Τι θα δούμε την Τρίτη;
Δημοσιεύθηκε στις: 04 August 2007 05:58 PM   [ Αγνοήστε ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Εχουμε Special Event την Τρίτη 7 Αυγούστου από την Apple και οι περισσότεροι περιμένουν πως θα δούμε τον Steve Jobs να παρουσιάζει καινούργιους iMac για τους οποίους πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία. Είδαμε ακόμη και φωτογραφίες από το φημολογούμενο λεπτό πληκτρολόγιο που πρόκειται να έχει. Ακόμη πιθανολογείται και η εμφάνιση της επόμενης έκδοσης του iLife και iWork. Εγώ από την άλλη πλευρά, είμαι λιγάκι επιφυλακτικός με αυτές τις ανακοινώσεις.

Από την μία πλευρά δεν μπορώ να δεχθώ ότι ο iMac θα έχει κατασκευαστεί εξ᾽ολοκλήρου από αλουμίνιο. Αν ο iMac ακολουθήσει την εμφάνιση του MacBook Pro και του Mac Pro σημαίνει πως θα χάσει τον consumer χαρακτήρα του άρα και την πρόσβαση σε μη επαγγελματικό κοινό. Μέχρι σήμερα η Apple έχει κρατήσει σταθερή γραμμή ώς προς την δημιουργία διαχωριστικής γραμμής των προϊόντων της που απευθύνονται στον επαγγελματία και τον απλό καταναλωτή επιλέγοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά, φιλοσοφία και εμφάνιση. Δίνοντας στον iMac μια Pro εμφάνιση, χάνεται ο διαχωρισμός και κάπου μπερδεύεται η μέχρι σήμερα ξεκάθαρη φιλοσοφία. Επιπλέον, αναρωτιέμαι πως θα φαίνεται ένας iMac υπολογιστής κατασκευασμένος από αλουμίνιο. Αν κρίνω από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν για το πληκτρολόγιο (αμφιβάλλω αν πρόκειται για αληθινές), το αποτέλεσμα θα είναι μάλλον απογοητευτικό.

Από την άλλη πλευρά θεωρώ ότι ο iMac ασχέτως εμφάνισης, αποτελεί από τα πιο διεισδυτικά μοντέλα της σειράς Macintosh για να επιλεχθεί ένα τόσο μικρής σημασίας event από την Apple, για την παρουσίασή του. Να μην ξεχνάμε πως ο iMac ήταν το πρώτο ουσιαστικά μοντέλο που επιλέχθηκε για την μετάβαση στους επεξεργαστές intel (και το MacBook Pro φυσικά αλλά η επιλογή του είναι ξεχωριστής σημασίας), προσδίδοντας του ιδιαίτερο κύρος. Ο Στήβ Τζόμπς έχει πεί πως η επόμενη έκδοση του iMac θα είναι ιδιαίτερα “εκρηκτική” και αμφιβάλω αν το συγκεκριμένο event θα ήταν η κατάλληλη επιλογή.

Οσον αφορά την παρουσίαση της επόμενης έκδοσης του iLife και iWork, είναι ένα ενδεχόμενο αλλά κλίνω περισσότερο προς την παρουσίασή τους μετά την κυκλοφορία του Leopard. Η αναβάθμιση των δύο αυτών πακέτων προγραμμάτων, μου κάνει πιο λογικό να συμπεριλαμβάνουν χαρακτηριστικά που θα κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών που περιλαμβάνονται στο Leopard.

Τουλάχιστον από τις πληροφορίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον τύπο και τα blogs, φαίνεται πως η Apple έχει ήδη ενημερώσει ότι το συγκεκριμένο event θα είναι επικεντρωμένο στον Macintosh, άρα δεν πρόκειται να δούμε νέα iPod, αν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες. Οχι νέους iMac, iLife, iWork, iPod… τότε τι μένει να δούμε;

Σκέπτομαι μήπως πρόκειται να δούμε μια αναβαθμισμένη έκδοση του Mac mini…
Μου ακούγεται λογικό, παρόλο που κάποιοι υποστηρίζουν πως το Mac mini βρίσκεται στα τελευταία του. Μπορεί μια αναβάθμιση ίσως όχι τόσο σημαντική αλλά εμένα προσωπικά μου φαντάζει λογικό. Δεν έχω συγκεριμένα στοιχεία για τις πωλήσεις των Mac mini αλλά θεωρώ μέγα λάθος της Apple αν αποφασίσει να εγκαταλήψει το entry level μοντέλο της. Η τουλάχιστον όπως έχω υποστηρίξει στο παρελθόν, αν το εγκαταλήψει πρέπει να εμφανίσει ένα νέο μοντέλο παρόμοιας χρηστικότητας. Βλέπω λοιπόν ένα αναβαθμισμένο Mac mini ώς πιθανότητα για την Τρίτη. Εγώ θεωρώ πως πιθανών να δούμε και κάποια πράγματα στο μουσικό κομμάτι της Apple, παρότι οι απόψεις είναι αντίθετες. Δεν ξέρω αν θα είναι hardware ή software ανακοινώσεις αλλά κάτι μου λέει πως θα έχουν σχέση με την μουσική κι ότι αυτή συμπεριλαμβάνει.

Βέβαια μπορεί να είμαι λάθος και οι ανακοινώσεις να δικαιώσουν τις φήμες. Είδομεν.

Υπογραφή 

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ