Αγορά νέου iMac
Δημοσιεύθηκε στις: 21 August 2007 12:40 PM   [ Αγνοήστε ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-08-21

Καταρχάς, καλησπέρα σε όλους! Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε όλοι στο site.

Έχω αποφασίσει εδώ και λίγο καιρό να μπω και εγώ στον κόσμο της Apple. Ιδίως τώρα με την κυκλοφορία του
νέου iMac, είμαι σχεδόν σίγουρος. Απλώς έχω μερικές απορίες…

1. Σκέφτομαι να πάρω το νέο 24’’ iMac, που βγαίνει γύρω στα 1900 Ευρώ. Επειδή είμαι γραφίστας και θέλω
να χρησιμοποιώ κυρίως τα προγράμματα της Adobe, πιστεύετε ότι είναι καλή επιλογή?

2. Το ξέρω ότι πλέον μπορεί κάποιος να τρέξει και Windows στα Mac. Δεν το θέλω καθόλου
να το κάνω αυτό, αλλά μάλλον θα αναγκαστώ αφού θέλω να χρησιμοποιώ το Corel Draw το οποίο
δεν κυκλοφορεί για Mac. Το έχει κάνει κάποιος αυτό και ξέρει αν τρέχει κανονικά το Corel?

3. Ένα άλλο θέμα είναι οι γραμματοσειρές. Αυτές που έχω στο PC, μπορώ να τις μεταφέρω κανονικά στο Mac?

4...και τέλος...το θέμα είναι από που. Επειδή μένω επαρχία (Ιωάννινα), αναγκαστικά θα πρέπει να πάω Αθήνα ή Θεσσαλονική.
Δεν θέλω να κάνω διαφήμιση, αλλά από μια έρευνα που έχω κάνει, πιστεύω ότι η Systemgraph και η Alphami είναι αρκετά καλές
εταιρείες. Κάποια πρόταση κάποιος? (Έστω και σε pm, για να μην θεωρηθεί διαφήμιση). Επίσης το Multirama κάνει άτοκες δόσεις?

Αυτά τα λίγα από έμενα. Ελπίζω για κάποιες απαντήσεις, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσω σύντομα υπολογιστή
και θα ήθελα κάποιες γνώμες. Φιλικά και ελπίζω να μην σας κούρασα.

Υπογραφή 

αmbition makes you look pretty ugly
κicking and squealing gucci little piggy…

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 21 August 2007 02:06 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 1 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Αγαπητέ φίλε Berry καλώς όρισες στο forum του MacLife και σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! smile

Ας προχωρήσουμε στις ερωτήσεις σου.

1. Αρχικά να πούμε πως το iMac 24” είναι μια εξαιρετική επιλογή με αρκετή υπολογιστική ισχύ και μεγάλη οθόνη. Φυσικά προσφέρεται για χρήση των προγραμμάτων της Adobe αν ο όγκος της δουλειά σου δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητικός ώς γραφίστας. Κι αυτό γιατί τα προγράμματα για τα οποία μιλάς διψάνε για μνήμη, φαντάζομαι θα το γνωρίζεις ήδη. Αρα πρέπει, πέραν του μέγεθους της οθόνης και της επεξεργαστικής ισχύς που μπορεί να είναι αρκετή, να αναρωτηθείς αν σε καλύπτουν τα 4GB μνήμης του iMac. Αυτό έχει να κάνει λοιπόν με τον όγκο της δουλειάς σου άμεσα αλλά και στο άμεσο μέλλον. Αν το οικονομικό δεν είναι σημαντικός παράγοντας, θα έλεγα να σκεφθείς και το Mac Pro με μια Cinema Display 23”.

2. To Corel θα τρέχει μια χαρά.

3. Απ’ όσο γνωρίζω όλες οι γραμματοσειρές, μπορούν να μεταφερθούν από το PC στο Mac. Αν κάποιος άλλος φίλος γνωρίζει περισσότερα επί του θέματος ας κάνει τον κόπο να μας απαντήσει. Οσες γραμματοσειρές έχω μεταφέρει προσωπικά έγινε απροβλημάτιστα ιδιαιτέρως truetype fonts.

4. Δεν έχει σημασία που βρίσκεσαι στην επαρχία αφού οι περισσότεροι στέλνουν με courier σε όλη την Ελλάδα. Με ένα τηλέφωνο μπορείς να κάνεις την παραγγελία σου αν δεν διαθέτουν online store. Υπάρχουν πλέον στην Ελληνική αγορά αρκετοί από τους οποίους μπορείς να αγοράσεις. Είναι θέμα περισσότερο τιμής παρά οτιδήποτε άλλο. Οι πιο πολλοί άλλωστε αποτελούν μεταπωλητές του επίσημου IMC Rainbow οπότε η εγγύηση καλύπτεται αναγκαστικά από αυτούς με εξαίρεση ίσως την systemgraph που αναφέρεις κι εσύ όπου παρέχει την δική της εγγύηση. Απ’ όσο ξέρω τα Multirama προσφέρουν άτοκες δόσεις.

Υπογραφή 

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 21 August 2007 02:27 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 2 ]  
New MacLifer
Rank
Εγγράφθηκε  2007-08-21

Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη για την άμεση απάντηση!

Δυστυχώς το οικονομικό είναι ένα θέμα. Σκεφτόμουν για αρχή να έβαζα 2 GB μνήμη και αργότερα άλλα 2.
Γίνεται αυτό ή θα έχω κάποιο πρόβλημα?

Επίσης μία άλλη ερώτηση...Το Airport Extreme τι ακριβώς είναι? Συνδέει ασύρματα τον υπολογιστή με άλλες
συσκευές, όπως εκτυπωτές? Θα μπορούσα π.χ. να συνδέσω το iMac ασύρματα με 1 Mac Mini που θα το εχώ συνδεδεμένο
με ΤV? Sorry αν φαίνονται χαζές οι ερωτήσεις, αλλά δεν έχω δουλέψει ποτέ σε Μac…

Υπογραφή 

αmbition makes you look pretty ugly
κicking and squealing gucci little piggy…

Προφίλ

Δημοσιεύθηκε στις: 22 August 2007 08:55 PM   [ Αγνοήστε ]   [ # 3 ]  
Administrator
RankRankRank
Εγγράφθηκε  2007-02-02

Εφόσον φίλε μου υπάρχει οικονομικό θέμα ο iMac είναι μονόδρομος.

Οσον αφορά την μνήμη δεν θα έχεις πρόβλημα αν βάλεις μόνο 2 Gb μνήμης τώρα και προσθέσεις τα υπόλοιπα αργότερα. Απλά να ξέρεις πως το σύστημα είναι αρκετά ταχύτερο όταν χρησιμοποιείς και τα δυο slot μνήμης με ισάξια ποσότητα στους διπύρινους επεξεργαστές.

Υπογραφή 

“Φασούλι το φασούλι, δεν γίνονται περιουσίες, γίνονται φασολάδες!”

Προφίλ