Καλώς όρισες στο φόρουμ του MacLife φίλε μου.
Οπως ολόκληρη η φιλοσοφία των Mac και ειδικότερα του Mac OS X καθώς ακόμη και των εφαρμογών που το πλαισιώνουν, διακρίνεται για την απλότητά του, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις εφαρμογές της μουσικής. Ο μακαρίτης ο θείος μου, πολλά χρόνια συνθέτης μουσικής που εξασκούσε τις δραστηριότητές του στην Αμερικανική ήπειρο εδώ και αρκετά χρόνια, συνήθιζε να μου λέει ακριβώς αυτό, όταν τον ρωτούσα την ίδια ακριβώς ερώτηση που κάνεις κι εσύ. Το κατάλαβα κι εγώ προσωπικά όταν ασχολήθηκα με την μουσική και πέρασα στην χρήση των Macintosh. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις απλές εφαρμογές όπως το garageband που διατίθεται με το πακέτο iLife της Apple αλλά και πιο επαγγελματικές εφαρμογές όπως το LogicPro ή ακόμη και το Logic Express, για να αντιληφθείς πως ο τρόπος που αυτές οι εφαρμογές διαχειρίζονται τα μουσικά όργανα ή σου παρέχουν εξαιρετικές δυνατότητες με ιδιαίτερα απλές μεθόδους, διευρύνουν τις δυνατότητές σου, στην σύνθεση της μουσικής. Θα σου πρότεινα να εξετάσεις τα παραπάνω links και να πάρεις μια ιδέα ώστε να διαμορφώσεις άποψη.
Η κεντρική ιδέα των παραπάνω είναι, αυξημένες δυνατότητες με απλές μεθόδους.
Ελπίζω να σε καλύπτει η απάντησή μου. Αν χρειάζεσαι κάτι ακόμη, εδώ είμαστε.
Υ.Γ. Μερικά ακόμη link στα Ελληνικά
- LogicPro
- Logic Express
Το θέμα μεταφέρθηκε στην σωστή κατηγορία όπου η ερώτησή σου μου θύμισε την ανάγκη δημιουργία της!