερεί σημαντικά και σε λογισμικό αλλά και σε hardware από ένα HTPC όπου μπορείς να αποκτήσεις με λίγο περισσότερα χρήματα. Ανορθόδοξο όπως είπα για έναν Mac user αλλά μου αρέσει να λέω τα πράγματα όπως πραγματικά είναι. Είμαι υπέρ του HTPC προς το παρόν.

Υπογραφή 

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 17 September 2007 01:37 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 10 ]  
Jr. Member
RankRank
Εγγράφθηκε  2007-09-06

Ευχαριστω για την συμβουλη.
Εαν εχουν ετσι τα πραγματα θα το κοιταξω πιο λεπτομερικα το ολο θεμα. cool hmm

Υπογραφή 
Προφίλ

Apple TV 2.0.2 Update ››